שיפור בגרויות

shiro92

New member
שיפור בגרויות

כמו שכולם יודעים, בשביל להתקבל ללימודי רפואה צריך ממוצע בגרויות מאוד גבוה. למי פה שאכן שיפר במכונים השונים- תוכלו לשתף קצת? איפה שיפרתם, האם מומלץ, איזה מקצועות שיפרתם/ הוספתם וכו?? לפי הבירור שעשיתי כרגע כולם ממליצים להרחיב ל- 5 יח״לאת מקצועות החובה (ספרות תנך והיסטוריה) מישהו עשה את זה אחרת וממליץ על הדרך שלו? כרגע הממוצע שלי הוא 96, וכן אני יודעת שזה נמוך ויש לי עוד דרך ארוכה :)

shirtz555

New member
אולי עדיף לך

לחשוב על מסלולים אחרים... לשפר ממוצע של 96 לכדי 110 לפחות הוא תהליך ארוך שיקח לפחות שנה וחצי...
אולי עדיף לך לעשות תואר במקצוע שמעניין אותך ואז לפתוח דלתות - למשל אם יהיה לך בשנה הראשונה ממוצע גבוה (90) זה שווה לממוצע בגרות 110 ואז לא יתחשבו לך בבגרויות- לפי החישוב של ת"א. לשפר בגרות אחת או שתיים זה עדיף אבל אתה תצטרך לשפר לפחות 3 וזה הון תועפות (למשל ביואל גבע) וגם המון זמן.

בקיצור, בגרויות ופסיכו זו לא הדרך היחידה.

רפואה2

New member
לדעתי..

כדאי לחשוב עם עצמך: האם מתאים לי לשבת שנתיים לשפר בגרויות ? זה תהליך מאוד ארוך אבל אפשרי. אני מכירה לא מעט אנשים שעשו זאת. ואף כאלו שסיימו תיכון בלי בגרות, השלימו הכלל מאפס והיום לומדים רפואה.
במידה ולא- אולי כדאי באמת לברר ולשקול מכינה. ואף לשלב פסיכומטרי.
לגבי התחלת תואר- אני לא הייתי ממליצה. הרבה אנשים פונים היום לבחירה הזאת בגלל המסלולים הארבע שנתיים אבל, הלחץ שם הוא מאוד גדול ולדעתי סיכויי קבלה אף נמוכים יותר.

אם הייתי צריכה לבחור- הייתי הולכת למכינה. אבל זו רק דעתי ויש שיגידו אחרת.
הכי חשוב להבין שזה תהליך ארוך לקבל החלטה בלב שלם ומקסימום מוטיבציה :)
המון הצלחה :)

למעלה