שיפור באגד...

שיפור באגד...

זוכרים שאי אפשר לקבל פתקית מהנהג כדי לדעת כמה זמן נותר עד סיום 90 הדקות ועוד כמה נסיעות נשארו ב'רב קו'?
היום עליתי על קו 31בתחנה המרכזית, וכמה דקות אחרי תלחית הנסיעה ניגשתתי לנהג, וביקשתי ממנו אם הוא יכול לבדוק כמה נסיעות נשארו לי ברב קו.
התשובה הייתה- בשמחה!
הנחתי את הרב קו איפה שמניחים אותו, והנהג הדפיס לי פתקית מידע ובה התברר שנותרו לי 0 נסיעות...

נסו ותהנו!

שבת שלום, שנה טובה!

מקווה שהוא לא גנב לך את הזמן.

לא חדש ולא בשמחה ולא באמת מחליף כרטיס

הפתקית אכן כוללת את יתרת הנסיעות ואם הוצאה בסמוך לתקיפת הכרטיס אפשר גם לדעת דרכה בערך מתי נגמר זמן המעבר של הכרטיס.
האופציה הזו היתה קיימת מהרגע שביטלו את הכרטיסים. הבעייה העיקרת איתה שרוב הנהגים מסרבים לתת אותה ללא ויכוח. חלקם אף טוען שאין דבר כזה, אי אפשר וכו. גם אחרי שאומרים להם שזה מידע 7 חלקם מתעקשים שאי אפשר. הם גורמים למבקש להמתין ומעירים הערות מגעילות.
אי לא מהווה הוכחה לזמן העברת הכרטיס.
והבעיה העיקרית שאין היא ניתנת באופן אוטומטי.

הם דואגים שהנוסעים ירתעו מהתהליך

נראה שלאגד אינטרס ברור שהנוסעים לא ידעו את תוקף כרטיס המעבר ויצטרכו יותר נסיעות. שהנוסעים לא ידעו מתי עלו לאוטובוס ולא יוכלו להתלונן על משך נסיעה ארוך או איחורים. שלא יהיה לנוסעים את פרטי הנהג שלא יוכלו להתלונן עליו אם התנהג בגסות, נסע שלא כראוי ועוד.
מה שלא ברור לי למה ציבור הנוסעים כל כך אדיש.

amit1270

New member
למה אגד ולא משרד התחבורה?

כל הדברים האלה עוברים דרך משרד התחבורה. אגד לא יכול לפעול על דעת עצמו.

למה אגד לא רוצה שיהיו לנוסעים כרטסי נסיעה

כפי שכתבתי: נוסעים שלא יודעים את תוקף כרטיס המעבר לא יוכלו לנצל אותו וכך יצטרכו יותר נסיעות. כשהנוסעים לא יודעים מתי הם עלו לאוטובוס קשה להם להתלונן על משך נסיעה ארוך או איחורים. כשאין לנוסעים את פרטי הנהג לא יכולים להתלונן עליו אם התנהג בגסות, נסע שלא כראוי ועוד.
מה שלא ברור לי למה ציבור הנוסעים כל כך אדיש.

amit1270

New member
מי אמר לך שאגד "לא רוצה"?

יש בעיה עם מכונות התיקוף/כרטוס באוטובוסים שלך אגד - הן איטיות מדי ומעכבות את הנסיעה עם כל ההדפסות. חשב מי שחשב (לא בטוח שדווקא באגד) שביטול הפתק ישפר את ביצועי המכונה. לא ברור לי למה החלטת שאגד מרוויח מזה.

subatoi

New member
המכונות אינן חדשות.

אם הגיעו למסקנה שהן איטיות, היה מספיק זמן להחליף אותן (המכונות של דן עושות עבודה מצוינת) ולא צריך לבטל את הנייר.
במיוחד בהתחשב בעובדה שהזמן שנחסך מביטול הפתקית הוא זניח לעומת הזמן שגם ככה על נוסע עומד ליד הנהג. עומד, מכניס את הכרטיס, הנהג מדפדף, מוצא את הכרטיסיה הרלוונטית, לוחץ ואז ממתינים לאור הירוק. תוסיף לזה עוד המתנה של רגע וחצי לפתק. זה כל ההבדל.
לעומת זאת, אם היו מצטיידים במכונות של דן, הכל היה הרבה יותר מהיר, כולל הפתק.

ככה שאני בספק אם זו היתה הסיבה, ואם זו אכן היתה הסיבה, קיבלו אותה אנשים שלא נוסעים באוטובוס.

אפשר לשפר עוד דברים. למשל לצמצם את הצורך של הנהג לדפדף ע"י זיהוי אוטומטי של הכרטיסיה הרצויה (כמו אצל דן) או צמצום מספר הכרטיסיות שהנהג רואה. אין סיבה שאוטובוסים בגושדן יראו אוטומטית את כל הכרטיסיות הירושלמיות שלי, ולהיפך. לא נראה לי שזה כ"כ קשה לטפל בזה, וכשיש מקום ל-8 "חוזים" שאפשר לטעון על רב קו, דפדוף כזה לוקח זמן או גורם לטעויות ו"ניקוב" של כרטיסיה לא נכונה. ומקרה כזה מבזבז עוד זמן כיוון שהנהג צריך להחזיר את הניקוב האבוד.
בקיצור, כאב ראש ענק.

amit1270

New member
גם אני חושב שצריך להצטייד במכונות אחרות

באופן כללי, צריך לשנות את שיטת התשלום והעלייה לאוטובוס מהיסוד. הנהג לא צריך לשמש כקופאי ותיקוף הכרטיסים צריך להתבצע עצמאית כמו ברכבת הקלה וכמו בהמון ערים בעולם. מכירת/טעינת הכרטיסים צריכה להתבצע במכונות בתחנות, בקיוסקים, בסניפי דואר וכדומה. כך זה עובד בעולם ואין סיבה שאצלנו לא.

למעלה