שיפוץ המציאות

vered4

New member
שיפוץ המציאות

אמנם קשור לילדי הגדולים יותר, אבל בכל זאת נראה לי כסוגייה מתאימה. דיברו כאן בעבר על שקרים (אם אני לא טועה). כשהילד שלי משקר, אני לא מתייחסת לזה ממש כשקר, אלא יותר כשיפוץ המציאות. קשה לו עדיין להתמודד אז ככה הוא עוזר לעצמו. הבעיה היא שהוא רוצה שנאמין לו ללא עוררין! ומתלונן ונעלב מאוד אם אני לא תומכת בו ב100%. הבעיה היא שאני יודעת בודאות מה האמת, וברור לי שמה שהוא אומר לא נכון. מה דעתכם?

לאה_מ

New member
למה זה חשוב?

אני עוברת עכשיו תהליך כזה עם עומר בנושא בית הספר (בעיקר הבאת ציוד ושעורי בית). היה לי מאד קשה להבין מדוע הוא משקר לי בקשר לקיומם של שעורי בית (למשל) גם כאשר מעולם לא כעסתי עליו בגלל אי הכנת שעורים, אני בהחלט תומכת בהחלטה שלו שלא להכין שעורי בית שמשעממים אותו עד מוות, אני לא מונעת ממנו פעילויות אחרות בגלל אי הכנת שעורי בית וכו´. גם אני, כמוך, לא חושבת שהוא רוצה "לשקר" אלא שזה יותר מן wishful thinking כזה, או שיפוץ של המציאות. אבל פתאום אני חושבת - למה זה חשוב לי להעמיד אותו על עניין השקר? הרי זה לא מקדם את העניין. ברגע שאמרתי (או רמזתי או התנהגתי בצורה שזה ברור לו) שאני יודעת שהוא משקר, שאני יודעת שלא זו האמת, או לא בדיוק האמת - אני מתמקדת בעניין השקר במקום בעניין שבו אנו באים לטפל (בדוגמא שלי, אי הכנה מושכלת של שעורי הבית). לא יותר פשוט לזנוח את עניין השקר, פשוט להתעלם ממנו, ולהתעסק בנושא עצמו? זה, בכל אופן, מה שאני מנסה לעשות עכשיו.

vered4

New member
בדרך כלל זה מסתבך כאשר מעורב

עוד אדם. למשל אחותו או המורה. לכן לא תמיד אפשר לעזוב את זה. אתמול למשל הוא התקשר מחבר ושאל מתי לחזור, אחותו (שענתה לטלפון) שאלה אותי, ואמרתי שיחזור בשעה X. הוא חזר חצי שעה יותר מאוחר, ולמרות שלא כעסתי עליו, אבל שאלתי אותו למה אחר, הוא התחיל להמציא סיפורים על כך שאחותו אמרה לו לצאת בשעה X (כשאני הייתי שם ושמעתי על מה היה מדובר). ההתחכמות הזו היתה מיותרת ומעצבנת. בינו ובין המורה שלו יש הרבה פעמים, שהוא טוען שהמורה לא אמרה לעשות משהו, כשאני יודעת מילדים אחרים שכן. הוא לא משאיר אותי בצד, אלא רוצה שאתמוך בו נגד המילה של המורה, ומאוד נעלב אם אני לא מאמצת את הסיפור שלו ב100%. להתעלם מההמצאות שלו לא מקדם את ענין הלמידה שלו, ובטח לא עוזר למערכת היחסים שלו עם המורה.

