שיפור הפתיחות

HOT ROAD

New member
שיפור הפתיחות

איזה דברים אתם ממליצים לי לעשות לשיפור הפתיחות של הרכב (205 XR 1400 93) אתם מבינים בעסק הזה יותר טוב ממני אילו שיפורים אתם ממליצים בבקשה תהיו רציניים :) ואל תמליצו לי על דברים בעננים כמו הזרקת ניטרו או להרכיב מנוע של משאית :) תודה מראש..

ב א ר י

New member
מממממ...

לך תקנה מטוס !

HOT ROAD

New member
מה הכוונה?

ירון אתה יכול בבקשה להסביר כמה חזק אני רוצה לפתוח? יש לך דוגמאות?

רן 56

New member
המממ....

1. תחליף לסיוויק EX עם ספוילר של אימפרזה. 2. תתקין סופר צ´רג´ר. 3. תביא 20 חברה שיעזרו לדחוף את העגלה. יש עוד רעיונות ? הא כן תקרא את ההודעה של רוני לגבי שיפורים שמוסיפים הרבה כוחות ערס למכונית.

HOT ROAD

New member
זה בדיוק הקטע

כל הערסים שדופקים פתיחות מעלה לי את העצבים ויש את הקבוע שרוצה לעשות איתי פתיחות ובכללי אני רוצה לשפר את הפתיחה של האוטו יש לך אולי מושג מה צריך להוסיף?

© DrorZi

New member
חברה, שכחתם את השיפור הבסיסי

תחליף את הגלגלים מ 13" ל 10"... אומנם המהירות הסופית תהיה 120 אבל תגיעה לשם מהר יותר (אבל גם תערבב יוץר הילוכים בשביל זה) מה זאת אומרת אני רוצה שיפורים אבל שלא יעלה הרבה... רוצה שיפור ל 205 לפתיחה
- מנוע mi16
דרור זי.

מצמץ

New member
אפרופו, ראיתי היום מונית

C-CLASS דור קודם עם ספוילר של אימפרזה טורבו. פשוט מזעזע.

Ford Perfect

New member
שיפורים זולים - עשה זאת בעצמך

הנה רעיונות לשיפורים זולים ומהירים : 1. תפרק מושבים אחוריים ומושב נוסע (מי צריך להסיע עוד נוסעים??) 2. תפרק את הדלתות מהאוטו (סתם משקל עודף ולא חשוב) 3. שים מדבקה של נייק/אדידס/נו פיר על כל החלון האחורי 4. תוסיף סחוג לדלק - מתכון בטוח לפתיחות מהירות 5. תחליף לGTI (השיפור האולטימטיבי) F.P.

magician

New member
שיפורים ורוח "הסטלבת!"../images/Emo140.gif

לפעמים יש אחווה בין הפורומים בסגנון התשובות לשאלות שלכאורה נראות "תמימות"...אין פסול בהומור... לגבי שיפורים: לפי דבריך ברצונך לשפר את הביצועים של רכבך,בדרך כלל השיפור הפשוט ביותר ובעלות נמוכה וגם יעיל עד 3-5 % תוספת להספק הוא : החלפת פלגים איכותיים יותר ובנוסף התקנת מסנן אויר פתוח-מוצב נכון עם תיעול יעיל להזרמת האויר! בכל אופן יעוץ מיקצועי תקבל באם תפנה לEMAIL לד"א שלי! כמו כן גלוש לאתר שלי למכוניות ספורט בישראל: www.carinfocus.com וכנס למאמר מערכת מס´1 !

cyber2200

New member
מה הבעיה של הפורום הזה?

עם שיפרורי מנוע? לא כל מי שרוצה לשפר מנוע הוא ארס, יש כאלה שסתם אוהבים לנהוג (בדיוק כמוכם) ורוצים לשפר את המכונית שלהם... ואני בטוח שחלק גדול מהנהגים בפורום הזה נוהגים על מכוניות ספורט משופרות (ברמה זו או אחרת), אז מה כזה בעיה להגיד למישהו ששואל איזה שיפורים אפשר להרכיב בארץ כדי לתת תאוצה יותר טובה?? למה לרדת על כל מי ששואל משהו שקשור לזה? (ד"א זה לא מתיחס ל"מיקרי הניטרו" על יונדאי קופה או 323F שעל שתיהן יצא לי לנהוג, היה ממש קשה להחליט מי יותר גרועה...).

