שיפורים???

tiger18

New member
שיפורים???

לא מזמן פרסמתי פה ספר על שיפו החיפושיות. התחלתי לקרוא אותו ובין היתר מסופר שם על קיטים של קוראסה. הקיטים השונים כוללים קרבורטורים-ראשי מנוע צלינדרים וכו' (כמעט מנוע שלם....). בזמנו (כשהספר נכתב) היה ניתן להפוך מנוע למנוע קוראסה תוך השקעה של כ500 - 600 דולר, לפי משכתוב שם היה ניתן לקבל מנוע עם 60-90 כוח סוס (על מנוע 1300). התענינתי והתחלתי לברר על החברה. מסתברכ שקוראסה (כיום אנדינגר) היא חברה גרמנית שעוסקת בשיפור מכוניות ומכירתן. ראיתי פרסומים של הקיטים משנות ה50 (בערך אז קמה החברה) ומשהוא לא מסתדר לי- הם מפרסמים על מנועים עם 40-50 כוח סוס אחרי השינוי (בספר דברו על כוח כזה לפני). דבר דומה אני עובר עם הסופר צ'ארג'ר של ג'אדסון. מישהוא יכול להסביר לי יותר טוב על הנושא וגם על מה קורה עם זה כיום (מיצרים?, יש חדשים?, מחיר?, כוח?, מה עם ישנים?)

kobix1

New member
אני חושב ש...

התבלבלת בין פורומ חיפושיות לבין פורומ מכוניות מירוץ! חיפושית לא נועדה לשרוף כבישים ואני גם לא מוצא שום סיבה לעשות אותה כזו! לא אומר שהייתי מתנגד למנוע 2000 אבל חושב שהרבה אופציות אין בארץ ואם יש הם נוראאאא יקרות אז יאלללה להפסיק לפנטז וקדימה לסוע עם מה שיש!

קובי אתה צודק אולי אבל

ממש לא בעיה להגיע ל 90 כ"ס עם מנוע של חיפושית.. מנוע 1800 עם שתי קרבורטורים מגיע להספק של 90 כ"ס וזה מדוד על דינמומטר. נראה לי שיותר מזה לא צריך...

tiger18

New member
אני לא מתבלבל.

ולא חולם. אלו הם שיפורים לגיטימיים שהיו נפוצים בזמנו. עובדה-לפי משהבנתי ל"חיפושית מנופחת" יש משהוא דומה. מנוע החיפושית הוא מנוע מצוין שבכוונה לא מוצה הפוטנציאל שלו- לפני לקהל יעד שונה. השיפור הפשוט לא הופך אותה למכונית מרוץ ולא צריך להגדיל נפח בשביל להפיק יותר כוח..... הסיבה לשיפור היא לא שריפת כבישים ולא בשביל מרוצים אלא בשביל לתת לרכב "כוח רזרבי" שיכול לשמש בעקיפה, בעליה או אפילו לנסיעה במהירות סבירה בלי לאמץ יותר מידי את המנוע ולפחד שיקרה משהוא. חוצמזה פנטזיות לא מזיקות.

מניע

New member
אני איתך

למרות שממש אין לי מה לשפר.... אשמח לדעת אם קיים כזה קיט גם בארץ ראיתי משהו בסגנון בצרפת וגרמניה אבל זה היה במחיר מטורף עם ביצועים מדהימים...

tiger18

New member
אני יותר בכיוון של למצוא מידע.

אני לא חושב שעדיין מיצרים את זה. באיבי גדסון נמכר ב 500 דולר. וזה עדיין דורש לפחות חלק מהקיט של אוקראסה... לכן אני מחפש מידע. מה קורה לצריכת הדלק אחרי שיפור???:

למעלה