לאה_מ

New member
ואם במקום לשאול אותו למה הוא אחר,

היית אומרת לו "אני דואגת כשאתה מאחר, אם תתקשר להודיע לי, אני לא אדאג" (למשל) - אז לא תעמידי אותו במצב התגוננות (למה איחרת? או - למה שיקרת?), אלא תשקפי לו את החששות שלך (שנובעים מן האיחור שלו). בשקר פשוט לא יהיה יותר צורך. את מבינה מה אני מנסה לומר? אם השקרים שלו היו בדברים שלא היית יכולה לראות מה עומד מאחוריהם, זה היה נראה לי יותר בעייתי, משום שההתייחסות שלך היתה בהכרח למה שמפריע לך - לאי אמירת אמת, אבל השקרים שאת מתארת הם לא באמת "שקרים". הם יותר נסיון (גולמני קצת, יש להודות, הוא עדיין לא מנוסה כמונו
) להחזיר את הגלגל אחורה - לעשות כאילו שזה לא קרה מעולם. ולגבי בית הספר - אני מאד משתדלת לא להתערב. אם עומר לא מכין שעורים, אני מעדיפה שלא יכין מאשר להתחיל להכנס למקום שבו אני נדרשת "לייצג" אותו (או רחמנא לצלן את העמדה ההפוכה
). שיסתדר עם המורה. ואם הוא בא הביתה ומתלונן שהמורה שקרנית (היא אומרת שהיא אמרה להכין עד עמוד 20 והיא בכלל לא אמרה) אני יכולה להציע לו לעזור לו למצוא פתרון למצב כזה (למשל, לבקש מהמורה לראות את רשימת שעורי הבית בסוף היום כדי שלא יהיו חילוקי דעות אחר כך או להכין שעורים ביחד עם חבר טוב או כל פתרון אחר - אם הוא בכלל מעוניין בפתרונות, כי אולי הוא רק מעוניין "להוציא קיטור" ושיבינו אותו (כי הוא באמת יודע שהמורה אמרה לעשות עד עמוד 20) כמה שהיה לו לא נעים בכתה, ואז סתם המהום או אמירת משהו מאד כללי "זה בטח היה לא נעים" מספקים.

vered4

New member
השאלה שמטרידה אותי היא לא השקר

עצמו, אלא בקשת האמון שלו. דרך אגב לגבי המורה, זה ממש לא מסתיים. אם ביקשנו שיתן לה את היומן, כדי שתראה אם רשם את מה שצריך (דבר שהוא הסכים לו). אז עכשיו היא אומרת שאם הוא מביא לה את היומן לבדיקה, היא חותמת. אם לא חתמה כלומר הוא לא הביא. הוא טוען שהביא אליה את היומן והיא לא חתמה. אין לזה סוף. נראה לי חשוב שהילדים יבינו, שאם הם לא מספרים את האמת, קשה לנו לדעת מתי הדברים נכונים ומתי לא. גירסת ה"זאב, זאב"

לאה_מ

New member
נכון, כדאי שהם ילמדו מתי השקר משתלם

ומתי לא (שהרי עם יד על הלב, כולנו "מעגלים פינות" פה ושם). אני חושבת שזה סוג של מיומנות חברתית שלוקח די הרבה זמן ללמוד אותה (למשל, איך להפטר משיחות טלפון מאנשים שאין לך סבלנות לדבר איתם...). הוא ילמד במשך הזמן מתי עליו לומר אמת ומתי לא, ובהחלט אפשר לשוחח על זה בלי קשר לארוע ספציפי (או עם קשר הדוק כשלא הוא זה ששיקר), אבל נראה לי שבמצב שאתם נמצאים היום, העימות שלו עם השקר, רק מחריף את הבעיה ולא פותר אותה. הבעיה כאן היא לא השקר, השקר הוא רק אמצעי של בנך לנסות לטשטש את הבעיה שקשורה לשעורי הבית. ולדעתי כדאי לנסות לפתור את הבעיה ולא לטפל בסימפטומים. לגבי פתרון הבעיה - אני לא כזו חכמה, גם לי יש בן שממעט להכין שעורים, אבל אני חושבת שאת צריכה להחליט עד כמה חשוב לך שהוא יכין שעורי בית ומדוע זה חשוב בעיניך. מה יקרה אם תסרבי להתערב בנושא הזה, ורק תקשיבי לו (המורה כועסת עליך? כן? זה בטח לא נעים. כן, אולי באמת כדאי שתדבר איתה.לא, לא נראה לי שאני יכולה לדבר איתה - זה עניין בינך לבינה...). ואולי, אם את מחליטה שלא חשוב לך שהוא יעשה שעורי בית, עצם הלגיטימציה מצידך להחלטה שלו, תספק אותו. אני חושבת שאם תמצאו את הפתרון לעניין הזה, בעית השקר תפתר, כי הוא לא יהיה זקוק לכך יותר.

