שיפוץ ספה ישנה

אילג

New member
שיפוץ ספה ישנה

שלום חברים
מצאתי ספה וכורסא ברחוב, העמסתי, ואני מתחיל לשפץ.
פירקתי לרכיבים, מסיר לכה ישנה ושאר לכלוכים (עם סקייפר ונייר ליטוש)
מבקש לדעת :
1. על איזו לכה על בסיס מים אתם ממליצים? לפני 8 שנים השתמשתי בBOND לשביעות רצוני, אבל אולי יש שחקנים חדשים בשוק.
2. להדבקה מחדש של הספה - האם הייתם משתמשי בדבק נגרים צהוב רגיל, או שצריך להשתמש באפוקסי.
אשמח לשמוע את דעתכם/נסיונכם
תודה
איל

איל

נדמה לי שיש כאן קונצנזוס ללכה עמידה במיוחד על בסיס מים של טמבור, ביישום ע"י ספוג מתאים.
אני משתמש בדבק נגרים צהוב רגיל של אלמרס, יש פה מנוסים ממני שמשתמשים בדבק צהוב אחר. עם דבק כזה יש לך זמן עבודה מספיק להדבקת כל הספה ולכליבה בנחת לפי הסדר שייראה לך הגיוני, ובסוף אם תגלה שהתוצאה עקומה - פרק וכלוב מחדש, לא יקרה כלום. ממליץ להצטייד מראש במלאי כליבות\רצועות ראצ'ט. אם אין מספיק סגור את המחברים עם כליבות אחד אחד, ובסוף החזק לייבוש עם כל מיני קשירות ואלתורים.
אפוקסי ייתקשה לך מהר מדי, ואם עשית טעות - הלך על הספה ואפילו לפרק בצורה נקיה בלי לשבור משהו, לא יהיה אפשר.

כליבות

איל שלום,
מכיר את האמרה: "לנגר אי אפשר שתהיינה יותר די כליבות"?
איני יודע מה תכיפות השימוש שלך בכליבות, הנה כמה המלצות סובייקטיביות מחובבן שבעיקר משפץ רהיטים.
יש לי שתי כליבות יד אחת איכותיות ויקרות אירווין XP. אפשר לסגור מחבר (ומה שחשוב מאוד לפירוק - גם לפתוח מחבר בהרכבה הפוכה של הראש), תוך הפעלת כח של 200 ק"ג בקלות ובאיטיות. כיוון שהן יקרות, קניתי כליבת 90 ס"מ וכליבת 125 ס"מ.
חושב שהייתי צריך לקנות גם כליבה כזו קטנה ונוחה יותר לשימוש במקומות צרים.
לדעתי כליבות יד אחת אחרות מחייבות הפעלת כח רב מדי (שיש לי בעיה להפעיל עקב פציעה ישנה בשורש כף היד), ומנגד אינן נותנות כח הידוק ראוי
עוד שתי כליבות 100 ס"מ מ"ל.כ." בכ- 100 ש"ח בלבד כ"א, ועוד 3 ששאלתי מחבר כאשר הייתי צריך.
כל הכליבות הקטנות שלי מ"הום סנטר" ודומיו - שתיים של 50 ס"מ וכמה קטנות מסוגים שונים.
לצרכים ייעודיים יש כמה כליבות קרג, רצועות ראצ'ט ב- 30 ש"ח מ"ל.כ.", כליבות C קטנטנות לתיקוני שוליים של פורניר וכו'.
שים לב כי בכסא רגיל בדרך כלל תוכל להסתדר עם כליבה של 50 ס"מ, לכורסאות וספות זה לא יספיק, ופה יש קפיצה מהותית במחיר הכליבה.
ההיגיון שלי הוא כזה:
לתיקון רהיטים מספיקה כליבה אחת טובה להעלת כח רב לפתיחת או סגירת מחבר. לאחזקת המחבר במקומו אחרי ההידוק, מספיקה כליבה זולה וחלשה יותר, רצועת ראצ'ט, חבל כרוך ושאר אלתורים.
מסייג את דברי בכך שכבר בשימוש ביתי הרסתי כמה כליבות זולות, והן הוטלאו בצורה זו או אחרת. נדמה לי שכתבתי על כך כאן בעבר.
כאמור - כל אחד מאיתנו עושה את חשבון מידת השימוש שלו ותקציבו.

אילג

New member
יש לי כמות מסוימת של קליבות משומשות

אבל בהחלט שמתי כיעד רכישה הבא לגוון את האורכים והתצורות, למשל חסר לי קליבת צינור במקרה הזה.
בכל מצב לעבודה הנוכחית - אני מסודר.
מבטיח להעלות תמונות בקרוב.

yulevi

New member
הדבקה

במידה וכל החלקים מתאימים ואינם רופפים כל דבק נגרים וקליבות יעשו את העבודה,במידה ויש חלקים רופפים תחזק גם עם דיבלים.
בקשר לגימור תוספת לתגובתו של יעקב,לכה על בסיס מים עמידה במיוחד היא לכה שקופה ולא מגוונת,נותנת יופי של הגנה לעץ,זו הלכה המועדפת על אשתי
עקרונית אשתי אוהבת לצבוע עם הורניט של טמבור,יש מגוונות ויש גוונים שניתן לגוון במכונת גוון

למעלה