שיפור אופני Mongoose Otero Elite

mikel22

New member
שיפור אופני Mongoose Otero Elite

שלום לכולם,

מדובר באופני Mongoose Otero Elite משנת 2007 שברשותי מס' שנים ומשמשות אותי יומית לספורט, הנסיעה היא בכבישים/מדרכות בעיקר.

השרשרת נשחקה עד כדי הצורך בהחלפת שרשרת/ קראנק/ קסטה 8 גג"ש.
אם כבר מחליפים אזי נשקלת האפשרות לשפר את מכלול החלפים,
לכן פונה לעזרתכם, מה אתם ממליצים לשפר באופניים.

ושאלה נוספת, בנוגע למידה של זרועות קראנק, קיימים מס' סוגים הנבדלים באורך, מ-165mm עד180 mm. האם המידה מציינת מרחק מקצה לקצה של הזרוע או שמציינת מידה ממרכז ציר שתי ההברגות?

בתודה.

danbaratz

New member
אתה גיבור

לטעמי, לא תהיה משמעות לשידרוגים באופניים האלו. מדובר על אופניים כבדים עם מתלה מיושן ולא ממש יעיל. גם גלגלים של 1.2קג ובולם אויר לא ישפרו באופן משמעותי את הנסיעה. לכן, במידה וטוב לך עם האופניים ואין לך כוונה להחליף, חדש את מערכת ההינע, כול ההחלפה צריכה לעלות כ250-300 שח אם בכול זאת תרצה משהו לשדרג לך על צמיגים סמי סליק או לפחות צרים עם קוביות צפופות.

danbaratz

New member
אורך הזרועות ממרכז למרכז

למיטב זכרוני בפועל אין לזה משמעות היות ומדובר במידות סטנדרטיות

danbaratz

New member
אתה גיבור

לטעמי, לא תהיה משמעות לשידרוגים באופניים האלו. מדובר על אופניים כבדים עם מתלה מיושן ולא ממש יעיל. גם גלגלים של 1.2קג ובולם אויר לא ישפרו באופן משמעותי את הנסיעה. לכן, במידה וטוב לך עם האופניים ואין לך כוונה להחליף, חדש את מערכת ההינע, כול ההחלפה צריכה לעלות כ250-300 שח אם בכול זאת תרצה משהו לשדרג לך על צמיגים סמי סליק או לפחות צרים עם קוביות צפופות.

mikel22

New member
תודה עבור האינפורמציה (והתואר המכובד)

האם ישנה שיטה לחילוץ זרוע קראנק תקועה ? (הזרוע של הגג"ש בחיבור ל-Bottom Bracket מסוג מרובע).
ניסיתי לחלץ בעזרת מפתח לשליפת קראנק ייחודי אך זה תקוע חזק כך שהברגת החולץ נשלפה מתוך הברגה של זרוע הקראנק כך שההברגה ע"ג זרוע הקראנק נדפקה

steiff

New member
החלפת מערכת הינע וטיפול בבולמים

בהנחה שהנאבות והציר המרכזי תקינים, נראה לי שתוכל לצאת בזול על ידי החלפה של הקסטה, השרשרת, והפלטות. אין צורך להחליף את הקראנק כולו (אלא אם כן מדובר בדגם שאי אפשר להחליף בו פלטות בודדות). כמובן שגם החלפה של כבלים ומוליכי הכבלים למעצורים והמעבירים. את המעבירים עצמם נראה לי שלא יהיה צורך להחליף אלא אם כן הם התעקמו או החלידו מעבר לניתן להשמשה.
מעבר לזה - את הבולמים כדאי לקחת לטיפול (או לטפל לבד אם יש לך כלים וידע). אחרי שבע שנים, גם אם האופניים לא היו בשימוש אינטנסיבי, צריך לטפל בבולמים, גם במזלג וגם באחורי.
אם אתה כבר לוקח את האופניים למוסך, לא יזיק טיפול בציריות של המתלה האחורי. זה ימנע צקצוקים וקרקושים למרות שההשפעה של זה על יעילות המתלה עצמו תהיה שולית (אם בכלל).