דסי אשר

New member
וורד, מעבר להערכה שלי אליך

לגבי היכולת להבין את מה שקורה לבנך, ולמקד את הבעיה, אני הייתי מפרידה בין הנושא של לקיחת אחריות על מעשיו של בנך,, לבין הנושא של הקושי שלו להתמודד עם המציאות. רציתי להגיב אחרת, ברוח הדברים שלמדתי ביום שישי, אבל אני נגררת. אני הולכת בכיוון של לאה, שהוא הכיוון שבו נקטתי עם שני ילדי- בתחום שעורי הבית, מיום שהגיעו לבית הספר. כיוון זה אומר- משימת שיעורי הבית היא באחריותכם. אי מלוי האחריות, יוצרת חיכוכים בינכם לבין המורה, אני לא מתערבת. זו בעיה שאתם ילדי צריכים לפתור. גם המורים היו צריכים ללמוד ממני שזו גישתי. מורים גם הם הורים, וגם הם במסגרת האווירה הכללית,נוטים להטיל על ההורה את תפקיד המורה/השוטר, המלמד.... כאשר להצדקה יאמרו- אם לא יעשה ישעורי בית, תפגע היכולת הלימודית שלו, יפסיד, יוציא ציונים לא טובים וכו´..... הכל נכון, אבל זו הכנה שלו לחיים, משימות קטנות בכתה א´ עד למשימות שהולכות וגדלות עם השנים. אני חושבת, וכך חשבתי כבר לפני 24 שנים, שתפקיד ההורה שונה מתפקיד המורה.יש להם מפגשי שמחה, ויש להם מפגשי חיכוך. לא צריך להוסיף עןד משהו, ששייך למערכת אחרת... אמרתי לילדי- אם אתם צריכים אותי לעזרה, כאשר אתם מכינים שיעורים- אני בשטח. אני לא ישבתי להם על הראש, לא על הזנב, מעולם לא בדקתי את מחברותיהם, מעולם לא העברתי מסר שאני אחראית "לתפקודם בעבודתם הראשונה בחייהם". הם קלטו את המסר- והם אכן היום אנשים אחראיים. הם גם לא אחראיים- כמו כולנו. לגבי תופעת השקר, כשיטה: 1. משום הקושי, שאת מציגה אותו- של הילד להתמודד עם המציאות . 2. תביעת הילד שתאמיני לו ב100 %, ותסכולו אם לא נעשה כך.. 3. הטענה שלך- שחשוב שהילד יבין- שאם ימשיך כך, תווצר בעיה של "זאב זאב ואין זאב". אני מבינה, שזה מאד מתסכל כאמא לראות איך הילד שלך מכניס את עצמו לבוץ, בלי שהוא מבין מה הוא עושה לעצמו. אני גם מבינה שכאמא, את רוצה לעזור לו מצד אחד- לגדול ומצד שני להגן עליו מפני קשיים שהוא יוצר לעצמו. אבל, רציתי להבין יותר טוב, למה מפריע לך שתיווצאר כזו בעיה?. כאן אני מנסה , וורד, ברשותך,ןבוודאי גם בצורה מגושמת, שוב לתרגל את מה שלמדתי אתמול- כאשר נקודת ההנחה היא שהתשובה לפתרון הבעיה היא אצלך. נראה אם נצליח לתרגל את השיטה גם באינטרנט, ולא רק במפגש פנים אל פנים. מה דעתך? דסי

מעמול

New member
וזוית קצת אחרת..מעבר לאוקיינוסים

אני חיה בארה"ב ואומנם עדיין אין לי ילדים בגילאי בי"ס אבל אני שומעת מחברות ופשוט מתקוממת. יש שיעורים ופרוייקטים וההורים מעורבים בהכנה. רואים פשוט לפי התוצאות (ואני לא מזלזלת חס וחלילה בילדים). ההורים מעורבים בעל כורכם כי צריכים לחתום על כול מיני עבודות שהילדים מכינים. אי הכנה מכתב להורה + חתימה. ואחרי מס´ פעמים גם זימון ההורים לשיחה. בהחלט האחריות על ההורים. אני לא יודעת איך אני אנהג. אתיישר לפי הזרם או שאלך עם מה שאני מאמינה בו- להעביר את האחריות אליהם עם ליווי ותמיכה. אך כמות העבודות והפרזטציות בכיתה הדורשות הורדת חומר מהאינטרנט וחיפוש בספרים שנראה כאילו לוקחים בחשבון מעורבות הורים. טוב, לא ממש תשובה לורד4 אבל הייתי חייבת לשתף....

