שיפוצים וחידושים

שיפוצים וחידושים

שיפוץ וחידושים חפצים רהיטים הפך בשנים האחרונות ל"טרנד" אופנתי, אומנותי. אנשים משפצים/מייבאים/ עוסקים/מתפרנסים/חוסכים ועוד מהתעסקות בנושא זה. שווקי הפשפשים נחשבים למקומות שמוצאים בהם "מציאות" יפייפיות, וחוסכים המון כסף כשקונים אותן כי הן מעצבות את הבית בעיצוב "מיוחד"... כל פעם שאנחנו מסתכלים על רהיט מחודש אנחנו מיד, ולרגע קט, רואים איך הוא היה לפני כן, כשהוא שכב לו בשקט בפינה של מחסן מאובק, לפני שהוא היגיע אלינו ונצבע וחודש. אני רוצה לחדד את זה ברשותכם, את ההסתכלות הזאת. תמיד, תמיד נדע שמה שישן/חודש/שופץ הוא ישן מיושן ורק קיבל "קוסמטיקה..." בכלל, באופן כללי לחלוטין, הכל עניין של הגדרה והכל יחסי. אנשים שמגדלים כלבים, נורא נעלבים כשאומרים להם שהכלב שלהם מכוער.בעיניהם הוא הכלב הכי יפה בעולם... אנשים שמחדשים רהיטים, נורא נעלבים כשאומרים להם שזה "גרוטאה" כי בעיניהם זו יצירת אומנות. ראיתי המון "שיפוצים" מצויינם וברמה מאוד מאוד גבוהה... אבל... וזה ה"אבל" הגדול! חידוש או שיפוץ אינו משנה את העובדה של מה שקיים, וגם לא מוריד ולו בקצת מהמאורעות, או התרחשויות שעברו על החפץ. באותה מידה גם ניתוח קוסמטי, אינו מוריד מגיל המנותח, אלא רק גורם למראית עין, שהשנים כאילו אינן... גם ניתוח ישור אף, אינו משנה את הגנטיקה. לילדים של הורים עם אף נישרי, אפילו שנותח, עדיין יש את אותם הסיכויים שיהיה להם אף נישרי... יש אנשים שבגדים בני חודש הם ישנים בשבילם, ויש כאלה שגם כמה שנים זה עדיין חדש וטוב... יש כאלה שמכשירים שאינם בשימוש הם "מצויינים וחדשים" למרות שמעולם לא השתמשו בהם ואולי דווקא בגלל, ויש כאלה שאומרים שהמכשיר אינו "טוב" רק בגלל צבע לא נעים... רק שיש מקום שבו עוברים את הגבול ויש איזה הסכמה כללית,ועל זה אני מדברת. אם הרהיטים/חפצים נמצאים בבית כבר מזמן, הרבה שנים, וברצונכם לשפץ כדי לחדש ואתם אוהבים אותם וחייכם פשוט נהדרים, כי יש עבודה מסודרת, אהבה, פרנסה מצויינת, ובריאות טובה...אז על הכיפק! מצוין!ואפילו מומלץ, כי הם רהיטים שלכם משנים קודמות, והיו איתכם כשהשגתם את ההצלחות האלה של מציאת בן זוג, אהבה, פרנסה ועבודה... אבל... אם המצב אינו כך, ויש עוד מה לשפר (בהמעטה), אז למה להכניס משהו שאינו שייך לכם, ישן, אפילו אם הוא במצב מעולה? אומר עוד משהו, רהיטים אינם שונים מבגדים, נעליים, תיקים, גרביים, פמוטים, טלויזיה או קירות. כל דבר שנמצא בסביבה קולט לתוכו את מה שיש/מתרחש בה.גם קירות של בית קולטים הכל ומשפיעים כל הזמן הלאה על מי שגר בהם. לכן מומלץ על בית חדש תמיד, ואם אין ברירה אז עושים טיהור. טיהור משפר, מעט, הוא לא משנה את המצב לגמרי. ממש לא. שיפוץ של בית בן עשר שנים, אינו שיפוץ של בית בן שלושים שנים. בית בן עשרים שנה, לא יהיה לעולם כמו בית בן חמש שנים... לכן, יש להיזהר ולשים לב טוב טוב לכל מה שנכנס הביתה.זו גם הסיבה שלא מומלץ להביא דברים של אנשים שאינם חיים, שביתם מפונה כי הם "הלכו" לדרכם... בתקופות קדומות, היו קוברים/שורפים גם את החפצים של האנשים איתם, אף אחד לא חשב אפילו להשתמש בזה לעצמו... אני מבקשת להסב את תשומת ליבכם לדבר פשוט אבל לא כל כך קל לעיכול... עדיף חדש ומאוד זול ופשוט מאשר ישן מאוד יפה ומעוצב... וכדי לחדד, ישן שנמצא בביתכם ממזמן, משמש אתכם באמינות ויעילות, הוא ישן מצוין. ישן שמגיע לביתכם כישן...זה כבר סיפור אחר לגמרי... הדברים נאמרו כדי להציג באופן ברור את השקפת פנג שואי על כל מה שנמצא סביבנו, וזה גם נכון לגבי ילדים אגב. הצעצועים שלהם, מיטות, בגדים וכו'. אין בכוונתי להגיד לכם מה "נכון" וטוב לכם. זהו מידע, דרך חשיבה, אתם מחליטים מה לעשות עם זה ואם לעשות בכלל... יום נעים

