שיפוץ CDI

yair12342000

New member
שיפוץ CDI

אחרי הרבה קיקים ועצבים מיותרים, החלטתי לתקן את הCDI של הXR בעצמי, בעזרת מדריך שהעלה חבר פורום.
מדובר בCDI יחסית די קטן שנמצא בקופסא סגורה, שכנראה לא נועדה להפתח, אבל מאחר שלאחרונה פרצתי דיסק בגב, לא נשארה לי ברירה - או לקחת סיכון בהריסה של הנוכחי, או לקנות חדש.
לאחר שהבנתי שמדובר דווקא בCDI, בעזרת החלפה עם CDI של חבר. התחלתי במלאכה.

yair12342000

New member
לאחר החיתוך

וקצת משחק עם סכין יפנית ומברג שטוח, הצלחתי די בקלות לפתוח את הקופסא בלי לפגוע במעגל.
על פניו כל ההלחמות היו שלמות, אבל עם זכוכית הכל נראה אחרת.

yair12342000

New member
סימנתי את ההלחמות הפגומות

ועברתי עליהן עם מלחם.
בניגוד למה שתיכננתי, הוספתי להלחמות השבורות קצת בדיל כדי לחזק אותן.

yair12342000

New member
התוצאה

לפני סגירת הקופסא מחברים את הCDI למקום ומנסים להניע.
הניע על הקיק הראשון!

יופי, שמתי סיליקון שחור וקיבעתי בעדינות במלחציים לייבוש.
רגע לפני שמחליפים אני ממליץ לנסות לתקן, היה ממש קל ועכשיו נשאר לראות כמה זמן זה יחזיק

tik24

New member
כול הכבוד ! אשמח להבין מה בדיוק עשית?

רק עברת מחדש על ההלחמות?
וזהו?ניקוי,שיוף,משהו?

yair12342000

New member
בכיף

אחרי שהורדתי את המכסה שחתכתי, היו עוד קצת חתיכות דבק גמיש, דבוקות ללוח. בסבלנות הורדתי אותן בזהירות והאמת היא שהלוח היה נקי וברור לאחר מכן.
לקחתי זכוכית מגדלת (פי 20) עם פנס והתחלתי לבחון מקרוב את ההלחמות.
רוב ההחלמות מתחלקות לשני סוגים: רגליים (של רכיבים חשמליים כאלה ואחרים) דקות, שההלחמות של כולן היו שלמות, ורגליים עבות, שבחלקן, ההלחמות שלהן היו שבורות כמו שניתן לראות בתמונה.
מלבד זאת הבחנתי בכמה רגליים בלי שום הלחמה, פשוט ככה רגל של רכיב בלי בדיל, וחבר נתן לי עצה קצרה - תחדש הלחמות איפה שיש הלחמות, וככה עשיתי.
תחילה חידשתי את כל ההלחמות השבורות (וכדאי להיות בטוח שעברת על כולן), ולאחר מכן החלטתי להוסיף להן קצת בדיל כדי שאני לא אצטרך לעשות את כל הפרויקט הזה שוב בקרוב.

לאחר שסיימתי את ההלחמות, לקחתי את הCDI לאופנוע, חיברתי את אותו למקום (ושמרתי שמעגל החשוף לא ייגע בשום ברזל באופנוע) וניסיתי להניע.
ניסיון ההנעה שקדם לפרויקט הסתכם בערך ב20 קיקים ללא הצלחה, והאמת היא שמאז שקניתי את האופנוע אני סובל מהנעות קשות.
לאחר חידוש ההלחמות האופנוע מניע לי בקיק אחד.

למעלה