vered4

New member
ההתרשמות שלי, שלא רק אצלי

ילדים משקרים. ברב המקרים אלה שקרים שגם אם לא תופסים אותם, לא קורה שום דבר רציני. אני תמיד הייתי בדעה, שהם יעשו דברים, ועדיף שהשקרים שלהם לא יהיו מתוחכמים מכדי שאעלה עליהם.
הרי הם ישתדלו להתייעל כדי שלא נגלה, ואם יהיה משהו רציני, לא נדע. במקרה עם אחותו, הוא יודע שאני לא נכנסת כשופטת ביניהם, ולכן לא חשב שיקרה משהו מיוחד. במקרה הספציפי הזה, שמעתי מה אמרה לו, ולכן נוצרה בעיה. זה למעשה, שקר שיותר מעצבן, כי הוא פשוט שקר בשביל לחלץ את עצמו. לא היה מדובר בכלל על דאגה לשלומו, פשוט חיכינו לו כדי לצאת. במקרי בית הספר, אני מרגישה שיש מעין בקשת עזרה. יש לו בעיה להתמודד עם דרישות המורה. המורה מנסה להרגיל את הילדים לצורת עבודה מסוימת, ומתיחסת "קשה" לילדים שלא מביאים מחברת. מבחינתה זה כאילו לא עשו את העבודה. אם הילד קצת מפוזר, לא מספיק בשל, הוא יתקל איתה הרבה על הרקע הזה. יכול להיות שהיא צודקת, ובכיתה ה´, ילד צריך להיות מסוגל להיות יותר מסודר. אבל אני חושבת שהמורה קצת דפוקה בדרך החינוך שלה, וגם בעבר היו לה בהחלט בעיות אמינות בדברים שאמרה, מול דברים שהילדים אמרו(ומפה התבססה התאוריה שלו), לכן הוא מצפה שאאמין לו, תמיד, ולא לה. "הבעיה" שלפעמים היא בסדר, ואני גם מעונינת שהיחסים ביניהם יהיו יותר טובים, מנסה לתווך ביניהם, ואז היחס שלי שונה. אני לא בדעה שכדאי להשאיר את הילד בבית הספר בלי מעורבות. המורה עושה את מה שהיא יכולה כדי שהילדים ילמדו את מה שהיא רוצה. אם הייתי סומכת על המורה, ושנה שעברה היתה מורה יותר טובה וכמעט ולא הייתי מעורבת, זה לא היה קורה כך.

ציפי ג

New member
אני לא מסכימה עם לאה ובגדול

אצלי הנושא הוא בהחלט השקר. לא לילד בן ארבע. אבל ילד, בגיל שיודע להבחין בין אמת ושקר, וישקר לי - יראה מהר מאוד איך הנקודה הראשונית בגינה הוא שיקר לי מתמסמסת, והשקר הופך לענין. אני לא משקרת. לא שקר גדול ולא שקר קטן. אני מעדיפה לשתוק ולא לשקר, וכבר אמרתי הרבה פעמים לאנשים - עדיף שלא תשאלו אותי לדעתי, כי לא תמיד דעתי תתחבב עליכם, ואני את האמת אומרת. לדעתי חברה צריכה להבנות על אמת. וילדי, כחלק מחברה, צריכים להתמיד בזה. ואני רוצה להגיד, שאצלנו במשפחה, יש קרוב אחד, שתמיד שיקר. שקרים קטנים, קטנטנים כאלה. בגיל העשרה הוא הסתבך מאוד רציני עם החוק בגלל השטות הזו של שקרים קטנים. לשמחתנו, בית המשפט התרשם ממנו שהוא מבין את הטעות שלו, אבל המחיר על שקרים קטנים, יכול להיות משמעותי מאוד. אם תדברי היום עם אותו קרוב שלי על הנושא, תשמעי ממנו את מה שאת שומעת ממני - מדבר שקר תרחק.