niya

New member
אביבה

אני מניחה שמה שכתבת הוא בין השאר בתגובה לשאלתי. אז ראשית, תודה על המאמר הממצה ושנית, כפי שכבר ציינתי - הישר למאמרים. אני עוד צריכה לחשוב על מה שאמרת. שכנעת אותי, ולא אקח את שאר החפצים.לגבי השידות - עוד נראה.

ofronet

New member
../images/Emo5.gifאני בשוק,אני בהלם אני,,,

אביבה, קראתי את הארותיך בעניין רב, (כפי שאני קוראת את הפורום הזה בד"כ!!) ול"צערי"... עכשיו אני בסיומו של תהליך שיפוץ של שולחן כתיבה לבתי בת ה-7, וכולי חיל ורעדה..!!! השולחן הגיע לביתנו מבית חמי וחמתי, ולדעתי גם לשם הוא הגיע מאיפה שהוא.. (השיפוץ יצא יפה,וחסך לנו 1500 ש"ח- שלא היו לנו...) ועכשיו אני מאוד חוששת לתת לקטנה שלי להשתמש בו... אז, מה עושים???? באופן כללי, אני מאוד אוהבת לשפץ רהיטים, ואלו תופסים מקום נכבד בביתנו... ולאחר שקראתי את מאמרך.. אני בבעיה רצינית!!!

IReI

New member
גם לי יש שאלה ../images/Emo4.gif

קראתי את המאמר והוא אכן נשמע הגיוני כי בסך הכל אנחנו רוצים להתחדש ולא להשאר בעבר. כאן עולה לי השאלה - מה בקשר לריהוט עתיק? למשל ארמון באקינגהם שאם אני לא טועה מטופל על ידי הפנג שואי ומרוהט עם ריהוט עתיק ממאות קודמות, כמו גם הבית הלבן. בנוסף קיימים כל הסלבריטאים שמעצבים את ביתם בעזרת יועצי פנג שואי ובכל זאת קונים רהיטים עתיקים. האם הם מוותרים בזאת על חלק מעקרונות הפנג שואי?

niya

New member
ואני מוסיפה שאלה נוספת../images/Emo4.gif

מה עם מכונית משומשת, למשל? לכמה מאתנו יש כסף (כן, כן, כסף, הדבר הזה, שלפעמים צריך אותו, ולרובנו, מה לעשות, הוא בד"כ חסר - בייחוד כשאנחנו מובטלים וחושבים פעמיים על כל כוס קפה שאנחנו קונים...) לקנות מכונית חדשה כל כמה שנים? קצת מוזר לי העניין הזה עם זריקה לחלוטין של כל מה שישין, כי ככה יוצא שהפנג שואי מאד מערבי בכל התפיסה שלו לגבי דברים כמו נוסטלגיה, ערך של כסף/רכוש (שוב הכוונה לערך כספי), בזבזנות, אינדיבידואליזם וכו'... האם רהיט משופץ אינו התחדשות? או סוג של התחדשות?

לא הבנת...../images/Emo13.gif

את כועסת וסוחבת את זה למקום שאני לא דיברתי עליו בכלל. קיראי את המאמר שוב, יש שם תשובה למה שאת שואלת בדיוק. לא אמרתי שצריך לזרוק לחלוטין כל מה שישן. אמרתי משהו אחר לגמרי... נראה שכל הדרך שעשית נעלמה לה במחי 2 שידות ישנות... מה שאת הבנת ממה שאני כתבתי, לא אני כתבתי. לא לגבי התפיסה, לא הנוסטלגיה, וזכרי תמיד שמה שאת חושבת לא כולם חושבים אז...השתדלי להגיד כל הזמן "אני" ולא "אנחנו"... אני לא נמצאת בקטגוריות שאת מדברת עליהן... רהיט משופץ הוא רהיט משופץ. התחדשות היא התחדשות. הקומבינה שאת עושה בראש לשתי המילים האלה לא קיימת ממש... את רוצה לקרא לזה כך? בסדר גמור. אני אפילו לא מתכוונת להתחיל "להזיז" אותך מזה. אם הבנת סימן שאת מוכנה והיגיע הזמן לקבל את זה... אם לא, אז לא, וזה בסדר גמור.

