שיפור בגרויות

Verfix9

New member
שיפור בגרויות

שלום, אני כרגע בסוף י"ב והיום סיימתי עם מתמטיקה פחות או יותר. השאלה שלי אכן נוגעת למתמטיקה:
במהלך לימודי התיכון שלי די נדפקתי בלימודי המתמטיקה. נפלתי על מורה ממש ממש גרועה בכיתה י' שפחות או יותר בגללה נפלתי מ5 יחידות ישירות ל3 בכיתה י"א (ומשם לא נתנו לי לעבור, אפילו לא ל4). את הבגרויות של 3 יחידות עשיתי בקלות.. הכל עבר חלק ואני בספק שהסופי שלי הוא פחות מ100 לפני בונוס.

בגלל בעיית פרופיל אני לא אוכל לשרת בצבא (אשמור את המידע לעצמי ברשותכם) ואני רוצה בזמן הזה לשפר בגרויות. אני רוצה לשפר מתמטיקה ל-5 יחידות (ויש לי את הראש המתמטי, הבעיה שלי היא עם המורים), לעשות 5 יח"ל בפיזיקה ואולי להוסיף/לשפר בגרויות אחרות במידה ואצטרך.

כמה כסף (וכמובן, קושי וזמן) אני אצטרך להשקיע?
מבחינת זמן - האם "חרישה" תהיה דרושה? אני יודע שצריך לזכור המון דברים לשאלון 806 וגם לשאלון 807 (זהויות טריגונומטריות ועוד) ואני יודע שפיזיקה זה גם לא מקצוע קל במיוחד. השאלה הזו רלוונטית משום שאני רוצה גם לדעת כמה כל קורס ביואל גבע/לחמן לוקח? האם אני אוכל לעשות שני קורסים בו-זמנית או שאצטרך לעשות כל אחד בנפרד? כמה השקעה דורש כל אחד מהמקצועות האלו?

תודה רבה מראש.

אולי קודם תחשוב מה אתה רוצה ללמוד

ואח"כ תחשוב מה לשפר בשביל זה ואיך ?
לגבי קורסים במכונים
אתה יכול לקבל מידע טלפוני מהם או ללכת לפגישות יעוץ ולאסוף עבור עצמך מידע רלוונטי שיעזור לך להחליט.

Verfix9

New member
אני פחות או יותר סגור על מה שאני רוצה ללמוד

לא בדיוק סגור לגמרי, אבל סגור בין שלושה עיקריים: מדעי המחשב/הנדסת תוכנה/פיזיקה. אני יודע שפיזיקה תתן לי בונוס, ואני גם יודע שפיזיקה היא חובה ע"מ להיכנס ללימודי הנדסת תוכנה/מדעי המחשב בטכניון.

בכ"מ אלו מקצועות שאני גם רוצה "לנשמה".. לעשות עם עצמי צדק... כי אני מרגיש שפשוט עשו לי עוול.
בתיכון "העיפו" אותי מפיזיקה בגלל שנדפקתי במתמטיקה לגמרי (אף על פי שהייתי מעולה בפיזיקה, ישבתי בכיתה י' על 95 וגם זה אחרי הורדת 3 נקודות) ובגלל זה עשיתי 5 יחידות של "מדעי הסביבה" במקום 5 יחידות של פיזיקה.

Rock Solid

New member
תיקון קטן + תשובות

לא חובה לעשות בגרות בפיזיקה כדי להתקבל למדמ"ח בטכניון - האופציה הנוספת היא לעבור מבחן סיווג במכניקה לפני הסמסטר השלישי (ומבחן בחשמל אם תרצה לעשות קורסי בחירה מסוימים בפיזיקה).

קח בחשבון שגם לפסיכומטרי יש משקל כבד, אז תחשוב מה עדיף לך לעשות קודם (גם מבחינת התאריכים). אם יהיה לך ציון פסיכו' יהיה יותר קל להעריך מה אתה צריך מבחינת בגרויות.

קורס 5 יח' מתמטיקה בלחמן עולה 4-5 אלף, תלוי במיקוח/מזל.

לא משהו שלא תמצא בגוגל

קח בחשבון שאם תעשה את כל הקורסים (מתמ' פיזיקה ופסיכומטרי) באותו המכון תוכל כנראה להתמקח ולקבל הנחה משמעותית (ברמת הכמה אלפי שקלים).
כמו כן, לא יהרוג אותך לעשות שנה שירות לאומי.

למעלה