לאה_מ

New member
צפי חביבתי, אני באמת מאמינה שלא

לשקר בכלל זה עלול להיות ליקוי חברתי. גם אני לא משקרת כאורח חיים, ולא חושבת ששקרים זה דבר כל כך מוצלח, ואני באמת מאד משתדלת לומר את האמת, אבל איפה היינו בלי שקרים כמו "העוגה נראית מצויין, אני פשוט בדיאטה" או "אנחנו יוצאים מהבית אז אני אתקשר אליך בהזדמנות" או "זה לא שאנחנו לא מרוצים, אבל אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להעסיק אותך" (זה מה ששי אומר היום למנקה שלנו
). ולדעתי ילד שחי בסביבה שיש בה שקרים מהסוג שהזכרתי למעלה, ולא שקרים בוטים אחרים (ואני חושבת ששתינו מבינות למה אני מתכוונת) לא יגדל להיות מבוגר שקרן, גם אם בילדותו הוא משתמש בשקרים כדי ליפות את המציאות (ואני חושבת שבשלב מסויים הם יודעים בדיוק שאנחנו יודעים שהם משקרים, ואז הם מפסיקים לעשות את זה בעצמם. אני זוכרת שזה קרה לי בעצמי כשהייתי ילדה).

ציפי ג

New member
מה אני אומרת?

למישהי שהאוכל שלה על הפנים ולא בא לי לאכול אותו? אני לא אומרת שזה עושה לי בחילה- אפילו שזו התוצאה המיידית אצלי בד"כ, אבל אני אומרת שאני ממש לא יכולה לאכול עכשיו. או אם מישהו מבלבל לי במח בטלפון ואני לא במצב רוח, אני אומרת את זה - אין לי מצב רוח עכשיו. ואם זה נודניק סדרתי שתמיד אין לי מצב רוח - אני נהיית מאוד אנטיפטית - כן, לא, מה, ואחרי דקה ושתים טוב- אז שלום ולהתראות. בלי תירוצים, ובלי הסברים. ולמנקה שלא מנקה טוב - החלטתי שאני מסוגלת כעת לנקות כמוך לבד. ואכן אני כבר עושה זאת שלוש שנים. אני לא משקרת. מקסימום - אני שותקת. חברה מצלצלת בזמן לא טוב - אני אומרת זה זמן לא טוב. מבקשים ממני צדקה כשאין לי - אני אומרת אין לי. זה מאוד ישיר, ואכן צריך מאוד רגישות כדי לא לפגוע באנשים, כי המטרה שלי אינה לפגוע בהם, אבל אני לא מוכנה להיות שקרנית. ד"א להלכה, מותר לשקר רק לשלום בית - למשל בעלי, כשהוא רואה אותי סמרטוט לגמרי יכול להגיד - צפי איך את יפה היום. ואת חושבת שאני לא אדע שהוא משקר לי?

אמיר.

New member
הסמרטוט מזוית הבעל..

אני מוצא את עצמי מחמיא לרעיתי והיא לא מאמינה לי... תתפלאי. לפעמים גם כשאת על הפנים בעיני אישך - את משו משו...

מירי,

New member
גם בגיל 4!

דודו ייפה את הדברים בשקרים, מהר מאוד הנושא שבגללו שיקר היה שולי והשקר היה עיקר הבעיה , היום לפעמים עוד "בורח" לו שקר ומיד הוא מתקן את עצמו (אוי... התבלבלתי...)