הטיפולים הללו: בולמים, החלפת כבלים, ציריות הם דבר שכדאי לעשות פעם בשנה, בין אם הכל פועל כשורה ובין אם לא. מעין ״טיפול 10000״ שיבטיח פעולה חלקה וימנע נזקים מצטברים שלא ניתן יהיה לתקן אותם.
החלפת שרשרת עושים כל 1500-2500 ק״מ. במקרה שלך, מאחר ומדובר במערכות מהסדרה של Alivio (אם אני לא טועה) מדובר בשרשרת פשוטה יחסית כך שאני ממליץ להחליף לחומרה (1500) ולא לקולא. שרשראות מהסדרות המתקדמות יותר ישרדו מרחקים גדולים יותר. בכל מקרה יש מכשירי מדידה שבודקים את ההתארכות של השרשרת ויכולים לתת אינדיקציה מתי הגיע המועד להחליף, לפני שהשרשרת שהתארכה תגרום לנזק לשיניים בקסטה ובפלטות. החלפת קסטה ופלטות עושים בהתאם לצורך. אם אתה מחליף שרשראות במועד תוכל ״לסחוב״ את הרכיבים הללו דרך 3-4 שרשראות לפני שיגיע המועד להחלפה. איך יודעים שהגיע הזמן להחליף? האינדיקציה הראשונה היא רעשים בעת הפידול: טרטור/זמזום במגע בין השרשרת לגלגלי השיניים. האינדיקציה הבאה היא chain suck: כאשר השרשרת ממשיכה עם גלגל השיניים במקום להיפרד ממנו. השלב הבא יהיה ghost shifting מעבר עצמי של הילוכים או קושי בהעברת הילוכים. קח בחשבון שהתופעות הללו (בעיקר ghost shifting) עלולות להצביע לא רק התארכות שרשרת או שחיקה של גלגלי שיניים, אלא גם על בריחה של המערכות מכיוון. ביקור סדיר אצל המוסכניק יכול לפתור את מרבית הבעיות ולאתר מצבים במועד.

mikel22

New member
תודה Steiff על התשובה המפורטת

מאחר ולא החלפתי את השרשרת מאז ומעולם חששתי ובצדק שהשרשרת התארכה עם הזמן, רכשתי מדיד שרשרת ובדקתי ואכן ברור היה שהמדיד הצביע על התארכות (ועוד איזו).
גם הגג"שים בקסטה ובפלטות נשחקו עם הזמן ונדרש להחליפם (השיניים קיבלו צורה של גל).

מאוד מעניינים הסימפטומים שציינת בנוגע לאיך יודעים שהגיע הזמן להחליף, מאחר ואני נוהג לשמן את המערכת תדיר ולא מרגיש טרטור במגע בין השרשרת לגלגלי השיניים (למעט בזמן החלפת הילוכים).
בנוגע ל-chain suck, יכול להיות קרוב לתופעה שבזמן נסיעה כאשר השרשרת נמצאת בקסטה ע"ג הגג"ש הקטן היא רפויה מאוד (ממש יושבת על מוט החיבור האחורי של השלדה).
בנוגע ל- ghost shifting, לפעמים בשעת פידול בעומס ישנה "בריחת הילוך" (גורם שמביא לי סעיף מידי פעם, לא מספיק שאני מתאמץ אזי גם ההילוכים מצאו להם זמן למשחקים).

אכן, לפי כל הפרמטרים האלה נדרש לפנות למוסך ויפה שעה אחת לפני, הבעיה היא שכסף אין כרגע (השקעה של 600 – 800 ₪ בקירוב, אבסורד לכשעצמו מאחר והאופניים עצמן עולות כך) ואני מעדיף להחליף לבד (כבר פירקתי והרכבתי את הקסטה) ורכשתי כלים לפירוק הקראנק והשרשרת.

את המעצורים תיקנתי במוסך לפני שנה וחצי, כשידית המעצור הקדמי (הידראולי) שקעה ולא בלמה כנדרש (המוסכניק פירק את מכסה מיכל השמן הממוקם על ידית המעצור והוסיף שמן.

