שיפור עצמי

Kawaii Baka

New member
שיפור עצמי ../images/Emo13.gif

שלום, אני חדש פה אז אני אציג את עצמי - קוראים לי גל, אני חייל בן 19 מתל-אביב; למדתי בעבר הישרדות ( שזה היה שילוב של ג'ודו, קראטה וכו ) אבל זה היה ממש מזמן שהייתי קטן. בכל אופן, אני מאוד מעוניין באומנות לחימה שתעזור לי לפתח מהירויות תגובה, פיתוח אינסטינקטים חדים ופיתוח כוח. אני גם מחפש מאומנות הלחימה הזאת שתעזור לי להתגבר על ה"פחד" אם נקרא לזה, שיש לי מלהגן על עצמי - כלומר, כל פעם שאני נקלע לקטטה ( לא אני מתחיל , כמובן ), אז אני פשוט משתתק ואני לא מסוגל לזוז ולהגן על עצמי, וזה לא שאני לא מסוגל להגן על עצמי, אלא אני לא מסוגל להגיב ברגע "אמת". מכיוון שאני כל יום חוזר הביתה אחה"צ, יש לי פנאי ללמוד, והשאלה היא, איזו אומנות לחימה יכולה לעזור לי בכל התחומים שהעלתי מקודם. אני פשוט לא מכיר אומניות לחימה לכן אני לא יודע מה יכול להתאים לי. אשמח לתשובה ואם תפרטו על כמה אומניות לחימה, אשמח עוד יותר. בתודה, גל.

הרבה יכולות להתאים לך

כדאי להתחיל לחפש במאמרי הפורום מאמרים למחפשי אומנויות לחימה, זה יעזור לך להגדיר לעצמך מה אתה מחפש (פחות או יותר). אח"כ להתייעץ בפורום ולחפש מקומות, ללכת לשיעורי נסיון/לצפות בשיעורים, לדבר עם המורים ואח"כ לחזור לפורום. בשלב הזה סביר להניח שתהיה לך דיעה מגובשת ותדע מה אתה רוצה ללמוד.

amir_aikido

New member
שאלה של מורה - לא של אמנות

גל מצב כפי שאתה מתאר ניתן לפתור בהמון דרכים, מלזרוק למיים ועד להתחיל ברמה מאוד נמוכה של אלימות, ולאט לאט להעלות את הסף. ההתאמה הזו היא אמנם גם עניין של אמנות, אבל יותר משהיא קשורה לצד הלחימה, היא קשורה לאמנות ההוראה. לכן, אל תחפש את הפתרון באמנות לחימה מסוג מסויים, חפש אותו במורים עימם אתה מדבר, ונסה למצוא מורה שיוכל לעזור לך להתגבר על המחסומים שלך באופן המתאים לך.
אמיר

amir_aikido

New member
דיונים קודמים בפורום שיעניינו

אני מצרף קישורים לדיונים שנערכו פה לפני שנים ונושאם קשור לתחום של לימוד תגובה של "הגנה עצמית". קרא את 3 הקישורים למטה שמקשרים לדיונים מענינים שהיו (לא לקרוא רק הודעה אחת אלא את כל/רוב השרשור), וגם את השרשורים להלן: מתי מתאמן הוא לוחם? חשיבה בקרב שילוב קרבות אימון בלימוד ושוב
אמיר

החלטה טובה

גם אני למדתי אומנות לחימה בילדותי, הפסקתי, וחזרתי לכך בזמן הצבא כשהייתי בגילך. זה זמן מצויין להתאמן, מהרבה סיבות. זה גם יעזור לך לעבור את הצבא, יינקה לך את הראש. בקשר לשאלתך, מעבר לקריאת טקסטים כפי שציינו חברי הפורום, אני ממליץ ללכת לכמה שיותר שיעורי ניסיון, לקבל תוך חודש החלטה, ולהבטיח לעצמך שאתה מתמיד לפחות שנה. אני מבטיח לך שאחרי הרבה פחות תתמכר... עוד נקודה חשובה - תשאל ותברר מול עצמך כיצד קורה שאתה נקלע לקטטות לעיתים קרובות. אולי בנוסף ליכולות בקרב, שינויים קטנים בהתנהגות יכולים לעזור לך להימנע ממנו בכלל.

nypx

New member
../images/Emo45.gifזה בדיוק מה שרציתי לשאול

טפל קודם בהתקפי הזעם שלך ואחרי זה תלמד אמנות לחימה ויפה שעה אחת קודם

בודוקאן

New member
../images/Emo31.gif זה בדיוק העינין

הוא מחפש דרך לטפל בתגובות הזעם שלו בעזרת אומנות לחימה. והוא צודק. אולי הדרך הזו לא תספיק אם זה הדבר היחיד שיעשה, אבל זה בודאי חלק חשוב וגם דרך נכונה.

איקידו

New member
אמנות לחימה בסופו של דבר

אימונים לאורך תקופה ארוכה באמנות לחימה, סביר להניח שתגרום לכך שלא תסתבך יותר בקטטות.

Kawaii Baka

New member
הסיבה לקטטות...אני חושב

הקטטות בד"כ מתחילות עם אנשים שבד"כ אני לא מכיר ממש טוב והם לא מכירים אותי - פשוט יוצא לי לדבר עם אנשים שונים שאני לא מכיר והסיבה שאני נקלע לקטטות הללו היא שאני מתעצבן בקלות ואז אני משתמש בשפה קצת יותר וולגרית כלפי אותם אנשים והם מתחילים קטטה- לעיתים רחוקות אני מתחיל קטטה אבל אחרי הכל כנראה זו כן אשמתי שאני נקלע לקטטות. פשוט קשה לי לשלוט על עצמי ברגע שאני מתעצבן ואני גם מפחד שהחוסר שליטה הזאת תגרום לי לעשות משהו טיפשי בעתיד. בכל אופן, אני אקרא את הכתבות/מאמרים ( תודה על הלינקים ) ואני בקשר עם בחורה נחמדה שהמליצה לי על לחימה משולבת ואמרה שכדאי לי ללכת לשיעורי ניסיון. אשמח לשמוע את דעתכם בקשר להצעתה; האם לחימה משולבת יכולה להתאים לי. שוב, הבנתי שאני צריך לנסות כל מיני דברים על מנ להחליט מה מתאים לי, אבל עדיין אשמח לשמוע מה אתם חושבים על לחימה משולבת. שלכם, גל.

אם כך

הייתי ממליץ לך לחפש אומנות לחימה שתלמד אותך שליטה ולא רק "יאללה, מכות".

בוודאי

לחימה משולבת שיטה טובה מאוד לקרבות עמידה. אגרסיבית ואפקטיבית. אולי משתראה מה עלולות להיות ההשלכות של קרב, תלמד לרסן את עצמך בעתיד. סתם מסקרנות - בקטטות אלו אשר אתה נקלע אליהן - מהן בדרך כלל התוצאות מבחינת פגיעה פיזית?

למעלה