niya

New member
אני בטח../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

לא כועסת... אני פשוט מנסה להבין (ושוב, כזאת אני, כדי שמשהו יתישה לי בראש אני מתעקשת... אני יודעת שאת אומרת - תעשי ואז תביני, אבל לפעמים, זה ממש בלתי אפשרי (לגבי לפחות). אני חושבת שיש בס"הכ המון הגיון בלא להכניס דברים ישנים וחפצים עלומי שם הביתה. רק ש... לפעמים, אין ברירה (אני יודעת שגם את זה לא תאהבי
) אביבה - לא כל מה שלך ברור מאליו, גם אנחנו מיד מבינים אותו (ו-אוהו איך שהיום למדתי על בשרי כמה המשפט הזה נכון, כשאי חטאתי בחשיבה שמה שלי ברור ומובן ברור לכולם...) הפורום הרי קיים בשביל שאנחנו או אני, לצורך העניין (אבל אני לא לבד כאן)א/נקשה ואת תעני, לא? כמובן, אני לא אמנית/יועצת פנג שואי. וכן, אני בתקופה שהמזומנים חסרים לי (אין עבודה=אין כסף) ולא נראה לי הגיוני להשאר עם ארגז שבו נמצאים דברי שאני משתמשת בהם יומיום, כי אין לי כסף לקנות שידה חדשה כי דחיתי את ההצעה לקבל שידה ישנה... שוב, לא כועסת, רק מנסה להבין את ההגיון (ולו הפילוסופי) של כל העניין

טוב, איך אומר לך את זה...

את מתוקה... האמיני לי שאני מבינה מצוין...לא נולדתי אומנית פנג שואי... היי בטוחה שאין שום שלב שאת עושה שאני לא מכירה על הבשר שלי...ואני גם יודעת מה שאלה הבאה שלך....וגם של כל אחד כמעט, כי אני יודעת איך אתם חושבים... את הדרך עשיתי...לא קל! את יודעת מה? קשה! אז ככה, הגיון יהיה ולפעמים לא... לפעמים הגיון הוא גם פילוסופיה וגם לא... ואחרון...וחזק... כשתוותרי על ההגיות וההבנה...יתחילו החיים... זה לא ממש קשור למקום שבו נמצא הפורום אבל... בהחלט קשור. מה עוד אוכל לומר לך כדי להקל... לומדים מהבטן, וכשחוטפים בבטן...אני יכולה רק להקל, כי אני עברתי את השלבים...כל אחד מכם עושה כאן דרך... מה שקורה כאן בפורום אינו קשור ל"פורום פנג שואי"... יכולתי לתת תשובות לאקוניות וזהו...רק שבחרתי להחיות אותו בדרכי שלי ואני שמחה שהצטרפתם אלי. עזבי את זה עכשיו, שימי ראש על הכתף, הניחי אותו בשקט, מחר יום חדש... נראה מה יעלה היום החדש בקשר לשיחה שלנו. מסכימה?

niya

New member
כמו

שאת יודעת, אני כמובן שאני מסכימה. אני יכולה להגיד לך לא, תגידי??? אני מכירה את השלבים האלה בעצמי, לא פעם ולא פעמיים עשיתי שינויים בחיים שלי, בייחוד כאלה שגבו מחיר כבד. אני "אמנית" בשינוי מחשבתי, בשינוי סגנון חיים, בשינוי דרך ועוד... אני גם אוהבת שינויים, וכבר חמדתי שמה לעשות, יש מחיר לכל דבר, אבל - זה לא אומר שזה קל... אז... תודה שאת כאן
ובטח תודה על ההקשבה, והסבלנות, והכוחות שאת משקיעה בנו (את רואה, מתאים לפעמים להשתמש בלשון רבים ולא יחיד
) ותודה שהתשובות שלך לא לאקוניות (אחרת מי היה נשאר פה בפורום הזה? שבענו מנהלי/ות פורום לאקוניים...) וסתם, תודה

IReI, הבאת את ארמון בקינגהם

והבית הלבן כדוגמא למה? אינני יודעת גם על איזה סלבריטאים אתה מדבר... איזה חלק מביתם עיצבו עם יועץ או בלי וכן הלאה... ואיך אני יכולה לדעת אם ויתרו או לא על חלק מזה?

