שיפור מראה GUI בג´אווה

voguemaster

New member
שיפור מראה GUI בג´אווה

יש למישהו רעיונות איך אפשר לשפר מראה של ממשק גרפי בג´אווה ? הממשק כתוב בעזרת ה-AWT (לא ב-SWING כמו שרציתי) בגלל תאימות אחורה. לא בא לי להתקין PLUGIN עבור כל מחשב שבו יש סיכוי שיהיה שימוש ב-GUI הזה (למרות שזה אולי רעיון טוב, כרגע זה נדחה מהפרק). בעיקרון הממשק נראה כך: יש תפריט ראשי בחלק מהמסך בצד שמאל. כל תת תפריט נפתח ע"י פתיחת מרווח בין הכפתורים (הם מחליקים להם יפה כזה) ומופיעים הכפתורים של תת התפריט עם הסטה קלה ימינה. נראה קצת יבש משהו בגלל שאלו רק כפתורים על שום רקע.. למטה יש איזור טקסט שמכיל עזרה עבור כל מסך. בשאר המסך (חלק גדול) יש מה שנקרא פריסת כרטיסיה (יענתו CARD LAYOUT) שכל כרטיס זה פאנל עם כל השטויות שצריכות להיות בתוכו. המסכים עצמם נראים די בסדר, אפילו בסדר גמור. רק מה לעשות עם התפריט, הרקע בכלל, צבעים וכו´, אין לי שיימץ. בכלל, צבעים של כפתורים ב-AWT ניתנים לשינוי (אני חושב שלא) ?? אולי עדיף להשתמש ב-CANVAS ולצייר כפתור בעזרת איזו תמונה פשוטה ? (וכמובן לדרוס את השיטות שמטפלות באירועים עבור אותו רכיב..) מה אתם אומרים ? אלי

philips

New member
הממ..

2 דברים.. 1. יש ביטוי יפה שאומר - תמונה אחת שווה אלף מילים... 2. לא יודע אם נעזרת או לא , ב IDE הבונה את ה GUI- אפשר לקחת משם כמה רעיונות... 3. ובד"כ כדאי להסתכל בתוכנות דומות הקיימות באינטרנט שכן בכלל לא ברור לי לפחות מה התוכנית שלך אמורה לעשות..

voguemaster

New member
אם כבר אנחנו בדיון על כתיבת GUI

ע"י IDE, איך בדיוק זה נעשה ? ראיתי שכשאתה בונה GUI בעזרת JBUILDER, הוא פשוט שם לך את כל הקריאה לפונקציות ואת כל יצירת האובייקטים בתוך מקום מסוים. השאלה היא, אם נניח יש לי כמה פאנלים, ואני רוצה לעצב כל אחד (כמובן), איפה הוא ישים את הקוד ? (בשאיפה שהוא יודע לבד לשים בתוך הקונסטרקטור של הפאנל). אלי

philips

New member
הממ....

קוששת קושיה מעניינת... ובכן...כעיקרון התשובה היא ש Jbuilder Knows Best אבל בתכלס , לכל אחד מה IDE והתוכנות WYSIWYG יש כל מיני Patterns שבהם הם עובדים ועל פיהם הם מתרגמים - בצורות אלו משולבים גם סימנים ומבנה קבוע על מנת שהתוכנה תוכל גם לבצע שינויים בקוד שהיא כתבה.. מן הסתם אין אחידות מלאה בין כל התוכנות , אך רובן כותבות את ה GUI בצורה תכנותית יפה מאוד לפחות לטעמי... כמובן שיש גם התייחסויות למוסמכות של כתיבת GUI כמו למשל ריכוז EVENT HANDLERS וכו´... אבל נושא זה שווה ספר בפני עצמו - לדוגמה: User Interface Design: Bridging the Gap from User Requirements to Design by Larry E. Wood CRC Press, CRC Press LLC ISBN: 0849331250

zivsh103

New member
netbeans

מומלץ כאמור להשתמש ב IDE זה שעושה גם GUI והוא בחינם, נקרא netbeans.

למעלה