שיפורים לחיפושית!!!!

שיפורים לחיפושית!!!!

מעוניין לדעת על כל שיפור אפשרי ליפושית שנת 69 במנוע וקוסמטי!! בנוסף איפה אפשר לעשות ריפוד כללי לרכב? תודה.

© DrorZi

New member
כל מה שאתה חושב, אפשר לעשות.

ברצינות.
דרור זי.

H a D a R s

New member
קצת עZרה...

כבר שאלתי לפני זמן מה ומכיוון שלא קיבלתי תשובה הנני שואל שוב חיפושיתי היקרה נועלת 195\65 R14 במקום הכפכפים המקוריים שלה ואני לא בטוח שזה קשור, אבל כל מהמורה וכל אבן טועה בכביש גורמת לי ולרכב לרעידות וחבטות בלתי נסבלות. בנוסף לזה שבבלימה ממהירות גבוהה הרכב לגמרי מאבד את הצפון. אי לכך ובהתאם לזאת אבקש לדעת איזה בולמים כדאי לי להרכיב או שיש משו אחר לפתרון הבעיות הנ"ל... תודה מראש...

vq55205

New member
צמיגים

אתה מסכן את עצמך במצב שאותו אתה מתאר. אני לא יודע מה הבעיה , אני משתמש בצמיגים לפי המלצות היצרן. פעם אחת ניסו לדחוף לי זוג צמיגים אחוריים קצת יותר רחבים מיד הרגשתי שהאוטו לא במיטבו חזרתי והחליפו לי אותם בחזרה.אני יודע שצמיגים רחבים זה מאוד פופולרי אבל זה דבר שלא הייתי זז במילימטר מהוראות היצרן.אבל לגופו של ענין דבר ראשון תבדוק לחץ אויר בצמיגים, כמובן שהלחץ שונה בכל רוחב של צמיג ואתה בודאי יודע שהלחץ מלפנים שונה (בחיפושית נמוך) מהלחץ בגלגלים האחוריים. לידיעתך המכשירים לניפוח אויר לא תמיד מספקים את הלחץ שמופיע על השעון. כדאי לקנות מד לחץ דבר שעולה כמה שקלים בלבד (לחץ אויר נכון גם מבטיח חסכון בדלק) יש לי רושם שמדובר בלחץ אויר עודף.אם הבעיה לא נפתרה הייתי ממליץ לך להחזיר את הצמיגים המקוריים והטובים ותבדוק את המצב.אם עדיין יש בעיה זה יכול להיות בלמים או בולמים או כיוון פרונט. אל תזניח.

chino

New member
תבדוק את האוטו...

לפי כל הבעיות שאתה מספר זה לא נשמע לי רק בעיה של צמיגים, תבדוק את בולמי הזעזועים ואת המתלים על כל מרכיביהם.

kobix1

New member
צמיגים

דווקא צמיגים רחבים עשו לחיפושית שלי רק טוב ! אם זה ביציבות מעולה על הכביש הרי ידוע ששטח צמיג כמה שיותר גדול האחיזה יותר טובה בקשר לדלק דווקא יש מצב שהכי טורפת קצת יותר בקשר לבעיות שאתה מתאר לי יש 4 שנים צמיגים כאלו על 3 סוגי חיפושיות 2 אמריקאיות וגרמניה אחת ומעולם לא היו לי בעיות בבלימה או בכל דבר אחר ההיפך חוץ מדלק הם עושים רק טוב לאוטו הן במחינת מראה והן מבחינת טיב !

vq55205

New member
אחיזת כביש

לפי מיטב ידיעתי אחיזת הכביש האופטימלית נקבעת לפי היחס משקל חלקי שטח המגע עם הכביש.הגדלת פני השטח (צמיג רחב יותר) מקטינה את המנה (האופטימלית לפי הוראות היצרן) ואחיזת הכביש יורדת. מכל מקום לא באנו כאן להתווכח אלא להחליף אינפורמציה וחוויות.תהנה אבל תהיה זהיר במיוחד לקראת החורף הממשמש ובא.דרך אגב תעדכן מה נהיה עם הבעיה שתיארת.

kobix1

New member
ובצדק!

בחורף באמת המצב קצת יותר קשה והאחיזת כביש נהיית רעה כאשר המתווך בין הצמיג לכביש נהיה מיים... החיפושית שלי נפלה החלטה ואני לא מתכוון לעשות איתה כלום אולי למכור ממנה חלקי פח ומנוע .... בנתיים קניתי עוד אחת אמריקאית שנת 73 דגם 1303 יפיפיה והיא בשלבי שיפוץ עכשיו יחד עם 3 האחרות ברשותי 4 חיפושיות.. :))

אני יוצא מנקודת הנחה!

שהצמיגים שלך טריים, ש"השלדה" שלך ישרה, שהמיסבים שלך מהודקים היטב, שמשאבות הבלם שלך תקינות ומאוזנות, שה"תפוחים" ותושבות הזרוע תקינים. בקיצור, לפני שאתה מאשים את הצמיגים תבדוק את השאר!

kobix1

New member
עידכון חם!

אז ככה היא אמריקאית 1303 דגם בדיוק כמו הקודם שלי הכי טוב!!!! עלתה לי 1500 שקל היא אחרי פחחות רצינית צבועה בצבע יסוד מוכנה לצבע מקורי. גם כן נועלת צמיגים וגאנטים יפיפים (מיותר לציין שקבלתי גם 4 גלגלים מקורים לטסט..) מה שנשאר עכשיו זה פשוט למצוא בעל מקצוע טוב שיהיה מוכן רק לצבוע אותה אני מעוניין בשחור מטלי אגב אם משהו מכיר אשמח לקבל פרטים .היא ממש מוכנה לצבע כולה יסוד חלקה כמו טוסיק של תינוק! יחד איתה יש לי גם עוד אמריקאית 1500 ו2 גרמניות 1200 כל כך גאה בהן כמו הבנות שלי..:)) אצלם ואשלח תמונות. 4 דוגמניות! עוד משהו קטן הגרמניות שניהן למכירה אחת לבאגי והשניה למי שמרוצה אוטו אמין בצורה יוצאת דופן! יד שניה! חלונות חשמל! גלגלים רחבים אז מי שבא לו יצור קשר..

למעלה