ימימה

New member
WISHFUL THINKING

קודם כל, אני שמחה על השאלה, כי גם אני התלבטתי בשאלה כמה ואיך ואם בכלל להתיחס לסיפורים שאביגיל ממציאה, ומתייחסת אליהם בתור אמת לאמיתה, ומצפה שאני אתייחס אליהם בהתאם. האם להראות שאני יודעת שזו המצאה? להאמין עם כל הלב? להאמין אבל ב"כאילו"? לא מזמן היה לנו מקרה כזה, שקצת סידר לי את הענין, כי בעקבותיו מאד התבהרה לי הסיבה שבשלה היא מספרת את כל הדברים האלה, או רובם: חגגנו יום הולדת לבן משפחה על שפת הים. בילינו אחה"צ נחמד, ובערב חזרנו הביתה. למחרת, כשבאתי לקחת את אביגיל (6) הביתה, שוחחתי קצת עם הגננת, בנוכחות אביגיל, והגננת סיפרה שאביגיל, במפגש הבוקר, סיפרה על יום ההולדת ו"היא גם תיארה לנו איך ישנתם באוהל, ואיך היא קמה מוקדם בבוקר לראות עם סבא את הזריחה" ועוד המון פרטים שכמו שניתן להבין - לא היו ולא נבראו... למרות שלא תיקנתי את הגננת, הרגשתי איך אביגיל נלחצת. מיד אחרי שהתרחקנו מהגננת, היא אמרה לי "אמא אני עצובה" - בגלל הסיפור שהמציאה, לדבריה. אני בכל אופן, לא הטפתי לה מוסר ולא קראתי לזה שקר. אם היא לא היתה פותחת את הנושא, לא הייתי מתייחסת. מכיוון שהעלתה אותו, כי כנראה הרגישה לא טוב בגללו - למרות שאני בד"כ מאמצת את הגישה של לאה ולא נוזפת ואם אפשר פשוט לא מתייחסת לסיפורים דומים שלה - אז אמרתי לה שאני מבינה שזה משהו שהיא נורא רצתה שיקרה, ולכן "הפכה אותו" למשהו אמיתי. הבטחתי לה גם, שנשתדל לבצע את הרעיון, ובינתיים, מכיוון שעדיין לא הייתה רגועה, הצעתי לה לתכנן בציור את כל הפרטים שהיא רוצה שיהיו במחנה הלילי שלנו, ואיך הוא יראה. הרעיון שימח אותה מאד, והיא ביצעה אותו מיד, וכל הסיפור שסיפרה בגן הפך אכן למעין הבעת משאלה,או תכנית פעולה, שכנראה תתגשם. אני לא סבורה שהיה במה שעשיתי חינוך/עידוד לשקר. ברור לי מאד שהיא יודעת להבדיל בין האמת לדמיון, ולכן התייחסתי לנושא שעלה, ושהיה מבחינתי משמעותי יותר מהדרך שבה עלה. היא בעצמה מצהירה שהיא אוהבת "להמציא". כבר כמה פעמים היא סיפרה לי על השן שמתנדנדת/נפלה/כואבת לה, פשוט כי היא כבר נורא מחכה שזה יקרה. יש לה גם מן משחק עם חברה טובה שלה, שהן ממציאות סיפורים אחת לשניה, וכל אחת מנסה לגרום לשניה להאמין לה - לפעמים זה קצת גולש, אבל בסה"כ זה משחק די יצירתי, לא?

אפרתש

New member
חשוב ללמדם לא לשקר

אני דווקא חושבת שחשוב ללמדם לא לשקר. יש מקרי "שיפוץ מציאות", כמו הילדה שהמציאה קמפינג שלא היה. חשוב להבהיר לה שלא כועסים עליה, ומותר לחלום. (אם היא תעשה דברים כאלה בגיל עשרים, אני אישית הייתי מתחילה לדאוג). מקרים של "שקר פונקציונלי", אני הייתי בהחלט מעמידה דברים על דיוקם. לא חובה לכנותו שקרן, אבל כן לומר "אתה אתמול אמרת לי שלא היו שיעורים. פגשתי את המורה במכולת והיא סיפרה לי שהיו הרבה שיעורים. אם אתה לא רוצה להכין שיעורים תגיד לי, אבל בשביל שאוכל לסמוך עליך, אני חייבת לדעת שמה שאתה מספר לי הוא נכון" (או משהו ברוח דברים אלה).

vered4

New member
לדעתי חשוב ללמד ששקר הוא לא פתרון

כמו שאני רואה את זה, זה ענין של קושי בהתמודדות. הבעיה יכולה להווצר כאשר הפתרון הזה מתקבל כל כך טוב, שזה נהפך לבחירה אוטומאטית.