IReI

New member
ארמון בקינגהאם והבית הלבן

כי קראתי בעבר שהם טופלו ע"י יועצי פנג שואי, אני אנסה למצוא מידע על זה. בקשר לסלבריטאים יצא לי לראות לא פעם בתוכניות טלויזיה... ובתקופה שגרתי באיטליה יצא כך שהזמר סטינג קנה בית בטוסקנה והיה סיקור מאוד רחב על זה במגזינים האיטלקים + תמונות ונכתב הרבה על זה שהבית עוצב על פי תורת הפנג שואי, אבל אלו בסך הכל דוגמאות, השאלה שלי היא האם שולחן מתקופת הבארוק או כל תקופה אחרת שעולה כמעט כמו מכונית - מנקודת ראיה של פנג שואי = לזרוק לפח?

לא, זה לא מה שאמרתי...

בכל מקרה, לא אכנס כאן לפרטי פרטים, כי אם לא אומר חפץ מסוים, אז מחר ישאלו אותי גם עליו... בית איננו מוזיאון,.לא סיפריה, לא מכון כושר וגם לא ארמון בקינגהם. אם יש לך בית על דונם בטוסקנה, אני אדבר איתך אחרת כמובן. כל עוד זה לא המצב...אז אין על מה לדבר... כשאעצב לך את הבית בטוסקנה אני מבטיחה לך שיהיה בו מקום גם לשולחן מתקופת הבארוק,שעולה כמו מכונית ואפילו אפילו יהיה בו מקום מיוחד לאוסף החרבות שלך... אבל לא במרחק שני מטר מהמטבח/סלון/חדר שינה שלך. כשבונים בתים כאלה, ההתיחסות היא אחרת לגמרי. זה יכול לשמש כחדר לימוד של הסטוריה, או חדר עבודה שקשורה ביסוד האדמה... הדברים אינם פשוטים...ולא כדאי לקפוץ למסקנות מהירות... לכן שאלתי לגבי הדוגמא. הרי אם אני מעיצבת מרחב לזוג צעיר בני עשרים זה לא יהיה כמו אנשים בני שישים...אי אפשר להסיק מארמון בקינגהם לבית ברב קומות או בנין בעיר סואנת... לא, לא לזרוק לפח שולחן שעולה כמו מכונית, אבל אם יש לך כסף לקנות אותו אז גם יש לך את הבית שיוכל להכיל אותו...במרחב מיוחד לכך. וכן, מה שישן, הוא ישן, לא מומלץ לאנשים צעירים שרוצים להזרים אנרגיה חדשה ורעננה לחייהם... כשאנשים מבוגרים אומרים את זה דעתי יותר נוחה מאשר צעירים...

DOLPHINREEF

New member
למאמרים ! והמון תודה... לפעמים

רק צריך לקרוא את דבריך כדי לקבל את הכח לזרוק ולחדש!

אביבה../images/Emo22.gifתודה, המאמר הזה היגיע בדיוק

בזמן!!! ובהזדמנות זו, דווח קצר: מכונת התפירה הישנה הוצאה מביתי לפני דקות ספורות...... המאמר מצויין, מחזק אותי להפתר מכל ה"זבל" סביבי
תודה
רונית

ofronet

New member
חבל שלא קראתי לפני השיפוץ של השולחן

ובכל זאת,עכשיו- אין שום דרך לטהר את השולחן, מי מלח,קטורת... זקוקה לעיצה!!

בוקר טוב ofronet

איך את מרגישה הבוקר? אני אחשוב עבורך על משהו, האת החלטת בכל זאת להשאיר אותו? במהלך היום אענה לך בינתיים צאי לשמש, נראה שהולך להיות יום מדהים

בת ימה

New member
../images/Emo12.gifוואי וואי אביבה

עכשיו אני מבינה למה.... בין השאר... טוב את הנקיון של זריקת דברים זה ממש בשלבי סיום וכל פעם שאני חושבת שאני ממש בסיום אני מוצאת שיש לי עוד מה לעשות
האמת שזה כייף!!! אבל אני ממש בסיום.
והבעיה היא: 1. הסלון שלי הוא של משפחה שהביאו לי באדיבותם...(משומש)חלק מהאנשים חיים טוב וחלק לא... אני אשתדל לזרוק ולקנות חדש, בקצב מהיר יותר... נכון? 2. אם טיהור לבית לא מי יודע כמה עוזר, מה אני יכולה לעשות??? הבית הזה בן 70 שנה בערך!!!!!!!!!!! 3. מה עושים למשל אם האקס קנה לי משהו שחבל להעיף כרגע או לחילופין ממישהו שלא אוהבים וזה דווקא נחמד?, מה ההמלצה?. תודה אביבה, איך אני מחכה שיתחיל חנוכהההההההה

בת ימה

New member
../images/Emo12.gif תראו מה השעה../images/Emo59.gif

טוב, אל תשפטו אותי יש לי סיוטים...

למעלה