שיפור הקשב והריכוז

דונטלה1

New member
שיפור הקשב והריכוז

אנחנו מתחילים להבין ש*ה*בעיה המרכזית של אספי היא הקשב הלקוי והפיזור שלו. חוץ מהדיאטה הסנסורית, הטיפול השוטף, והאומגה 3 שתיכף נתחיל, יש עוד רעיונות? אתמול היינו בעוד אבחונון לחוג כישורי למידה דרך המתי"א והגננת שמאבחנת שם גם ציינה שהוא מאוד אינטליגנטי ובעל ידע רב, אבל שהריכוז שלו נוראי. הוא מאוד מוסח, מסתכל לכל הכיוונים, רק לא על הדף. בשניה שמצליחים למסמר אותו לדף, הוא מיד יורה את התשובה הנכונה. אני מתוודה שלפני כשנה, כשעוד ניסו לשכנע אותנו בהתפתחות הילד שהוא ADD, הסכמנו לנסות ריטלין וזה לא היה מוצלח.

אצלנו

גם הילד היפראקטיבי. הוא מטופל תרופתית, ויש רגיעה מדהימה, וגם עלייה ביכולת שלו להתרכז ולבצע פעולות.

daphnar

New member
בן כמה הוא? ובאיזה גן חנ"מ או רגיל?

אני בטרום חובה ודוחים אותי בלך ושוב בטענה שהוא קטן מדי.

yonitbrk

New member
למה לא היה מוצלח?

אולי המינון לא היה נכון? ישנם מספר סוגים של ריטאלין, ואפשר לנסות מה מתאים לילד, מבחינת גיל ,ומשקל, וכמובן מספר השעות בהם הילד צריך להיות מרוכז. אצלנו שניים מהילדים עם ריטאלין, ארוך טווח, זאת אומרת ההשפעה שלו היא ל- 6 שעות בערך. ולצערי, הגדול, שלומד בכיתה ה' ומקבל הרבה שיעורי בית, מקבל בצהריים עוד תוספת, אחרת לא מסוגל להתרכז בהכנת השיעורים או התכוננות למבחנים. כדאי לבדוק שוב. אל תתיאשו.

דונטלה1

New member
אני הבנתי שריטלין לא עובד כל כך טוב

על ילדי הספקטרום. דרך אגב, בזמן שכן חשבנו שהוא ADD והתעניינתי הרבה בריטלין ונגזרותיו, הבנתי שבכלל רצוי לתת לילדים "כיסוי" רחב יותר משעות בית הספר, כדי להמשיך ולתת להם את החוויה הטובה של להיות יותר מפוקסים. אסף בן שש וחצי, בגן חובה רגיל, לא בחינוך מיוחד.

yonitbrk

New member
הבנתי.

הגדול שלי גם לומד בחינוך הרגיל ולא בחנ"מ, והתחלנו עם הריטאלין רק באמצע כיתה א'. בגן לא רצינו להתחיל עם זה, וזה לא כל כך הפריע, אך בכיתה א' ראינו שקשה לו לשבת בשקט, כל הזמן זז על הכיסא, היה לו קשה לחכות בסבלנות שהמורה תפנה אליו, קשה בשיעורי הבית ובהתכוננות למבחנים, וכמובן שהציונים היו מאוד נמוכים. מהרגע שהתחלנו עם הריטאלין, והרי מתחילים בהדרגה, הכל השתנה פלאים. היום בכיתה ה', מקבל ריטאלין ארוך טווח שתופס אותו כמעט עד סוף היום, ואם יש הרבה שיעורים, או צריך להתכונן למבחן, מקבל תוספת קטנה גם בבית. יש את הקונצרטה, שזה למעשה ריטאלין במינון גבוה, שתופס 12 שעות . אצלנו הילד פשוט רזה מידי, ולא מתאים לו מינון כל כך גבוה. לגבי עומר,גם הוא מקבל ריטאלין ולומד בחנ"מ , אך שמנו לב שהריטאלין לא עובד טוב, לא תמיד עוזר עם בעיות ההתנהגות, למרות שכל המחקרים מראים שבעיות התנהגות נפתרות בשילוב של תכנית התנהגותית וריטאלין גם יחד. מנסים . גם אצלו עוזר מאוד בריכוז, והיום מסוגל לשבת בכיתה בה 35 ילדים, ועם כל העומס והרעש , מסתדר מצויין לבד לגמרי, ללא סייעת, גם בבית עם הכנת שיעורים והתכוננות למבחנים. שילחי לי מסר אם תרצי פרטים נוספים.

ריקי 04

New member
אצלנו, ריטלין לא עבד, קונצרטה כן

לא יודעת למה, אבל עובדה. עכשיו אני לא מעיזה לשלוח אותו לבי"ס בלי. הצוות רואה שינוי משמעותי,סוף סוף הילד מסוגל לשבת. שווה לנסות, זה לא בדיוק אותו דבר.

שחר טל1

New member
אולי כדור אחר...

אני מכירה מקרה של ילד שבמשך תקופה ארוכה היה ניסוי ותהייה לגבי כדורים שונים מההרכב הכימי של רטלין (יש מספר סוגים)והם השפיעו לא טוב במקרה שלו . כשניסו סטרטרה זה עבד מצויין ומספר שנים הוא משתמש בכדור הנ"ל שיש לו השפעה כל שהות היממה יום ולילה הוא כדור יקר מאוד בסביבות 600-1000 שקלים בחודש תלוי במינון המתאים אינו בסל התרופות מיובא מארצות הברית כמובן שבנוסף מקבל סיוע בתחומים נוספים מאמינה שמידע מדויק נוסף אפשר לקבל אצל הרופאים המומחים בתחום

גאמי

New member
הי דונטלה

בטח שהרטלין לא היה אפקטיבי. כי הוא לא ADD, הוא אספי, כאספי לא פעם אחד הסימפטומים הם בדיוק מה שתארת עכשיו. כך גם עם בני, כיום הוא כבר יותר ויותר ממורכז, אך עדיין מוסח בקלות ודיבורו לא פעם עדיין מעט אסוציאטיבי. בכל אופן מבינה בדיוק למה את מתכוונת, הרבה עבודה, והתבגרות טבעית עושות טוב בכל הקשור בקושי המירכוזי.

גאמי

New member
כן בטח שאפשר

רון החודש בן 8, כיום הוא רק מטופל אחת בשבוע בהידרותרפיה , אך הוא נמצא בבית ספר תומך ובו צוות מדהים ולדעתי לא פעם התקדמות קשורה למצב נפשי, ובזה בית הספר עושה עבודת קודש. בכל אופן עד לפני שנתיים טופלנו כשמונה שעות שבועיות במרכז מילמן בחיפה ושם העבודה היא בעיקר על הפאן הריגשי, לא בשיטה אחרת. בנוסף בבוקר בגן המשולב היה מקבל סל שלם ובו:מרפאה בעיסוק, מרפאה באומנות, קלינאית תקשורת שיעורי תנועה, העשרות שונות וכן עבודה על הכנה לכיתה א', עבודה אינטנסיבית בעיקר על תפקוד בכיתה וכן דידקטיקה. כך ששיטה מוגדרת לא היתה, אלא המון עבודה ריגשית ודידקטית. מקווה שעזרתי

doroniz

New member
הרבה עבודה

.....ותוצאותיה מורגשות היטב

למעלה