אז החלפת הגג"ש (קסטה + פלטות) והשרשרת עצמאית אמורה לעלות מבחינת עלות חלפים כ-300 ₪.

steiff

New member
בהצלחה

הרעש מהפלטות הוא לא טרטור חזק אלא משהו שצריך לרכוב בסביבה שקטה כדי לשמוע אותו. אם אתה רוכב ברחובות העיר סביר שרעש המכוניות יאפיל עליו.

mikel22

New member
הייתי מעוניין בחוות דעתך על החלפים להחלפה

כלומר קסטה, שרשרת ופלטות לקראנק.
אני חושב שלקנות בארץ זה יקר יחסית ולכן חושב להזמין ב-eBay.

בנוגע לקראנק, הייתי מעדיף לרכוש רק את הפלטות מאשר להחליף את כל הקראנק (החלפת פלטה הגדולה והאמצעית - בקטנה אינני משתמש כמעט).
הבעייה היא שאין מגוון לפלטות ואלו שאני מאתר עולות כמו סט קארנק שלם.
האם אתה מכיר אתר שמוכר פלטות בלבד?

חשבתי להזמין את החלקים הבאים:
קראנק 175 מ"מ בעל ציר מרובע (עלות 213 ₪)
שאלה - מה ההבדלים בן 170 מ"מ ל-175 מ"מ מבחינת נוחות רכיבה?

שרשרת Shimano (עלות 46 ₪)

קסטה 8 גג"ש Shimano (עלות 67 ₪)

אודה מאוד להמלצתך / הערותיך.
תודה ידידי

steiff

New member
eBay או CRC

ההבדל בין הקראנקים תלוי בגובה הרוכב. קראנק בעל זרועות קצרות יותר עשוי להתאים לרוכב קצר. אבל קח בחשבון שאתה מפעיל יותר כוח כדי לייצר אותו מומנט משום שהמנוף שלך קצר יותר.

oriel29

New member
אם אתה רוצה - אני מוכר קראנק

Shimano Deore FC-M590 42x32x24
ציר חלול
אורך זרועות 175

mikel22

New member
השאלה היא

מדוע אתה מוכר?

ומה המחיר
ומאיפה אתה בארץ

oriel29

New member
תשובות

מוכר כי שידרגתי את האופניים של האשה (העברתי לה את הxt הישן שלי)
הקראנק בן 3 חודשים בערך, ובמצב מעולה
המחיר 250 שקל בלבד, כולל bb51 במצב מצויין

אם אתה מעוניין שלח הודעה בפרטי עם המספר שלך

goory

New member
האם הציר המרכזי שיש לך יתאים במידות לקראנק?

קראנק שימנו מרובע עולה בארץ 200 ש"ח +-
אם צריך ציר מרכזי 60 ש"ח
שרשרת 8 הילוכים גם 60 ש"ח +-
קסטה 8 שימנו בסיסית אם עוד מביאים אותה בכלל לארץ כ 70-80 ש"ח
אז מה יקר יחסית בארץ ?
אם תרצה קצת יותר עזרה בעניין אתה מוזמן ליצור איתי קשר .

יניב,
בייק טריפ.

mikel22

New member
האם מידות הציר המרכזי סטנדרטיות?

הציר של הקראנק שיש לי הוא מרובע, האם ישנן כמה מידות לציר מסוג זה?
בציר המרכזי הנוכחי אין משחק ולכן אין צורך להחליף.

בנוגע למחירי החלפים, בחנויות אופנים התקבלו המחירים הבאים:
שרשרת בין 60 ל-80 ₪.
קסטה בין 100 ל-140 ₪.
קראנק בין 280 ל-360 ₪.

המחירים שאתה ממליץ הינם סבירים בהחלט, היכן ניתן לרכוש?
ובנוגע לקראנק, נדרשת החלפת פלטות גג"ש גדול ובינוני, האם ניתן להשיג פריטים אלו בלבד בעלות סבירה או שנהוג להחליף את הקראנק כולו?

תודה,
מיכאל

goory

New member
בוא לביקור בחנות ונזמין לך בהתאם למה שצריך

להחליף פלטות בקראנק כזה לא יוצא כדאי , עלות הפלטות יותר מחצי עלות הקראנק.
יניב,

בייק טריפ.
03-9400061

למעלה