שיפור דיקציה

יוסי99

New member
שיפור דיקציה

אינני שחקן, לא מסוגל, לא שואף ולא כלום. עם זאת, היה נחמד לו הייתי מוצא דרך לשפר את הדיקציה שלי, שהיא לא מן המעולות, לצרכי דיבור מול קהל וסתם הרגשה טובה. האם יש דרך כלשהי שאינה כרוכה בשיעורים ? (כי בכל זאת, זה הרבה זמן, כסף, וכו', למישהו שלא ממש מחויב בזה) הכוונה ל - טכניקות (שמעתי פעם שמועה מוזרה על עפרון בפה, האם זה עוזר במשהו?) - ספרים או הנחיות אחרות שאפשר למצוא או פרי הידע שלכם - כל דבר אחר שיעזור .. רב תודות, יוסי

JC Superstar

New member
אני שיפרתי את הדיקציה שלי בעצמי

הממ ברמת העיקרון אם יש לך טקסט שאתה יודע בעל פה, תגיד אותו לאט, מאוד לאט, וברור תבדוק איפה כל אות נמצאת, תבדוק את ה-שׁ וה-שׂ ואת ה-צ וה-ס, איפה הן נמצאות. תבדוק איך הלשון מתפקדת, איך הפה אמור להיפתח (או להיסגר) וכו' וכו' מאוד מאוד קשה ללמד דיקציה דרך כתיבה אני יכול להגיד לך שאני שיפרתי את הדקציה שלי בצורה משמעותית (הדקציה שלי הייתה מזוויעה!!!... לא הבינו מילה ממה שאמרתי) ב-200%.... מקווה שעזרתי

actress

New member
גם אני שיפרתי ודיברתי סופר מהיר

למי שמכיר פה את ליביה מתלמה ילין, אז בוא נאמר שבתקופה שעבדנו על המונולוג בכיתה י"א היא עשתה לי חיים דיי קשים, כי לא הצליחו להבין שום מילה ממה שדיברתי אז עשינו את זה לאט לאט עד שהצליחו להבין כל מילה שיוצאת מהפה שלי ולאט. מה גם שסי עזרה לי בעיקר אחרי הביה"ס שלא הבינו מילה וכיום אני מדברת לאט. ויש מורים לדיקציה אבל קודם זה צריך לבוא ממך, תשתמש בתנועות הפנים להגות כל מילה ומילה זה עובד.

R O O L Y

New member
דרך קטנה, ופחות או יותר יעילה...

קח פקק של בקבוק קולה או כל דבר אחר, ושים בין השיניים. עכשיו, תנסה להגיד בצורה הכי ברורה את הטקסט שלך (ואם אין טקסט, תקרא מהעיתון או מספר...) תנסה, זה עוזר לפעמים.

anabar

New member
לא מסכימה עם האחרים. לדעתי צריך

מורה! עם תעבוד על טקסט לאט יכול להיות שתצליח להגיד אותו ברור אבל מעבר לזה בכלל לא פתרת את הבעיה. לכל אחד יש בעיה אחרת. ברגע שאתה הולך למורה, הוא מאבחן את הבעיה בדיבור שלך ועובד איתך ספציפית על הבעיה. לדעתי אתה יכול לפתור את הבעייה ב3/4 שעורים גג. תלך למורה לאבחון ראשוני של הבעיה, תחזור הביתה עם רשימה של תרגילים יומיים. תחזור למורה לאחר מספר שבועות למעקב, קבל הנחיות נוספות משם וכן הלאה. לנסות את כל שיטות הפקק למיניהן זו גם אפשרות אבל העניין פה הוא שבעיית הדיקציה שלך היא יחודית לך ולכן שיטות שעזרו לאחרים לאו דווקא מתאימות לך. אם אתה באמת לא מעוניין להשקיע זמן וכסף בכדי לפתור את הבעיה אני פשוט ממליצה לך להגביר את המודעות שלך לדיבור. להיות מודע כל הזמן לדרך בה אתה מדבר וכך גם להיות מודע לנקודות התורפא שלך ולשים עליהן דגש בעט דיבור מול קהל.

ענבר

תרגיל הפקק נועד לחזק את שרירי ההגייה ולמתוח אותם. הוא מתאים לכל בעיה, ויישפר כל דיקציה.

ועוד משהו

לא כולם יכולים להרשות לעצמם מורה... וברוב המקרים זה בכלל לא נחוץ הוא אמר שיש לו סה"כ דיקציה קצת פחות טובה... לא משהו יוצא דופן שצריך מומחה יש תרגילים פשוטים שמתקנים את זה בלי להוציא סתם כסף

anabar

New member
עידו

גם אני וגם אתה לא שמענו אותו מדבר. זו ההמלצה שלי. אני מתארת לעצמי שאת השיקולים הפיננסיים שלו הוא יכול לעשות לבד. אני חושבת שבנאדם שבאמת רוצה לעבוד על הדיקציה ולתקן את בעיות הדיבור שלו צריך עזרה מקצועית על בסיס קבוע (אפילו מספר שנים). מאותן סיבות שאתה חוזר עליהן בהודעתך הצעתי לו לבנות לעצמו מסלול של עבודה עצמאית אך מונחת. אם תסים לב, אפילו הצעתי אלטרנטיבה נוספת. זה כל מה שאני יכולה לתת לבן אדם שמבקש עזרה בעבודה על דיקציה דרך האינטרנט. אולי פשוט תציע תציע תרגילים בימקום להיתפל לקטנות.

יוסי99

New member
תודה לכולם

השכלתי. אנסה את השיטות הביתיות, ובהזדמנות גם מורה - לא חשבתי על זה שלאחר "אבחון" את רוב התרגול אפשר לעשות לבד, בפיקוח מסוים.

אוי ואבוי!!!!!!!!!!!!../images/Emo184.gif

דיקציה זה הדבר הכי מפחיד אבר!!!!! אני מדברת הכי לא ברור בארץ, אני בולעת מילים חופשי!!!!! אפחד לא מבין אותי
בפוקס בבגרות שלי הכל יצא לי פרפקט, נראה לי מרוב פחד

למעלה