שיפוט ( מספר 26)

kung fu

New member
שיפוט ( מספר 26)

אני ממשיכה את פינת השיפוט שפעם היתה בפורום הזה. נראה לי שזאת פינה חשובה, תורמת ומעניינת
בתור התחלה, בואו "ניישר קו": כשאתם חושבים על שיפוט, אתם חושבים רק על שיפוט "שלילי" ("דפוק", "מטומטם" וכדומה), או גם על שיפוט "חיובי" ("איזה נפלאים אתם" וכדומה)?

L i z a r d

New member
שיפוט

אני מתייחס גם לחיוב וגם לשלילה, אין בין השנים שום הבדל מהותי בעיני, חוץ מזה ששיפוט לשלילה הוא פחות יעיל בדרך כלל... פשוט הדרך של המיינד לקטלג דברים כ"טוב" או "רע". אם זה מופיע אני פשוט נותן לזה להיות, לא מתייחס אל זה יותר מדי. זה יכול לצוף בתודעה שלי, ואני לא אזדהה עם זה (בדרך כלל).

טוב, נו, אני אענה לכם.

אבל שתדעו שממש אין לי כוח. טוב, נו, מה שאלתם? חיובי או שלילי? נו, יאללה, אני אענה לכם. אה, רגע, תנו לחשוב. בדרך כלל אני חושב על שיפוט שלילי בהקשר הזה, אבל גם על חיובי. בעיקר על שלילי. למה אתה שואל?

kung fu

New member
המשך שאלות

תנו דוגמא אחת לשיפוט ששמעתם שאחרים שופטים את עצמם לאחרונה או דוגמא לשיפוט ששפטתם את עצמכם לאחרונה או דוגמא לשיפוט ששפטתם אדם אחר לאחרונה רק תנו דוגמא כבר יא #$%^^$&^**& זונות!

kung fu

New member
טוב בסדר למה להתרגז..... ../images/Emo6.gif

"תנו דוגמא אחת לשיפוט ששמעתם שאחרים שופטים את עצמם לאחרונה" מישהו אמר היום שהוא אפס. "או דוגמא לשיפוט ששפטתם את עצמכם לאחרונה" אמרתי לעצמי שקשה לי לנתר גבוה. "או דוגמא לשיפוט ששפטתם אדם אחר לאחרונה" איזה תלמיד טוב הוא.

למה???

New member
דוגמא

לא עולה לי כרגע... אממ... אני שפטתי(י'אללה איזו מילה מוזרה- חח זה גם שיפוט?!) את עצמי ואמרתי שהייציבות שלי גרועה!

דוגמה!

בדרך לאינטרנט הקפה המזדיין הזה (מצאתי את עצמי שוב נמשך כחבלי קסם לפורום דרך הלוחמים הזה... אפילו חלמתי בלילה שאני כותב פה... אני אומר לכם, תיזהרו, מעורבים בפורום הזה כל מיני דברים מוזרים. תיזהרו!!!) הרגשתי פתאום לא מאושר כל כך. ואז שפטתי את עצמי שאני לא מאושר. והרגשתי אשם ומושפל ומסכן. ובזוי. בגלל שאני לא מאושר, זאת אומרת. אני שונא שבכל פעם שאני מרגיש פחות מאושר אז אני שופט את עצמי. כוס אמק. זה מזכיר לי שפעם, מזמן, כשתרגלתי ועבדתי על "להיות מאושר" ועל "למצוא את האושר", השגתי פריצת דרך ענקית ומזהירה כאשר החלטתי לוותר על המרדף הזה אחר האושר ולהסכים להיות מאושר גם כשאני לא מאושר! כלומר להיות מרוצה גם כשאני לא מאושר! כזאת שלווה התפשטה בי אז! אני אומר לכם... תאמינו לי, אתם תהיו הכי מאושרים כשתסכימו לא להיות מאושרים. לא, בעצם, זה לא נכון. דווקא כאשר אינני מתפשר על אושרי, אני מאושר יותר. ויש עוד עניינים שקשורים לאושר. זה גם עניין של ציפיה. ושל פחד. וגם של אושר נראה לי.

kung fu

New member
בדרך כלל אני חושבת על שיפוט שלילי

אבל גם על חיובי.

למה???

New member
מה ההבדל בין מחמאות לבין שיפוט?

נגיד יש מקרים שבהם אני מרגישה מוחמאת ויש מקרים שנותנים לי "מחמאה" ואני לא מרגישה מוחמאת אלא פשוט מרגישה שזה מה שהם חושבים עליי וזה בכלל לא קשור אליי. עכשיו לשאלה... האם זה קרה לכם? האם נראה לכם יש הבדל? האם יש מחמאה שהיא לא "שופטת"? האם לשרשר את ההודעה הזאת לשרשור של שיפוט? האם לא כבר מאוחר מדיי ואין לי כוח? האם זה לא נורא? האם אני שואלת הרבה שאלות?

מחמאות ושיפוט

אני אגיד לך מה שהקול היודע שבי אומר: "כל דבר יכול לשמש את מערכת השיפוט, כולל מחמאות. כל סוג של מידע יכול להיות פשוט מידע שלא משמש את מערכת השיפוט." הכוונה היא שאפשר להגיד "חתיכת חרא" או "וואו, איזה יופי של שמלה" ובשני המקרים זה ישמש את מערכת השיפוט (בצורה שונה) ואפשר גם להגיד את אותם מלים בלי שמץ של שיפוט. מערכת השיפוט יכולה להשתמש במחמאות בתור הגזר שבלופ "המקל והגזר". השיפוט הוא אצל הדובר ואצל השומע. יכול להיות דובר שיגיד בלי שיפוט: "חתיכת חרא" והשומע ישפוט את עצמו בתגובה לכך - ויכול להיות דובר שיגיד "חתיכת חרא" בשיפוט והשומע בכלל לא יקבל את האנרגיה השופטת, כי הוא יהיה ללא רבב. זה מה זה למה זה, זה.

kung fu

New member
תמצאי את התשובה בתוכך.

לגבי שאר השאלות. לגבי השאלה הזו- "נגיד יש מקרים שבהם אני מרגישה מוחמאת ויש מקרים שנותנים לי "מחמאה" ואני לא מרגישה מוחמאת אלא פשוט מרגישה שזה מה שהם חושבים עליי וזה בכלל לא קשור אליי" כן, זה קרה לי.

למעלה