שיפוץ והרחבה.

Hermess

New member
שיפוץ והרחבה.

כיום אני ואשתי גרים בדירת 2 ו 3/4 חדרים. והחלטנו להרחיב. במסגרת עבודתי הכרתי קבלן בנין והתיעצתי עימו לגבי השיפוץ וההרחבה. הוא נתן לי המון טיפים החל מלקיחת אדריכל ועד לכתיבת החוזה המלא אשר כולל את המפרט המדויק של נק' המים חשמל ושאר מיני. הצלחתי לשכנע את הנ"ל לעשות לי את ההרחבה למרות שהוא עוסק בבנית בתים / וילות וכו'. והוא הסכים. יש לציין שיש לו ניסיון עבר בהרחבות ואין זאת הרחבה ראשונה שלו. ומדובר בקבלן רשום. אשר בהכשרתו הוא מהנדס בינין. במגרת הרעיונות הגאוניים שהעלה האדריכל הועלתה האופציה של "בניה חכמה" ואומר, קירות גבס בכל הבית למעט אם יש קירות תומכים וקירות חיצוניים. שאלתי היא, מה דעתכם על שיטת בניה זאת? האם היא יותר זולה? מה ההבדלים בינה לבין בניה רגילה. איכות הבידוד מרעשים / טמפ', הנוחות לתלות מוצרים כבדים על הקיר כגון זרוע ברקן / טלויזית פלזה בעוד מס' שנים וכל נושא חשוב אחר להשוואה בכלל זה בניית המקלחת מגבס "ירוק". להבנתי מההסבר שלו אין שום בעיה גם עם חדרי אמבט וזאת בתנאי שעובדים על איטומים כנדרש בין אזור הרצפה לפאנלים עם סיליקון וחומרים אחרים. כמו כן, למשפצים האחרים כאן, כמו שהקבלן ידידי אמר, "תוותר עלי, אל תוותר על האדריכל" ורק כשרואים מה האדריכל יודע להציע מבינים עם כמה הוא חשוב. תודה הרמס

4tis

New member
אוקי בוא נתחיל...

דבר ראשון קירות גבס פנימיים הם פיתרון נוח וזול לעומת קיר בלוקים והבידוד האקוסטי שלהם עדיף(כמובן תלוי איזה חומר בידוד שמים בפנים-למשל צמר סלעים...) אך יש לזכור שאם תשים דלת עם בידוד אקוסטי גרוע לא עשית בזה כלום... היתרון הגדול בקיר גבס לעומת בלוק הוא רמת הדיוק ובכך שלא צריך טיח... ,ישנם אבזרי עיגון מיוחדים לתלית אביזרים כבדים על הקיר גבס ,חשוב להקפיד בביצוע קיר כזה על מפרט נכון -כגון פס קומפריבנד וכו בקשר לאזורי המקלחת בכל מקרה יש לבנות חגורה הקפית מסביב לחדר הרטוב ועליו מניחים גבס או בלוקים ,נהוג הרבה פעמים בחדר רטוב לבנות בכל זאת בבלוקים ולא בגבס, והעיקר להקפיד על איטום נכון לפי מפרט אדריכלי לצמצם סכנות לכאבי ראש עתידיים!

Hermess

New member
אשמח לפירוט נוסף

מה עלי לדרוש מהקבלן בבנית קיר גבס. לדוג' מהו פס קומפריבנד.

cobby

New member
זהו פס גומי ספוגי כזה

שאותו מניחים על הריצוף ועליו מניחים את המסלול של הקיר גבס אם אתה רוצה ללמוד על קירות גבס גש לאתר של אורבונד

cobby

New member
כתובת אתר אורבונד

שם חש לך הסברים על מחיצות גבס כולל עשה זאת בעצמך

4tis

New member
הבאתי את הקומפריבנד בתור דוגמא

למשהו שקבלנים לא תמיד מקפידים עליו והוא בהחלט קריטי , כמו שקובי ציין את המפרט הסטנדרטי תוכל למצוא באורבונד ,אך המסר הוא שצריך להתאים כל פרט למקום שבו אתה בונה-השינויים אם צריך שמתאימים למקרה שלך-וכאן בדיוק חשיבותו של האדריכל מעבר לעיצוב והאסטטיקה

cobby

New member
שיפוץ והרחבה

שאלת שאלה , וגם ציינת עובדה חשובה ואני מצטט " "תוותר עלי, אל תוותר על האדריכל" ורק כשרואים מה האדריכל יודע להציע מבינים עם כמה הוא חשוב. עצם זה שאתה שואל פה את באי הפורום ומתלבט משמע אתה קצת מפקפק באדריכל .

Hermess

New member
ממש לא

אני שואל כדי לשמוע דעות נוספות. מהכרותי עם החיים אין שחור ולבן, ולכל דבר יש מס' גישות ופתרונות. ומאחר ומדובר בביתי אני מעדיך ללמוד את הנושא ואז להחליט. על כן שאלתי. אשמח לתשובה מעמיקה. הרמס

cobby

New member
דעתי האישית

בניה קונבנציונאלית !!!! זה לדורי דורות , הבלאי אפסי יש להקפיד בביצוע ואז מקבלים תמורה מלאה להשקעה אבל אפשר גם מעטפת קונבנציונאלית ואז ריצוף ואח"כ ציפוי קירות בגסבס במקום טיח , ובניית מחיצות מגבס בכדי לתלות דברים כבדים מאוד על קירות גבס יש להכין מראש עצים בתוך הקיר לחיזור הברגים

0 אור 0

New member
שני דברים

קודם כל, השילוב של קירות חיצוניים קונבנציונליים וקירות פנימיים מגבס הוא אכן המקובל ביותר היום כמעט בכל מקום. אם מבצעים את הריצוף קודם ורק אחר כך מכינים את קירות הגבס, זה גם מאפשר בעתיד לבצע בקלות יחסית שינוי של הבית (ורק צריך להקפיד על כל הדברים שכתבו לפני המומחים לגבי איטום וסוג חומר)ץ לגבי שילוב של אדריכל וקבלן: אין אחד שמצוייה אצלו כל החוכמה - ככל שתשתף יותר אנשים בחוות דעת על התכנון , כך יהיו רעיונות יותר חכמים ושימושיים ופחות "באגים" בתכנון. אין בן אדם אחד שמצויה אצלו כל החוכמה - גם אצלנו הקבלן עלה על טעות של האדריכל בתכנון החלונות (שימשנו כ"טלפון שבור" יומיים, עד שאספנו את שניהם יחד אצלנו בבית, וסגרנו את תכנון כל החלונות), וגם תרם לנו רעיון עיצובי יפה. מצד שני הוא ניסה להציע לנו כל מיני דברים, שהיום בדיעבד אני רואה איזה מזל שלא השתכנעתי. ורעיונות נוספים שהפכו את הבית לממש נוח ונעים למגורים, קיבלנו מכל מיני גורמים אחרים. מה שבטוח, בכל נקודה ששואלים אתכם שאלה לגבי מה שאתם רוצים, כדאי לברר מה המשמעות - שני דברים (קטנים אמנם) שלא נוחים לי בבית, הקבלן שאל איך אני מעדיפה, וכשעניתי לו חשבתי רק על אספקט אחד של דברים - ומסתבר שטעיתי.

למעלה