שיער לבן ופיתוח גוף

ezzrra

New member
שיער לבן ופיתוח גוף

שלום, אני בן 21. לפני כחצי שנה התחלתי להתאמן עם משקולות כבדות באופן סדיר. מאז גדלות בקצב מהיר שיערות לבנות בראש ובזקן והפכתי מאד שעיר בחזה. (עד אז לא היו לי שערות לבנות וללא שיער בחזה) האם יש קשר בין פיתוח שרירים וצמיחת שיער לבן? האם אני צריך להפסיק להתאמן? תודה רבה

האפרת השער ועל הצ'יף "שער לבן"

בקרב האינדיאנים בצפון אמריקה היה מנהיג "ציף" ששמו היה "שער לבן" - אחד מה צ'יפים הללו הנחיל לצבא ארה"ב את התבוסה הגדולה ביותר שלו - במלחמות האינדיאנים השונות בסוף המאה ה18. יש לדעת - כי האפרת השער הינה תהליך טבעי - הגיל הממוצע שבו מופיעות השערות הלבנות בלבנים הינו 24-44 . כלל ה50 אומר שאחרי גיל 50 אצל 50% מהאוכלוסיה יש לפחות 50% שערות לבנות על הראש. האפרת השער מתחילה בצדעיים , מתפשטת לקדמת הראש ולקודקוד ולבסוף לאזור העורף. המראה האפור נובע משילוב של שערות כהות ושערות לבנות. הלבנת השער בין לילה - ישנם תאורים לא רפואיים אנקדוטליים המספרים על הלבנת שער בן לילה למשל - מארי אנטואנט אשר בלילה אחד טרם הוצאתה להורג, הלבין שערה. ישנם סיפורים דומים על אנשים אחרים שהוצאו להורג לאורך השנים (אני מקווה שהלבנת השער הינה משנית לידיעה שמוציאים אותך להורג ולא ההפך הלבנת השער היא הסיבה להוצאה להורג) לגבי האפרת השער בטרם עת - ידועים מספר גורמים רפואיים לכך - השכיח שבהם הינו בעיית ספיגה של ויטמין B12. יש לבדוק רמת ויטמין B12 , חומצה פולית, ברזל, פריטין, טרנספרין, ולבצע גם ספירת דם. במידה ויש בעיה בבדיקות אלו יש להמשיך בבירור ולטפל בהתאם לתוצאות הבירור. הסיבות האחרות - הינן גנטיות ובד"כ גורמות להפרעות נוספות הרבה יותר מפריעות מ האפרת השער עצמו. הזהר שלא תיפול עליך איזו משקולת בחדר כושר.

למעלה