שיפור מצב רוח

BellA עלמה

New member
שיפור מצב רוח

מה אתם עושים כדי לשפר מצב רוח מדוכדך? אני מחלימה מניתוח לא כלכך יכולה לצאת מהבית וזה נמאס לי. לשבת כל היום כמו בטטה ניסיתי עכשיו לצאת קצת לקניון וחזרתי עוד יותר עייפה.
אוף

thefairy24

New member
לעלמה

פעם ראשונה שאני כותבת בפורום הזה אך הייתי חייבת להגיב בתור אחת שהייתה בסיפור הזה גם אני עברתי ניתוח והייתי מושבתת בבית קרוב לחודש טיפסתי על הקירות לא יכולתי לזוז היום שלי הסתכם בקימה מהמיטה לספה וחזור אך מצאתי פעילויות שהקלו עלי בזמן הזה כמו לקרוא ספרים בלעתי אותם בקצב רצחני לראות סרטים שבחיי היום יום אף פעם אין לי זמן והאמת לישון הרבה כדי לאגור כוחות מחודשים תתנחמי בעובדה שבשלב מסויים את תרגישי הרבה יותר טוב ותחזרי לפעילות מלאה מקווה שתרמתי במעט בכל מקרה חלמה מהירה וכמה שיותר קלילה

לירננה

New member
רעיונות

לראות סרטים מצחיקים לדבר בטלפון לקרוא ספרים והרבה:) לצאת לגינה קרובה לבית ולקרוא שם ספר יוגה

BellA עלמה

New member
תודה

פעם הייתי אכן עושה יוגה אבל בגלל בעיות בברך אני לא יכולה לשבת בישיבת לוטוס וכל התרגילי מתיחה של הרגלים קשים לי. היום אני עושה טאי צ'י(שגם זה לא קל) וקונג פה אבל הפסקתי כל פעילות גופנית בגלל הניתוח. אם הייתי יכולה לעשות פ'ג המצב היה הרבה יותר טוב אני מניחה

לקשמי

New member
יוגה

ביוגה יש דבר שנקרא "גבול הכאב והמאמץ" שאותו לא עוברים. התרגול צריך לבוא תוך התחשבות במצב הגופני, לא לעשות מה שכואב או מרגיש לא נוח אבל תמיד יש מקום לתרגול. אני למשל, ישיבת לוטוס מעולם לא עשיתי, ועכשיו, בגלל כאבי גב, אני בכלל לא יושבת בישיבה משוכלת. (מדיטציה אני מתרגלת בישיבה על שרפרף מיוחד שמגביה את הגב, גורם לו להישאר זקוף ועם זאת מקל על כאבי גב). הייתה תקופה שבגלל כאבי הגב לא תירגלתי יוגה אבל עכשיו, כשחזרתי לתרגל, אני מבינה שעשיתי טעות שלא תירגלתי. דווקא התרגול מאוד עוזר לי, רק שצריך כמובן, כפי שאמרתי, להתאים את התרגול למצב הגופני. גם בנוגע לתרגילי מתיחה, אין צורך "להימתח" יותר מדי. יוגה היא לא התעמלות אלא דרך להזרים את האנרגיה בערוצי האנרגיה של הגוף, ולשחרר חסימות. מתיחות חזקות מדי עשויות רק לגרום נזק. אבל תרגול נכון ומתון עשוי אף להועיל. בהצלחה.

hayapollak

New member
עלמה

מוסיקה, הרבה מוסיקה ולא חשוב באיזה סגנון, מאד תורמת לשיפור מצב הרוח ולשינוי אווירה. אמבטיה - הרבה מים, תוספת של מלחים,שמנים,תמציות צמחים, נרות דולקים ו - מוסיקה, משפרים מאד דכדוך. רפלקסולוגיה - טיפול רפלקסולוגי - עוזר מאד לסילוק רעלים מהגוף, שיפור זרימת הדם ושיפור מצב הרוח. אולי תפנקי את עצמך במסג' טוב (אבנים חמות למשל?) אם לא מתחשק לך לצמאת מהבית - יש כאלו שבאים הביתה. ברגע שתרגישי טוב יותר ותתחזקי גופנית זה ישפר את מצב רוחך. אגב אם יש לך ידיים טובות זה זמן מצויין למשל ליצור תכשיטים צבעוניים ומענינים מאבנים, נוצצים וכאלה - הצבעוניות מאד משפרת את מצב הרוח.(יצירת סבונים - ריחות טובים) יצירות מבדים צבעוניים - כריות וכאלה. וכמובן תזונה - ירקות ופירות בשלל צבעים. מדיטציה לפי צבעים. טוב מאד לגרות ולהפעיל את החושים ריח,מישוש,מגע,צבע - תורם לשיפור וחיזוק ולמצב רוח טוב. שולחת לך אנרגיות בתדרים של צלילים וצבעים לשיפור מצב הרוח - היי בטוב.

magenta73

New member
כשאני הייתי אחרי ניתוח

וישבתי כמו בטטה... מה עשה לי טוב? ספרים. סרטים. סקצ'בוק - לצייר ולכתוב קצת. מוסיקה. זה מצויין. אמבטיה עם קצף... משחק מחשב מפגר... לא יודעת, שטויות כאלה...