נעה גל

New member
השאלה היא מה את רוצה לפתור -

את שיפוץ המציאות או את הבעיה שיש לו ובגללה הוא נאלץ לשקר? אני מאמינה שבבתים "נורמלים" (אם יש דבר כזה), אף ילד לא הופך לשקרן פתולוגי משיפוץ המציאות. יש גילאים שמשחקים עם היכולת לשקר, ורוב רובם של הילדים לומדים על בשרם ששקר הוא בעייתי (מבלי שההורים יעמידו אותם במקום), ולומדים להשתמש (כשצריך) ב"עיגולי פינות" שלא מזיקים לאיש. בדיוק כמו שאנחנו עושים (חוץ מציפי
). לא תמיד כשכואבת לי הבטן אני מספרת על הכאב למי ששואל אותי "מה נשמע?", ברוב הפעמים אני אעדיף לענות "בסדר". הילדים שלנו יודעים שאנחנו משתמשים ב"עיגולי פינות" ולי זה נראה לא לענין להטיף למשהו שאני לא מסוגלת לעמוד בו. שלא לדבר על כך שהרבה הורים משקרים לילדיהם בלי להניד עפעף. לפעמים אני יושבת במגרש משחקים/קופת חולים וכו´ ואני שומעת הסברים של הורים, שאפילו אני, בלי להכיר את המשפחה יודעת שמדובר בשקר. הילדים יודעים גם. אנחנו משתדלים מאוד לא לשקר לאורן ואני יכולה לומר בבטחון שב-95% מהזמן זה אכן כך. אבל גם לנו יש נפילות (ראה מקרה הארנבת בפח). אני חושבת (תוך הסכמה מלאה עם מה שלאה כתבה בכל הודעותיה), היום (כי זה משתנה אצלי - אני מודה) אחרי מחשבה על הדברים, יותר חשוב להתמודד עם הבעיה שגרמה לילד "ליפול" ולשקר ולא עם השקר עצמו. ואם הבעיה היא שהילד מאחר ובגללו אני לא יוצאת מהבית - הייתי אומרת לו ("יש לי פגישה/אני מאחרת לסרט/התחייבתי בפני... ובגלל שאתה מאחר אני לא עומדת בלוח הזמנים שלי וזה גורם לי ל....) מתוך נסיון לגרום לו פעם הבאה, לחשוב *עלי* ולהתחשב בכך שאני צריכה את עזרתו, ולא גרום לו לחשוב איך לשקר טוב יותר בפעם הבאה שהוא יאחר. שוב - הכל שאלה של מה את, כהורה, רוצה לשים עליו את הדגש (ולא בטוח שיש דרך נכונה אחת). ולגבי מעורבות בבית הספר - אני מסכימה מאוד עם דבריה של דסי. הורה יכול להיות מעורב אבל הוא לא חייב להתערב - אם את מבינה למה אני מתכוונת. המעורבות שלך יכולה להיות מהצד של הילד - התעניינות ותמיכה ולא דרך תיווך בינו לבין המורה. ברגע שאת עומדת בינו לבין המורה, המורה יצפה ממך לפתור את הבעיות שלו עם הבן שלך והבן שלך יצפה ממך לפתור את הבעיות שלו עם המורה. אצלנו בבית מעולם לא דיברו איתי על שיעורים. לא בדקו אם הכנתי ולא שאלו אותי דבר. בכיתה י"א המחנכת שלי (ברר.... איזה סיוט היא היתה) קראה לאמא שלי כדי לספר לה שאני לא מכינה שיעורים (עד כיתה י"א השתדלתי להכין
). אמא שלי היתה המומה. היא אמרה למחנכת שהיא לא חושבת זו הבעיה שלה אלא שלי. ומה אני אגיד לך? היא צדקה. ברגע שהרגשתי שאי הכנת השיעורים פוגעת בי בדרך כלשהי, תפסתי את עצמי בידיים והשלמתי את החומר. עשיתי את זה איפה שצריך בלבד.

vered4

New member
אני רוצה לפתור/לשפר

את יכולת התמודדות שלו, לשפר את יכולת התמרון שלו. לגבי המורה שלו, אין כזה דבר. כבר עברתי מספיק מורות, ולא נתקלתי בבעיה כזו. מורה עם כוונות טובות, אבל הביצוע, שלא נדע. עם מורה כזו, היום הוא בטח לא יכול להתמודד לבד. היא מסוג המורות שלפני ההורים מדברות אחרת לגמרי, ועם הילדים אחרת. היו לנו הרבה שיחות איתה- אישיות, כיתתיות, עם המנהלת. היום המצב הרבה יותר טוב, אבל היא גרמה להרבה נזק ביחס התלמידים אליה. מאחר ואני רוצה שהבן שלי ימשיך לתפקד בבי"הס, יש צורך בתיווך מסוים. אבל אני מתייחסת אל זה כאל שיעור בכישורי חיים. אחרי מורה כזו, יהיה לו יותר ידע איך להתמודד.

למעלה