שיפוט (31)

kung fu

New member
שיפוט (31)

שיפוט....חה חה חה
אם אתם בני אדם אז כנראה שעדיין יוצא לכם לשפוט את עצמכם או אנשים אחרים. יש כאלו שיוצא להם יותר, ויש כאלו שיוצא להם פחות. זה לא ממש משנה. בפינה זו משתפים בשיפוטים שלכם כלפי עצמכם או כלפי אחרים. אפשר ורצוי גם לתת תרגילים בנוגע להפסקת השיפוט.

kung fu

New member
חווית שיפוט משיעור קונג-פו באוגוסט

(לפני חודש) במהלך שיעור התחיל לנסות להתעורר בתוכי שיפוט, אחרי ש- Y שאלה את C משהו ואני חשבתי שהיא שואלת אותי. שוב לא ראיתי מה קורה. כאילו אני לא מחוברת למציאות או משהו כזה. מוזר. אז היה נסיון של התעוררות של שיפוט, ואז זכרתי את ההסכם שעשיתי בשיעור אמנות היכולת, שלא משנה מה קורה, אני לא מאפשרת להשתמש במה שקורה בשביל להפעיל שיפוט. ממש נאבקתי בזה דרך מיקוד במה שהבטחתי לעצמי, והצלחתי ככה להשתחרר מזרועות השיפוט

time2fly

New member
a question

(sorry- english keybord) isnt it better to concentrate in excepting your self as u are, for bad or for worse, instead of defeating your judgment?

kung fu

New member
אם אתה יכול לקרוא עברית אז

אני אכתוב תשובה. אם אראה שאתה לא יכול לקרוא עברית, אכתוב אותה גם באנגלית. העבודה עם השיפוט לא באה במקום הקבלה העצמית שלנו. העבודה עם קבלה העצמית כוללת עבודה עם שיפוט
זה כמו שנרצה לנהל את הזמן שלנו טוב יותר, אבל לא נכיר בתוכנו את ההרגלים שלנו של ניהול זמן לא טוב, או את המחשבות הלא עוזרות בתוכנו של ניהול זמן לא טוב. איך נשנה משהו אם לא נכיר (אפילו בקצת) את מה שאנו רוצים לשנות? זה לא שני דברים נפרדים. כאשר אנו לומדים לזהות את השיפוטים בתוכנו, כאשר אנו לומדים איך השיפוט פועל, נוכל לדעת איך לעבוד עם זה - למשל לא להזדהות. (ויש עוד דברים אשפר לעשות). במקביל יש בתוכנו פחות ופחות שיפוטים כי אנו מקבלים את עצמנו יותר ויותר.

נותנים שם חדש למקצוע...

"שיפוט" זאת מלה נפלאה, שאפשר להשתמש בה בכל מיני דרכים. יש הרבה יותר דברים בעולם, מאשר מלים בשפת בני-האדם ובין היתר בגלל זה אנחנו מרבים להשתמש במלים זהות, בשביל לתאר דברים אחרים לגמרי (לדוגמה, מלים כגון "מטרה", "אהבה", "יקום"... ועוד רבות). המלה "שיפוט" יכולה להצביע על מגוון דברים במציאות, חלקם כאלה שיכולים לגרום לאושר ולחופש - ואחרים יכולים לגרום לכאב, לסבל, לבזבוז עצום של החיים שלך/שלי ולטפשות.
אז אני יודע, כך נדמה לי, למה מתכוונת kung fu כשהיא כתבה כאן "שיפוט", אבל אולי ניתן לדבר הזה, שאליו היא התכוונה, שם אחר? אפילו שם שמורכב מכמה מלים? משהו יותר מדוייק כזה, כאילו?

kung fu

New member
הגדרות חדשות ../images/Emo41.gif

להלן כמה הגדרות: 1. שימוש במילים שלנו לרעתנו 2. שימוש בכוח האישי שלנו לרעתנו 3. שימוש לרעה בזמן היקר לנו

אבל...

זה הרבה יותר רחב ממה שהתכוונת אליו כשאמרת "שיפוט". יש עוד דרכים להשתמש במלים שלנו, בכוח האישי שלנו ובזמן שלנו - לרעתנו. זה בערך כמו שתגידי נניח: "לעשות לא טוב..."

אנסה...

- קטילה - פסילה - דחיה עצמית או של האחר - חיסול - המעטה בערך יש עוד רעיונות?

charlila

New member
קונג-פו

שימי לב - ככל שאת מתעסקת יותר עם שיפוט. את נעשית יותר שיפוטית ופחות עניינית. אולי תחתכי?

kung fu

New member
ביום ג' שפטתי את עצמי לחיוב.

אמרתי לעצמי איך אני הכי טובה מבין כל האנשים, הכי ממוקדת, והכי ערה

kung fu

New member
ראיתי שאני אומרת את זה לעצמי

ובחנתי את זה, ולא הצלחתי להפסיק להאמין בזה. ההיפך, הסתכלתי על שאר האנשים שהיו לידי ועדיין חשבתי ככה

L i z a r d

New member
למה להפסיק להאמין בזה?

את חושבת שזה לא טוב, או משהו כזה?
אני חושב שכדאי לראות מה קורה ברגע שאת אומרת את זה לעצמך. יש משהו בתוכך שמתמלא, וכדאי לראות מהו החלק הזה, ובאיזה אופן הוא מתמלא...

kung fu

New member
../images/Emo13.gif המממממ

ההדרכה שעברתי בזמן שחשבתי את המחשבה הזאת עסקה בנושא הזה. שהדיעות שיש לנו שמתחילות למשל עם המילה: "כולם....." הן שגויות או משהו כזה. לא זוכרת כבר מה היה בהדרכה, אבל שמתי לב פתאום שאני מחזיקה בדיעה כזו, וניסיתי להרפות ממנה ואל הצלחתי
כשאמרתי לעצמי את המשפט הזה אני חושבת שהתמלאה בי גאווה ותחושה גופנית של "אני טובה".

keoser

New member
או או אהבתי :)

אני חושב שידידנו מנסה לגרום לך להתבונן במר אגו :) השאלה היא איזה חלק את מזינה כשאת מדברת ככה, ואיך זה תורם לך בסופו של דבר. זו לא שפיטה או משהו כזה, אני בעצמי מאכיל את מר חשיבות עצמית בד"כ :) לאט לאט משחרר את ההרגל הזה, בעודי מסתכל דרך עיני הנשמה :)

למעלה