"שיער" חזר!!!

adielba

New member
"שיער" חזר!!!

מאתמול עד 6 באפריל כל ערב בתאטרון רמת גן! חובה לראות!!!

hair23

New member
שיער!!!

איך עוד לא ראיתם??? המחזמר שיער חזר לבמה עם קאסט חדש בתיאטרון רמת-גן, יש גם תמונות ב"היידפארק" בפורום "מאחורי הקלעים". מחזמר חובה!!!

trilliane

Well-known member
מנהל
ראיתי והיה מצויין! ../images/Emo99.gif

נהניתי מהשחקנים, מהתלבושות (וואוו!), מהשימוש בבמה ובתפאורה המינימלית (אך הממצה) וכמובן מהעלילה ובמיוחד מהשירים. הבעיות היחידות היו טכניות - הרבה פעמים לא הצלחתי להבין את המילים (בשירה), לא יודעת אם בגלל בעיות דיקציה או בלאנס לא מוצלח בין המוזיקה לשירה. כשהלהקה שרה יחד זה מובן לי שקשה יותר להבין, אבל כשדמויות ראשיות שרו סולו ופספסתי יותר מדי מילים, זה בהחלט היה מבאס. כמה מילים על כמה מהשחקנים הראשיים: שלומי טפיירו בתפקיד ברגר היה נפלא, נהניתי מאד מהדמות שהוא בנה (אהבתי אותה יותר מאשר בסרט, למרות שההשוואה לא בדיוק הוגנת, גם מדיה שונה ובעיקר תסריט שונה). כל הזמן ניסיתי להבין מה בפנים שלו נראה כ"כ מוכר. המסקנה היחידה שהצלחתי להגיע אליה היא שהוא פשוט מזכיר את צינוביץ' (יש למישהו רעיון אחר...?) שחר ישי בתפקיד קלוד - סליחה מראש על המחמאה השטחית, אבל וואוו, הבחור בנוי טוב. מלבד "גופה" מרשימה ביותר הוא הפגין גם יכולות משחק ושירה מרשימות לא פחות. חוצמזה, סחתיין על האומץ. דקלה הדר בתפקיד ג'יני היתה מקסימה. ראיתי אותה בתפקיד סאלי בקברט ושם לדעתי הליהוק לא כ"כ התאים לה, אבל תפקיד ג'יני יושב עליה בול. מבחינת משחק היא היתה נהדרת; מבחינת שירה היא לא זמרת ענקית (וזה בעיקר מה שהפריע לי בקברט), אבל בתפקיד הזה זה ממש לא מפריע. מה שכן הפריע היה שהבעיות אותן הזכרתי קודם הורגשו חזק בשירים שלה - כמעט בכל הפעמים בהן היא שרה המילים שלה נבלעו בתוך המוזיקה והצלחתי להבין כל מילה שלישית בערך...
נראה לי שניתן היה לפתור את זה עם כיוונון אחר של עצמת המקרופון שלה, כך שאני מאמינה שזו לא אשמתה. בקיצוניות השניה ניצבת קלייר בן דוד (דיון), היחידה על הבמה שתמיד הצלחתי לשמוע ולהבין כל מילה שלה (ולא רק כיוון שהיא שרה חזק אלא גם כיוון שהיא הדגישה כל הברה, מה שנשמע אולי קצת אובר-דרמטי לפעמים, אבל היי, זה עבד!). וואוו, איזה קול מדהים יש לה! יש לי תחושה שהיא מגיעה מתחום השירה (או לפחות למדה הרבה יותר מכולם לאורך השנים, כיוון שאם משווים אותה לשאר השחקנים היא ללא ספק ברמה נפרדת משלה מבחינת השירה). היא נראתה קצת יותר מבוגרת מרוב השחקנים, היא בוגרת בית צבי או "רכש חוץ"? אני אשמח אם מישהו יכול לספר קצת פרטים עליה. התעכבתי על כמה בולטים, אבל חשוב לי להדגיש שנהניתי מכל השחקנים ונראה היה שגם הם נהנים מכל רגע. למעשה עכשיו כשאני חושבת על זה, נהניתי יותר מהמשחקנים על הבמה מאשר מהשחקנים בסרט. אולי כיוון שהם נראים (ואני מניחה שלא רק נראים) צעירים יותר ומעבירים במשחק משהו יותר