be_roo

New member
אני אנסה להסביר את הנקודה

לשפר מכוניות זה נהדר, תחביב נחמד. אבל מי שמתחיל את השיפורים מהמנוע סופו שיסיים את חייו בתוך קיר לבנים משום שהוא השאיר את הבלמים המקוריים של המזדה שלו. יש גם בסיס מינימלי כלשהו שעליו צריך לבנות, לרצות להפוך רנו קנגו או פיאט מולטיפלה או סובארו DL לטיל בליסטי זה מצחיק, כמו בהשוואה שהשתמשתי בה כבר לנסות להפוך דירת קרקע חדר וחצי לפנטהאוז. אז בוחרים רכב שהוא מראש עם פוטינציאל ספורטיבי כלשהו, ומתחילים עם המכלולים הפריפריאלים: בלמים, בולמים, שלדה. וזאת כדי שהאוטו יוכל לעמוד שעומס של המנוע המשופר. לבוא ולהגיד שאתה רוצה שהאוסטין מטרו שלך תגזור אימפרזות זה לא ריאלי ומלמד על חוסר הבנה. אז נכון שהתגובות פה עוקצניות, ולעיתים מעליבות, וכדאי למתן אותן. זה שמישהו לא מבין, לא אומר שאי אפשר להסביר לו. אבל זה נבע בעיקר משטף של הודעות בעלות אופי דומה, מה שגרם לחברי הפורום להראות את הצד הפחות חביב שלהם, קורה, מתנצלים. SI
שיר, כמו שאלוהים ברא אותה

אילן די

New member
לא מסכים בכלל

"מי שמתחיל את השיפורים מהמנוע סופו שיסיים את חייו בתוך קיר לבנים" זה משפט שמתאים לאמא פולניה וקצת התפלאתי שהוא יצא מפיך, שיר. אני בכלל לא רוצה להתייחס למה שכתבו כאן כל האידיוטים שרצו לשים ניטרואים במכוניות ושיפורים חיצוניים, אבל לזרוק כל אדם רציני שרוצה לשפר את מכוניותו יחד עם הכסילים האלה לקלחת אחת - זה לא הוגן בכלל. שיפורי מנוע לא חייבים להיות ניטרו ומגדשים למיניהם. גם החלפת פלאגים ופילטר פתוח היא שיפור, כנ"ל צמיגים, בולמים ושוקים. כמובן שצריך לשפר באחריות. לא כל מכונית תעמוד בפני השיפורים האלה בגלל תכנון השילדה אבל הרבה מכוניות פשוט נולדו לשיפורים (הונדה סיביק, אינטגרה ועוד). רוב השלדות מסוגלות לעמוד בתוספות כוח עד גבול מסויים (וכאן האחריות האישית מגיעה לידי ביטוי). בכל מקרה ההכללה הזו לא במקומה. אילן

itzik93

New member
אילן, שיר פירטה את הסיבות ../images/Emo70.gif

והסבירה שיש צורך לשפר גם בלמים, בולמים ושאר ירקות ע"מ שהרכב יעמוד בשיפור עוצמת המנוע - ואני מסכים עימה ! באותו הקשר ניתן להוסיף שיש מכוניות שלא תמיד צריך לשפר בהן הכל. יהיו כאלה שבהן יש פוטנציאל בלימה מצויין (ברקסים מצויינים) ולא יזיק קצת כוח למנוע, אז מטפלים מעט במנוע... (ואם כבר שיר הזכירה, זה המצב בסובארו DL... בלמים מצויינים, חזקים ו"נושכים" מול קרבורטור שמסרס את המנוע) אז מי שרוצה לשפר מעט את הפתיחות באוטו שלו, לא תמיד חייב להתחיל לשפר את כל האוטו אם ברצונו "לגזור" ערסים ברמזורים... יש כאלה שנהנים רק מביצועים בקו ישר. איציק

B.M.F

New member
ברור שיש הסכמה על כך..

שאם משפרים צריך לשמור על איזון בין כל מרכיבי השלדה וההנעה. וזה המפתח לשיפורים נורמליים ולא קיצורי דרך מסוג E&A ושות´.

אילן די

New member
אבל זה בדיוק מה שאמרתי

שלא צריך לשפר את כל האוטו ויש הרבה מקרים שאפשר להתחיל במנוע. זו הנקודה שעליה הויכוח.

למעלה