שיפור בגרויות

mizuki10

New member
שיפור בגרויות

שלום רב,

אני מנסה להתקבל ללימודי רפואה בטכניון ומתלבטת כיצד להגיע לסכם הנדרש:
ציוני הבגרות שלי הם כדלקמן:
אזרחות (1 יח"ל)- 98
הבעה עברית ( 4 יח"ל)- 95
מתמטיקה ( 5 יח"ל)- 90
ערבית ( 5 יח"ל)- 100
תנ"ך( 2 יח"ל)- 99
אנגלית (5 יח"ל)- 97
היסטוריה ( 2 יח"ל) - 96
ספרות ( 2 יח"ל) - 96
פיסיקה ( 5 יח"ל) - 96

הוצאתי בפסיכומטרי שלי את הציון 697, בחישוב באתר הטכניון יצא לי סכם של 90.75 .
בהנחה שהסכם לא יירד בתקופה הקרובה, עד כמה תשפר לי את הסכם השלמת בגרויות בג"ג ובהיסטוריה ? האם הסכם ישתפר באופן משמעותי או שהוא ישתפר באופן זניח ? אשמח להסבר . האם בטכניון מתחשבים במועמדים שרחוקים מהסכם הדרוש בנקודה או שתיים ?
בנוסף, מהם הגילאים הממוצעים להתחלת לימודים בפקולטה? אני בת 25 היום, האם זה לא נחשב לגיל יחסית מאוחר לנסות להתקבל לפקולטה? אציין כי לימודים בחו"ל אים עומדים על הפרק

תודה מראש,
אביטל

Ella m e o w

New member
מה לגבי שיפור פסיכומטרי?

לא חושבת שג"ג רלוונטי - סתם להוסיף עוד יחידות לתעודה טובה. אולי אולי 5 יח' היסטוריה יכול לתת מינוף קצת יותר רציני.
מה שכן, לא חושבת שזה מומלץ. לשפר בגרויות שאינן חובה אומר שתוכלי להתחיל ללמוד רק באוקטובר 2016. אם תשפרי פסיכומטרי באחד המועדים הקרובים (פברואר או אפריל) ותשיגי ציון גבוה יותר, הסיכויים שלך להתקבל לאוקטובר 2015 גדלים משמעותית. זה מה שאני הייתי עושה במקומך, בכל אופן.

mizuki10

New member
פסיכומטרי

בהנחה שאינני מעונינת להיבחן במועד נוסף של פסיכומטרי ( אחרי שני מועדים אני מרגישה שלא אוכל לעמוד בלחץ של עוד בחינה שכזאת) יש לך מושג אולי כמה נקודות זה עשוי להוסיף לי?
ואגב אוקטובר 16 רלוונטי בהחלט

mizuki10

New member
בהמשך לתשובתך

בהנחה שאני רוצה להתקבל לאוקטובר 2015, האם לא ניתן להיבחן בג"ג ובהיסטוריה 5 יח"ל בקיץ במקביל?

Ella m e o w

New member
לצערי לא...

מקבלים רק ציונים שהתקבלו עד מאי 2015 בשביל אוקטובר 2015. מה גם שהציונים של הקיץ יגיעו רק בספטמבר וזה די מאוחר.
אני מציעה שתכניסי את הציונים שלך למחשבון ציוני בגרות של האוניברסיטאות השונות ותשחקי עם היחידות ועם הציונים ביחידות ותראי אם זה כדאי.

איך נבחנת בבחינות פסיכומטרי הקודמות? היה קורס? איזה? למה זה גרם לכזה מתח נפשי? אולי יש פתרון...

PantherettePitz

New member
לדעתי

אני חושבת שלמרות מה שאת כותבת, הרבה יותר ריאלי לגשת לפסיכו' נוסף ולא ללכת במסלול של שיפור בגרויות. לפי חישוב שעשיתי, גם שיפור של היסטוריה וספרות ל-5 יח' בציונים (הגבוהים) שיש לך היום ותוספת ג"ג לא תביא אותך לרף הזימון למו"ר שהיה השנה (או לזה של שנה שעברה). לעומת זאת שיפור הפסיכו' לאזור ה-740 יביא אותך מעבר לסכם כבר עם הציונים הנוכחיים שלך.
אני מבינה את התחושות שלך לגבי פסיכו' נוסף אבל במקרה הזה אני חושבת שעדיף לקחת (הרבה) אוויר ולעבוד בכיוון הזה ולא לשפר עוד ועוד בגרויות רק כדי להתקרב עוד טיפה לסכם. אני לא יודעת איך למדת לפסיכו' עד עכשיו אבל בהחלט יש דרכים לעשות את החוויה הזו פחות טראומטית (לפי ההעדפה שלך לטכניון אני מנחשת שאת גרה בצפון, אבל באזור המרכז אני יכולה להמליץ על מורה פרטי שלמדתי איתו כדי לשפר ציון - מישהו שגרם לי להתאהב בפסיכומטרי כשלפני כן הייתי מאוד קרובה להתייאש. בהנחה שאת אכן צפונית אני בטוחה שיש מורים כאלה גם בסביבה שלך, רק צריך לדעת למצוא אותם).

למעלה