שיפוץ אשקובית

דליה2011

New member
שיפוץ אשקובית

אני עומדת לרכוש "בית" בקיבוץ שמורכב משתי אשקוביות מחוברות.
כרגע אני בודקת אפשרויות שיפוץ של האשקובית - נאמר לי כי ניתן להרחיב ולבנות גם קומה 2.
איך מבררים אישור לבניית קומה שנייה על האשקובית?
כידוע קירות האשקובית לא מבודדים טוב - פרט לאפשרויות של טיח תרמי חשבתי על ציפוי אבן חיצוני של כל הבית - האם זה רעיון טוב?
אשמח להפניות למי שכבר שיפץ, להבין מה הבעיות שיכולות לצוץ ולראות איך יצא.

rehud

New member
נשמע הזוי

אולי פשוט אחרי הקניה תמכרי את שתי האשקוביות האלו ותבני במקום שלהן בית נורמלי?

אני לא מהנדס אבל לא ברור לי איך ניתן לבנות לאשקובית כזו קומה שניה בצורה שתהיה בטיחותית נגד רעידות אדמה. האשקובית זו בסך הכל קובית בטון המונחת (בעזרת מנוף) על יסודות בטון. מן הסתם במקרה של רעידת אדמה (תנועה אופקית של היסודות) כל הקוביה הזו תזוז מצד לצד בלי שום שליטה. כל עוד היא כשלעצמה, זה לא כל-כך נורא, כי מדובר בקומה אחת היצוקה כיחידה אחת יש סיכוי טוב מאוד שהיא תשרוד. אבל לגמרי לא ברור לי איך תבני את הקומה השניה כך שגם היא תשרוד כשאין לה יסודות של ממש המחברים אותה לאדמה.
אולי הכוונה היא לבנות מסביב לאשקוביות קירות בטון מהקרקע שיחזיקו את הקומה השניה (כמו שעושים בחיזוק בניינים במסגרת תמ"א 38), ואז אליהם לבנות את הקומה השניה. לי זה נשמע כפתרון יקר והזוי, מה גם ששתי האשקוביות יחד בוודאי לא מהוות דירה נוחה ומודרנית.

KanDesign

New member
פני אליי במייל

דליה שלום רב
הרעיון אכן קצת חריג אבל יש פיתרון להכל.
בגדול כדי לבנות קומה שנייה יש צורך בקונסטרוקצית ברזל חיצונית לאשקובית שעליה תשב הקומה השנייה.
למעשה היא לא נשענת על האשקובית מתחתיה.בכל מקרה יהיה צורך בקונסטרוקטור (מהנדס ביניין) שילווה את הפרויקט
וינחה לגבי מה ניתן לעשות ואיך.
אם את באזור המרכז או השפלה אשמח לעבוד מולך על פרויקט זה. דווקא נשמע מאתגר ולא סטנדרטי.
פני אליי במייל הפרטי או בנייד ונדבר.
חג שמח

rehud

New member
אולי כדאי שתפנה אליה בפרטי

שלח לה הודעה פרטית - השרשור הזה כבר ישן והיא לא רואה שהגבת עליו.

למעלה