שיפוץ סלילים

k300m

New member
שיפוץ סלילים

שלום חברים,

אני עושה לכם הרבה ספאם בתקופה אחרונה :)

אני רוצה לשפץ את הסלילים של ה KLX650R שלי. פירקתי את המכסה מהמנוע והכל מוכן. עכשיו איך אפשר לדעת מה מידת חוטי הנחושת לליפוף ? לא הצלחתי למצוא מידע בגוגל או שלא חיפשתי נכון.
האם 0.95מ"מ זה בסדר? כי אני לא רוצה לגרום נזק למערכת החשמל.

ועוד דבר, האם יש אתר אונליין בארץ שמוכר את חוטי הנחושת האלו וגם את הלכה ליבוש בתנור?

-אני מאיזור ראש-פינה/ק"ש אם יש חנות כאן באיזור גם מעולה.

תודה

למה לא לעשות לבד גם אם יעלה יותר?

אני נהנה לעשות הרבה דברים אפילו לבד אפילו שיוצאים לי קצת יותר יקרים מאשר לשלוח למוסך..לא הכל זה כסף

gray

New member
לא הכל זה מוסך

מכוני ליפוף יש הרבה, תבדוק מה הם יכולים לעשות, זה גם סוג של לעשות לבד.
בעל מקצוע טוב-שווה את הכסף שמשלמים לו, העניין הוא למצא בעל מקצוע טוב, לא סתם אחד שעובד בזה.

gray

New member
אגב, לאופנועים יש אחד שאני מכיר

למכוניות ותעשיה יש המון.

k300m

New member
החלטתי לעשות הכל לבד מהיום והלאה.

שיקח לי גם 10 שנים ללמוד אפילו....
לא איכפת לי שיעלה יותר (למרות שאני מאמין שזה יעלה פחות בהמשך כשאכיר את התחום ממש עמוק ואבנה קשרים).

חוץ מזה, זה חוויה לטפל באופנוע שלך ולהכיר לעומק איך כל דבר פועל ואיך כל העסק ביחד פועל.
אני חופר בפורומים בחו"ל, ופה קצת. וגם קניתי כלים משומשים לניסויים.

:) ככה לפחות אידע שלא עוקצים אותי כמו שקרה לי בעבר אצל כמה "נאמנים" בת"א.

gray

New member
סבבה והכל, אבל, מתי תרכב?

יש לך מספר מוגבל של שעות ביום, בהנחה שזאת לא העבודה שלך-אתה עובד על האופנוע על חשבון זמן פנוי. אם משעמם לך-אז סבבה, אבל אם יש לך עוד דברים לעשות-מכונת ליפוף תעשה עבודה מהירה בהרבה הרבה-אבל גם טובה יותר-ליפוף זה עבודה למכונה. אפשר לעשות אותה ידנית-אבל לא כדאי משום בחינה.
אנשים שיש להם מכונת ליפוף ויודעים להפעיל אותה לא חסר, מעטים מהם מתעסקים באופנועים, אבל תמצא איזה מפעל שמשפץ אלטרנטורים תברר אם הוא יכול ללפף לך את הסלילים לפי ההוראות שתתן לו (או לפי הקיים) וזהו, לי יצא מאה ש"ח לליפוף, אבל זה היה ממש מזמן. לקנות את החומרים לבד היה יותא יקר בהרבה-והזמן שהיית משקיע בכלל הופך את העסק ללא כדאי.

k300m

New member
אתה גם צודק - אבל:

אולי ספציפית במקרה הזה כי מדובר בתהליך מונוטוני שחוזר על עצמו (ליפוף, ליפוף, ליפוף...) ואין בו תהליך לימוד (כמו פירוק מנוע למשל).
אם המחיר ממש זול כמו שאתה מתאר (100ש"ח) , אז באמת אשקול לעשות את זה במכונה אצל מישהו. אבל אם זה יקר מאד......לא נורא, אעשה לבד, לא לחוץ לרכב.

מי עושה את זה ב 100ש"ח :) בארץ?

תודה

gray

New member
החלק הלימודי הוא האיבחון ומציאת הפתרון

ישום עצמאי שלו זה באמת רלוונטי בהרבה מקרים-אבל בדיוק כמו שלא תנסה לחרוט צילינדר באמצעים ביתיים-לא כדאי ללפף לבד אם יש מישהו שיכול להריץ את זה במכונה.
אני הלכתי לחשמלאי רכב וקיבלתי ממנו המלצה על המכון שמשפץ לא אלטרנטורים וסטרטרים-להם הייתה מכונת ליפוף, והם היו נחמדים מספיק כדי לעשות את הליפוף בשבילי. מאה שקל היה כנראה המחיר שהסתדר להם באותו רגע, לא נראה לי שיש להם תעריף קבוע לזה.

k300m

New member
אחלה ! נתת לי כיוון

אני אנסה גם לבד בשביל החוויה וגם איגש לבדוק מחירים אצל מי שעוסק בתחום.

תודה !

gsxr77

New member
אם יש לך מישהו בארה"ב אזי ב40 דולר אתה יכול

לסגור את עניין הסלילים. מומלץ (כמובן) להחליף אטמים בהרכבת המכסה.
בכל מקרה בהצלחה וספר לנו איך יצא

k300m

New member
אני לרוב הולך להזמין מאיביי דברים אחרים.

ודווקא כבר בדקתי סלילים שם. זה עולה 60$ לא כולל משלוח
http://www.ebay.com/itm/KAWASAKI-KL...98?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item19c513449a

אז כנראה עדיף לשפץ לבד או אם באמת יש מישהו פה שעושה את זה ב 100ש"ח כמו שהוזכר למעלה.

מה שכן, CDI , ו ingnition וכל החבר'ה של החשמל אני מזמין מאיביי בקרוב. כי שם ממש זול.

gsxr77

New member
100 ש"ח, קשה לי להאמין אפילו אם דוד ישלח אותך

ב40 דולר מצאתי ללא מכסה צד כמובן, ארה"ב לא אנגליה.
אם כבר אתה הולך לבצע הזמנה אזי תכניס גם את הסלילים לרשימה

k300m

New member
באמת ?

שלח לי לינק בבקשה.

חוץ מזה, אני גם ככה חשבתי שזה המחיר לא כולל מכסה. כי מכסה אני לא צריך.

תודה

gsxr77

New member
מצאתי את זה

אומנם לKLR, אבל אם הסטטור עצמו מתאים במידות לKLX, אזי את הכבלים אתה יכול לנתק ולחבר אל הסטטור התקין את הכבלים שיש לך בסטטור הפגום.

למעלה