שיפור איכות השינה

biri2

New member
שיפור איכות השינה

הי אבקש המלצות לשיפור איכות השינה כל עיצה רעיון יתקבל בשמחה . בירי העייף .........

לא מזמן נתתי למישהי כמה רעיונות

בירי, לא נתת שום מידע לגבי בעיות השינה שלך, או לגבי הסיבות שאתה חושב שגרמו להם. והאם אלו בעיות שינה או "רק" תחושה של עייפות וחולשה. נסה את זה או חלק מזה ואם זה לא יעזור, תחזור עם מידע כמה שיותר רחב, כמה שיותר עמוק...

Liron Bar

New member
רעיון נוסף

מנקודת מבט אישית ... לדעתי , בניגוד לדיעה הרווחת לישון הרבה בלילה רצוף לא מועיל לגוף , אלא להיפך . מועיל לי מאד לישון שעה קלה בצהריים ולא יותר משמונה שעות בלילה . אני קמה עירנית יותר , לעומת כאב ראש שפוקד אותי אם אני ישנה יותר משמונה שעות . אבל כמו רוב האנשים , בצהריים אני לא בבית , אז בסופשבוע אני מקפידה לישון בצהריים ובאמצע לישון שמונה שעות ופחות. בהצלחה . (מקווה שעזרתי כי לא ממש הגדרת מה הבעיה )

אינסומניה - הפרעות שינה../images/Emo1.gif../images/Emo29.gif|

שלום בירי, קיימים סוגים שונים של הפרעות שינה . אתה מוזמן לקרוא מאמר שכתבתי העוסק בהפרעות שינה מההבט הסיני והקשרו לטיפולים משלימים. אם תבחר לפרט את אופי ההפרעות שינה שלך אולי אוכל ליעץ לך. קישור למאמר על הפרעות שינה תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

אדומה2

New member
../images/Emo15.gifאינסומניה

אני לא מבינה בשיאצו (אומנם למדתי שנה אחת, אבל זו רק שנה אחת וזה לא כלי עבודה עיקרי שלי), אבל אני למדתי התיחסות שונה לאינסמוניה ברפואה סינית. הדברים העיקרים שיש לשים לב אליהם כשמטופל מתלונן על בעיות שינה הם דם, shen, hun ו- yin. כן, יש גם עניינים של קיבה, אבל האיברים היותר עיקרים הם לב וכבד ובתבניות העודף יש גם לשים לב לאינדיקציה של חום. אני מתארת לעצמי שהדברים אינם אומרים הרבה לאדם שלא למד רפואה סינית לכן לא ארחיב, אבל רציתי להוסיף את הדברים הקטנים הללו לאחר קריאת המאמר של תומר. :)

אדומה2

New member
טוב, אם אתה מתעקש....../images/Emo8.gif

בעיות בשינה יכולות להיגרם ממצבי חוסר ומצבי עודף. כמו שהזכרתי קודם, החברים העיקרים שמשחקים פה הם דם, yin, shen, hun. האיברים העיקרים הם לב וכבד, כאשר כמובן לטחול יהיה חלק בעניינים בגלל תפקידו המרכזי ביצור דם. על מנת לעשות D.D כללי- בעיות להירדם יהוו אינדיקציה לחוסר בדם, התעוררויות מרובות יהוו אינדיקציה לחוסר yin. המצבים האפשרים אם כן הם: עודף: 1. Heart Fire Blazing 2. Liver Fire Blazing 3. Residual Heat in the Diaphragm 4. Phlegm Fire Harrasing the Mind חוסר: 1. Heart Yin Deficiency 2. Liver Yin Deficiency 3. Heart and Spleen Blood Deficiency 4. Heart and Gall Bladder Deficiency 5. Heart and Kidneys not Harmonized על מנת לא לשים פה הודעות ארוכות כאורך הגלות, אני ממליצה לך בחום לפנות למיודענו ג´ובאני ההורס בספרו המוזהב, שם תמצא את כל האינפורמציה הנחוצה לך על הנושא. :)

למעלה