שיפוע גג רעפים

waverider

New member
שיפוע גג רעפים

מהו שיפוע גג הרעפים הכי מתון שניתן לעשות כאשר מתחת לו יש תקרת רביץ/גבס?

תלוי בסוג הרעפים.

לכל סוג רעפים רשום השיפוע מינימום-מקסימום את יכולה לבדוק, איפה שקונה מפינת היסטורית, היה סוג רעפים מאוד יפה, לדעתי, פשוט, שאופיני לאזור ים התיכון, ואני למדתי את שמו כ:"נזיר-נזירה" (כי אחד על השיני)

waverider

New member
../images/Emo92.gifובכל זאת...

נניח כי אני אבחר ברעפים הנותנים חיפוי אופטימלי, גם להם שיפוע מינימלי (יצא חרוז) מהו אם כן השיפוע המתון ביותר שניתן להשיג?

אז, תעשה סקר, בין חברות שמשוקות

רעפים, איזה סוג, יתן לך שפוע הנמוך ביותר. אין דרך אחרת... לא יודעת, באיזה מצב הבניה, אבל כשאני חייבת לתכנן רעפים, בגלל תכנית הבינוי, עושה את זה כך, שתקרת הבטון כבר בשיפוע, לכן אין חלל מבוזבז. פחות מרגישים את נוחכות הרעפים, אם משתמשים בפרט סיום/מרזב , שמסתירים את הרעפים. הפרט הזה הייה נפוץ בבניינים הישנים, בארץ. רק לאחרונה קיבלו מקת חום בראש, מתכנני השכונות, לדרוש גג רעפים אללק שוודיה... הרבה יותר יכולה לעזור לך, אם תספר את כל הבעיה...יכול להיות, שהפתרון במקום אחר, בכלל...

waverider

New member
איך בכלל מחשבים את השיפועים?

האם % שיפוע שווה למעלות??? כנראה שלא אבל אודה על הסבר קצר בנושא!

amic

New member
הפתרון הכי טוב לשאלותיך הוא להכנס

לאתר של מרכז הבניה. בחיפוש תכתוב רעפים ובקטגוריה ידע מקצועי ותקבל מספר אתרים עם פתרונות לכל שאלותיך.

פ123

New member
כיצד מחושב שיפוע באחוזים??

היחס הוא 1:100 דוגמא: אם במרחק של 1 מ´ קיימת סטייה ביחס למישור של 1 סמ´ הרי מדובר ב1%. אם במרחק של 0.5 מ´ קיימת סטייה ביחס למישור של 1 סמ´ הרי מדובר ב2% וכן הלאה. יום טופ אילן

ברוב הרעפים השיפוע המינימלי הוא 40

אחוז מטרת השיפוע היא זליגת המים (בארצנו) או עמידות טובה במעמסי השלג (בצפון ובחו"ל) יתכן שתמצא חומר אחר מחרס או בטון אשר השיפוע המומלץ נמוך יותר. ללופות פח מספיק 5 אחוז... אחוז השיפוע פירושו שכל מטר אחד עולים לגובה של 40 ס"מ. רוצה לראות את השיפוע? צייר לך קו באורך 10 ס"מ. אחר כך תמתך אנך מאחד הקצוות ותמדוד עליו 4 ס"מ. תסגור את הקוים למשולש ע"י מתיחת קו בין קצוות הקוים. קיבלת משולש ישר זוית ששיפוע מיתר שלו הוא 40 אחוז. ברור?

ב ו ק י

New member
אם בשיפועים עסקינן אז

מה בנוגע לקביעת שיפועים בין מרכיבי מערכת הביוב(בית קרקע) :צנרת(4")& בריכות שמעתי משהו על 1.5% האם זהו שיפוע מחייב או משתנה בהתאם לתנאי השטח?

שיפוע אינסטלציה

היי בוקי אני חייבת לבדוק מחר במשרד, אבל זה לא תלוי בסוג הקרקע אלא בסוג החומר שאנחנו רוצים שיגלוש שם... ולא יעצר חלילה. את האחוז המדוייק אבדוק לך מחר, אם כי אני בטוחה שאנשי הביצוע שלנו יענו לך קודם. אבל כדי שתבין: כעקרון מדובר על צנרת פלסטיק שבה עוברים מים אך גם חתיכות וניירות... המטרה שישטפו בזרם המים שהולך ונחלש עם החיכוך, ולא יעצרו לנוח יותר מידי זמן ויסתמו את הביוב... במערכת חד דירתית אין כמויות מים רבות ולכן מאוד מאוד חשוב הביצוע. מתחת לאדמה אין בעיה לבצע שיפוע אלא אם כן הבריכה הראשית גבוהה מידי. אם היא נמוכה מידי עושים דבר שנקרא מפל. חכה למומחים!

גיא 29

New member
לי נידמה 1%

פעם אמרו לי כלל:"סנטימטר למטר" דהיינו 1% אבל סיגל היא זו שקובעת

waverider

New member
תודה סיגל...../images/Emo23.gif

במיוחד על כך שלא שלחת אותי לרעות בשדות לא מוכרים...

למעלה