שיפוט עצמי

shirygo

New member
שיפוט עצמי ../images/Emo46.gif

זאת בעיה שלא קשורה רק לאמנויות הלחימה, אלא בכלל לחיים, אבל אני אכתוב על כך בנוגע לאמנות לחימה. התחלתי ללמוד עכשיו קראטה, ממש שיעורים ספורים ונורא נהניתי ובשיעור האחרון פתאום קטלתי את עצמי, על הכושר הגרוע הדיסלקציה התנועתית שלי ולא הכי נהניתי. ואני יודעת ששום דבר לא השתנה חוץ ממני. אני לא רוצה להפסיק. למישהו זה קרה? ומה הוא/היא עושים נגד זה?

מה רע בשיפוט עצמי?

רע רק כשאתה לא משתמש במסקנות לשיפור. למה זה קורה (בא"ל)? כנראה כי יכולת ההבחנה שלך מתחדדת עם ההתרגלות לביצוע.

נקודה למחשבה

ראשית כל ברצוני להצהיר כי אין בכוונתי לטעון כי מה שאומר בהמשך תקף לגבייך כניתוח של אישיותך. ישנם לא מעט חוקרים מתחום מדעי החברה שאפיינו אלימות נשית ואלימות גברית (בעיקר בקונטקסט של התאבדות) כמופנים לכיוונים שונים. אלימות גברית מופנית החוצה ואילו אלימות נשית מופנית פנימה. במובן זה, ישנם אולי גברים אשר מבחינה מילולית חוו ביקורת עצמית בהקשר דומה לזה שלך, ואולי אפילו השתמשו באותן מילים כמו שלך, אלא שעוצמת הביקורת והשפעתה על חוויית האימון באופן חיובי או שלילי, אינה דומה כלל. אפשר לכתוב תילי תילים של הסברים על האופן בו נשים לומדות מגיל צעיר כיצד גופן הוא משהו (קלוקל / מלוכלך) שיש לתחזקו ביתר תשומת לב לעומת הגוף הגברי, וכיצד האופן בו המבנה ההורמונלי של נשים שונה ומשתנה שוב ושוב, אבל בסופו של דבר ביקורת עצמית מהסוג שציינת, ביקורת שגורמת לסוויץ' בתפישת המציאות והופכת חוויה נעימה לתסכול היא ביקורת שיצא לי לשמוע מלא מעט נשים בקונטקסטים שונים. החל מחברות ללימודים, חברות לאימונים, וכלה בחברתי לחיים. אינני תופס עצמי כשוביניסט או פמיניסט. שוויון זכויות אינו קשור להבדלים קונקרטיים. כמובן שברוב המקרים אין הבדלים משמעותיים בעיני בין גברים ונשים, אבל בהקשר זה אני מוצא עצמי לא פעם מביט בפליאה על העוצמה בה מישהי מסוגלת לבקר את עצמה. לדעתי הדרך היחידה להתמודד עם מצב כזה היא פשוט להכיר בו כסוג של מנגנון מנטלי קיים אשר יש ללמוד את אופני הופעתו. משתדעי מהם התנאים בהם את קוטלת את עצמך, תדעי לזהות את ה- state of mind מבעוד מועד. הניטרול של ה"קטילה העצמית" הוא פשוט בהכנסתה לפרופורציות הנכונות - זה פשוט הרגל רע ותו לא. ומהרגלים ניתן להיפטר. בברכת הנאה ובריאות!

shirygo

New member
תודה, הפתרון נשמע משהו פרקטי

שאני אתחיל להתאמן עליו. לעצור לפני שזה יגדל. תודה!

../images/Emo49.gif../images/Emo24.gifבובה

איך הולך באמת את נהנית ? מה קורה איתך באמת יאללה ספרי מה הולך שם.

מינונים

מצב אידיאלי מבחינתי הוא אם הייתי יכול לראות תמיד קצת יותר רחוק מאיפה שאני נמצא. המציאות היא שלפעמים אנחנו קצת עיוורים, ולפעמים רואים רחוק מידי. מה עושים עם זה? שאלה טובה... אני מנסה להפריד בין רצוי, מצוי וניתן לשינוי.

למעלה