שיפור התכונות

דיבבלעס

New member
שיפור התכונות

אין ספק ששיפור תכונות משפר את איכות החיים. למשל בנושא כעס,אדם שיפחית ממידת הכעס שהוא חווה ביום יום יטיב עם עצמו ויועיל לאיכות חייו. כך לגבי יכולת חברתית,בטחון עצמי,סבלנות,יכולת התמדה וכו'... העבודה הזו על התכונות בוודאי שאיננה קלה, אבל לעיתים קורה שאדם מרגיש שהוא שיפר כמה וכמה תכונות בצורה יפה מאוד בעוד שמשך אותו הזמן הוא ממשיך לעבוד על תכונה מסויימת ושם לא רואה שיפור שכזה... מה יכולה להיות הסיבה לכך? הסיבה שיש תכונה מסויימת שתקועה כמו קוץ ומאוד מאוד קשה לשנות אותה ברמה משמעותית(למרות שיש שינויים אבל בהשוואה לתכונות האחרות פחות)

הי דיבבלעס,

כן, בהחלט יש תכונות שקשה יותר לשנות אותן. זה מסיבות שונות, למשל תכונה שנובעת מתפיסת עולם שיש לה בסיס מאוד חזק מתת מודע שלך, למשל חשדנות באחרים, חוסר אמון. או פחד ממחסור, אז למשל זה יתבט באגרנות כפייתית או קמצנות. או למשל כעס איום ונורא, חבוי מאוד, אז תהיה רגזן וכל דבר קטן יכעיס אותך. תן דוגמא לתכונה שקשה לך לשנות אצל עצמך, אולי אם תדבר על זה יהיה לך יותר קל להבין ממה נובע הקושי לשנות אותה.

דיבבלעס

New member
גם בפעם שעברה הזכרתי

נושא בטחון עצמי. חשוב לציין שזה מורכב כי מצד אחד אני רואה את ההתקדמות ההדרגתית שהולכת ונמשכת מצד שני נדמה כאילו היא "הדרגתית" מדי, ובהשוואה לדברים אחרים היא פחותה. תודה.

הנושא של הביטחון העצמי זה אחד הדברים

הכי מאתגרים בחיים, במיוחד למי שזה לא קל לו. נסה לחשוב למה.. רק על עצמנו לספר ידענו.

דיבבלעס

New member
מי זה "לו"?חח

אם לא היה ברור דיברתי על עצמי. אני חושב שאותו קושי חברתי שנים רבות, מעין זלזול והפחתה ע"י אחרים, מה שגם לעיתים גורם לצורך ולרצון להיות תמיד איפה שכולם, במעין מלחמה כדי לא לחזור ל"שם", אולי זו גם התשובה למה שהעליתי פעם שעברה למה קשה עם הקטע שהחברה מציבה כמו מקומות שצריך להגיע אליהם ואותה השפעה סביבתית. מצד אחד אני נהנה ללכת בדרך שלי ומאמין בזה ועם זה אין לי בעיה(אותנטיות), מצד שני חוסר רצון להשאר מאחור, אבל חשוב לציין שאין לי סתירה בין שניהם אני גם הולך בדרך שלי וגם מאזן ומשלב את מה שצריך בזמנו, הבעיה היא באותה השפעה מאז שצריך לנטרל לאט לאט לאט, מצד אחד ניתן לקבל את זה(ואולי כך צריך)מצד שני זה קשה ואולי גם לא צריך לקבל וצריך לחשוב על משהו שיזרז?

אתה מדבר על קונפליקט שהרבה אנשים חווים,

להיות הם עצמם, אותנטיים, ויחד עם זה להיות חלק מהחברה, לעמוד בציפיות חברתיות ו"לא להשאר מאחור". מאוד חשוב לשמור על האותנטיות ולהאמין בעצמך, ויחד עם זה גם ללמוד להיות חלק מהחברה, למצוא את האיזון הנכון לך. אלה לא תהליכים שאפשר להאיץ, אבל הקשבה לעצמך ולסביבה עם הזמן תביא אותך לאיזון נכון. סך הכל עושה רושם שאתה על הדרך הנכונה.

למעלה