שיפור הפוינט דחוף !!!!!!!!!!!

שיפור הפוינט דחוף !!!!!!!!!!!

היי אני רוקדת 8 שנים את כל הסגנונות ובמיוחד מודרני קלאסי ופעמיים בשבוע פוינט.. הפיונט שלי גרוע ואין לי גוף בכלל של רקדנית, זה קשה לי להתקדם ככה אבל אני עושה את כל מה שאני יכולה. אני בת 15 וחצי ולכן יותר קשה לשפר את הפוינט עכשיו מאשר פעם, ממש יעזור לי אם תתנו לי תרגילים לשיפור הפוינט ( לא תרגילים כמו תעשי פוינט פלקס או תשבי על הפוינט D: ) תודה רבבבבבבבה

toto41

New member
אז איזה תרגילים את רוצה?

לצערי אין "תרגיל פלאים" שתעשי אותו פעם אחת או פעמים ויהיה לך הפוינט היפה בתבל.... אין מה לעשות, זה עניין של זמן ותרגול כמו הרמת הרגל לגובה גבוה. בנוסף לפוינט פלקס רגילים, אני יכולה להמליץ לך זה לקחת גומית פילאטיס (גומי רחב כזה), ולעשות פוינט איטי כנגדו- כך את מאמנת את השרירים של גב כף הרגל כנגד משקל וזה יעזור עם הפוינט. חשוב לעבוד חזק על הקשת- כי זה בעצם הפוינט- לא האצבעות. בהצלחה

../images/Emo182.gif

את צריכה לדעת שכף הרגל זה איבר מאוד מורכב. מלבד שלושת החלקים העיקריים עקב, קשת ואצבעות יש עוד שלל שרירים רצועות ועצבים שמשפיעים על המנח. בעצם האמירה- "עבודה על הפוינט" משמע שאת בעצם רוצה לשנות את מנח כף הרגל, יש רקדנים שנולדו עם פויינט מדהים ויש כאלו שלא. חשוב שהעבודה תהיה מאוד הדרגתית, כי כפי שTOTO כתבה זה לק קסם וסיימנו. אם תעבדי בצורה שהיא אינה הדרגתית ומותאמת למנח כף רגלך את עלולה לגרום לשברי מאמץ ו/או קרעים ברצועות/גידים/ שרירים מה שאת בטוח לא רוצה:) תחילת הפוינט היא בעצם מהמקום שבו נפרדת כף הרגל מהשוקה, ומשם צריך להתחיל לעבוד, האצבעות הן תוצר נלווה בפויינט כפי שTOTO הסבירה. תסגלי לעצמך מערך קטן שתעשי אותו בין 3-4 פעמים בשבוע, אך תהיי קשובה לגופך. תעסי את הקשת גם מלמעלה וגם מלמטה(חימום בשימום עם כפות הידיים סוג של מסאג'), ואז תתחילי למתוח את הקשת ולדחוף כלפי מטה ללא קיפול ברכיים. תנסי בכל פעם להעמיק את הפויינט ע"י לחץ מועט עם כף היד וכשאת עוזבת תנסי להישאר בפוזיציה מס' שנייות-דקה. עבודה על כל חלקי כף הרגל, בידוד, מפלקס חזק שבו יש דחיפה חזקה קדימה של העקב תתחילי ליצור "גל" בדחיפת כריות כף הרגל קדימה לדמי פויינט. חיזרי על כך מספר פעמים. לאחר שהרגל התרגלה למתח השרירים תוסיפי בסיום הגל גם את הפויינט. חשוב לציין שגמישות שרירי השוקה הקדמית וכן שרירי התאומים חשובים לשם הפויינט ולכן רצוי גם לעבוד על גמישות שרירים אלו.

למעלה