BellA עלמה

New member
אוף

כלכך נמאס לי מזה שונאת להרגיש סמרטות רוצה כבר להתחיל קצת פעילות גופנית אני יודעת שזה ישפתר לי את ההרגשה.

תיראי את...../images/Emo202.gif

הסרט "פרידה קאלו" חוץ מזה שזה סרט שווה ביותר , היא גם נייתה ציירת בעיקבות הניתוח והשיעמום . דברים לא קורים סתם כדאי לנצל את החופש לדברים שקטים וכיפיים

thankful

New member
אם הערה פוגעת בי וכתוצאה מכך אני

נכנס לדכאון (אפילו זמני - מדובר בהערות בעבודה) , אז : או שאני נשאר במצב רוח כזה זמן מה (זה היה קורה לי בעיקר בתחילת העבודה , בחודשים הראשונים) או , לאחרונה , אני מצליח פשוט להתעשת ע"י : ספיגת ההערה לזמן מסויים ואז פשוט שינוי מצב הרוח (למשל ע"י סיפור בדיחה או משהו בדומה).

thankful

New member
הכוונה , לספר בדיחה לחבר'ה

או לצחוק ממה שהם מדברים ביניהם - לפעמים הם אוהבים לשיר עלי שירים ואז אני צוחק יחד איתם :)

פעילות גופנית עדינה

אם את אחרי ניתוח. וסתם ככל פעילות גופנית בכלל עוזרת וגם יוגה. אני מציעה בכל זאת לנסות גם את עניין ההצהרות החיוביות.

קודם כל- תרגישי טוב ../images/Emo24.gif../images/Emo101.gif

אולי תזמיני חברים אלייך, שתעשו משהו ביחד
אני זוכרת שהיו איזה כמה ימים לפני כשנתיים שלא יכולתי לזוז מהמיטה ובאו לבקר אותי וזה ממש עודד אותי, למרות שבהתחלה התבאסתי שכולם באים לשמח אותי ולעודד אותי במקום שזה יהיה ההיפך, אבל בסופו של דבר נהנינו כולנו. תקראי ספרים שמזמן רצית לקרוא, תראי את כל התוכניות בטלויזיה שתמיד נראו לך בזבוז זמן- עכשיו יש לך את הזמן לזה בדיוק...

BellA עלמה

New member
תודה לעיצות

אני מנסה לחזור טיפה לפ'ג (זה מתרכז בעיקר בהליכות עם הכלבה לפרק הציבורי) עדיין אחרי כל הליכה מרגישה סחוטה לגמרי. אני פשוט טיפוס ששונא סתם לא לעשות כלום. אני המון במחשב(אולי זו הזדמנו ללמוד כל מיני תוכנות שמזמן רציתי לדעת?) הבעייה היא שהישה די קצובה כי אני מתעייפת די מהר. אני מקווה שלקראת סוף שבוע הבא אוכל לחזור חזרה למסלול החיים הרגילים

shirazlovemor

New member
האמת

מוזיקה מאוד עוזרת לי..בדרך כלל אני גם מתאימה את השירים שאני שומעת למצב הרוח. הרבה פעמים אני גם מוצאת בשירים נחמה.. שירים שאני מזדהה איתם. לדוגמא לפני חודש נפרדתי מהחבר שלי והייתי שומעת שירים על פרידות. עצם ההזדהות עם מילות השיר עודדה אותי. ועוד דבר.. שינה.. כן.. השינה עוזרת. לפעמים הולכים לישון כשהמצב רוח לא משהו.. וקמים כמו חדשים

taha15

New member
מצב רוח

היי עלמה יקרה\ קודם כל החלמה מהירה ואיחולים לבריאות מה שיותר מהר. אולי תחשבי שאני לא אובייקטיבית, אבל יש לי הצעה בשבילך, קני, או בקשי שיקנו לך את דרך האמן, ספרה של ג'וךיה קמרון, תראי איזה מצב רוח נהדר תקבלי. אם תרצי לדעת יותר כנסי לאתר: www.metaplim.co.il/tamara שבת שלום והחלמה מהירה!

למעלה