שיפור יכולות כתיבה

avinoni23

New member
שיפור יכולות כתיבה

הייתי מאוד רוצה לעבור קורס לשיפור היכולת כתיבה שלי....
יש לי לא מעט שגיאות כתיב והכתיבה שלי לא עשירה ולא מסודרת בכלל!!
הייתי מאוד רוצה להגיע לרמה של כתיבת מאמרים !!
תודה רבה

trilliane

Well-known member
מנהל
ברוך הבא לפורום!
כל הכבוד על הרצון להשקיע ולהשתפר

ממליצה לחפש קורסים כאלה דרך גוגל. חפש כמו הכותרת שלך, אפשר בתוספת מילים אחרות שרלוונטיות לך, בהתאם למטרה (כתיבה אקדמית / כתיבה יוצרת / עריכה). אם כתיבה אקדמית (עיונית) מעניינת אותך, נסה לחפש מידע (וקורסים) באתר מכללת אסיף:
http://www.assif-pub.com/156741/הטקסט-האקדמיכתיבהאקדמית-כתיבהמדעית
איני מכירה אישית את הקורסים שלהם אבל ד"ר אסיה שרון הייתה מרצה שלי בקורסים לעריכת לשון והתרשמתי ממנה לטובה.
&nbsp
קח בחשבון שבקורסי כתיבה/עריכה לסוגיהם נותנים כלים וגם הזדמנות לקבל משוב, אבל אוצר מילים עשיר לא נלמד בקורס אלא נרכש מתוך חשיפה לשפה כתובה, בעיקר במשלבים גבוהים, למשל באמצעות קריאה (רצוי של ספרות יפה, או לכל הפחות של טקסטים כתובים היטב שעברו עריכה לשונית). גם הימנעות משגיאות כתיב, בהנחה שאין מאחוריה לקות למידה (שמצריכה טיפול נקודתי) יכולה להשתפר בעזרת חשיפה לשפה (וגם שימוש בבודק איות יכול לסייע, כמובן).
&nbsp

avinoni23

New member
מה ההבדל בין כתיבה יוצרת עריכה כתיבה אקדמית ?

מה ההבדל בין כתיבה יוצרת עריכה כתיבה אקדמית ?

trilliane

Well-known member
מנהל
ממליצה לך לחפש בגוגל ולהתרשם

למיטב הבנתי כתיבה יוצרת היא כתיבה למטרות יצירתיות, למי שיש לו שאיפות ליצור טקסטים תרבותיים (אמנותיים / בידוריים) למשל סיפורים, לעומת כתיבה אקדמית שמטרתה להכשיר סטודנטים לכתוב בצורה נכונה עבודות ומאמרים.
&nbsp
הניסיון האישי שלי הוא רק בעריכה אקדמית / עיונית, והמטרה כאן היא לערוך טקסט קיים (כלומר לא כזה שאתה כותב) אם כי העקרונות דומים בסה"כ (רק שהעורך לא יוצר את התוכן אלא עורך אותו).

למעלה