רענן ואותנטי, אולי פשוט הקסם של הבמה... כשאני חושבת על כל דמות בסרט לעומת איך שהיא היתה על הבמה - על הבמה פשוט היה הרבה יותר כיף (קצת התבאסתי שקלוד, שבסרט יש לו תפקיד גדול ובולט כמעט כמו לברגר, דיי שותק "ברקע" חצי מחזמר בערך). הופתעתי לגלות שברגר וקלוד מתחלפים (אני הימרתי שאין מצב שקלוד מצליח להיכנס לג'ינס של ברגר. אבל הוא דווקא נכנס, לפחות בעמידה... אני לא ממש משוכנעת שהוא באמת הצליח גם לשבת איתו... זה היה כ"כ צמוד שהתחלתי לדאוג שזה מועך לו את כל אברי הרביה, אהמממ
) ובחזרה לענייננו: תמיד ידעתי שהחילוף הזה לא היה קיים במחזמר, ופתאום הם התחלפו! הבנתי בדיעבד שאכן נעשו כל מיני שינויים בעלילה המקורית והוכנסו השפעות מהסרט. מישהו מהפורום מכיר ויכול לפרט על כך? אני סקרנית. אשמח גם לשמוע על התפקיד של דיון, זה תפקיד שלא ידעתי על קיומו, ותהיתי עד כמה הוא אינטגרלי ובכלל (ואגב, מה היה הקטע של הנדנדה בהתחלה? זה היה יפה אבל נמשך המון זמן (בשלב כלשהו התחלתי לחשוש שהיא הולכת מעכשיו לבלות את כל ההצגה על הנדנדה) ולא ממש הבנתי בשביל מה צריך את זה, אני מפספסת משהו?). אחד הדברים שנראו לי הכי מפוספסים ולא ברורים על הבמה (ברמת העלילה) היה הקשר בין קלוד לשילה. אני תוהה האם הוא אומץ מהסרט? בהצגה היה בו משהו כמעט מלאכותי, לא היה לי כ"כ ברור איך מפקידה צבאית הופכת שילה להיפית (נראה היה שהתהליך הסתכם בהחלפת בגדים), מתי קלוד מספיק בדיוק להתאהב בה ומתי היא בו... הם היו אחד הזוגות היותר "קרים" שראיתי על הבמה (בעיקר בחצי הראשון של ההצגה), ורוב הזמן הם היו יותר לחוד מאשר ביחד. בסרט מתעכבים על זה לא מעט, ואלמלא הייתי מקבלת כ"נתון" מהסרט ששני אלה אמורים להיות זוג בשלב כלשהו, אני חושבת שהיה לי קשה לקבל את זה על הבמה - זה נעשה באופן מאד לא משכנע (מבחינת התסריט גרידא, אין לי טענות על המשחק). חשוב לי להבהיר שתהיות עלילתיות אלה (שאני מקווה שיהיה מי שיוכל לשפוך אור עליהן) לא פגמו בהנאה שלי מהמחזמר כולו, היה ממש כיף, "נשאבתי" לתוכו והייתי מרותקת. בהתחלה של "תנו לשמש יד" מצאתי את עצמי במאבק פנימי שלא לבכות (זה קורה לי קבוע גם בסרט, הקטע בו ברגר שר בדרך למטוס מצמרר אותי כל פעם מחדש) וזה די מסכם הכל - מחזמר שהוא בעצם מאד עצוב, בעטיפה מאד צבעונית... (במידה מסויימת זה כמו בחיים, לא?). הייתי רוצה מאד לצפות בו שוב, מה שכנראה לא יקרה בשל מחסור בזמן ובכסף (בעיקר בכסף
).

זה מסובך להסביר

אם יש סיכוי שהוא קורא את ההודעה, אני לא רוצה להפחיד אותו, לפעם הבאה שאאזור אומץ להעביר לו מספר טִלפון או משהו

קיצי1

New member
"שיער" - הפקה שווה ביותר, אבל...

גם אני צפיתי אתמול במחזמר ומאוד נהניתי מהמעטפת החיצונית: הריקודים המרהיבים, השירה המצוינת, התפאורה המרשימה - כל אלה היו סוחפים מאוד, ועשויים ברמה הגבוהה ביותר. מה שהפריע לי, כמו לך, היה התסריט הקלוש. למעשה, אפשר להגיד שבכלל לא היתה עלילה, והסיפור (אם אפשר לקרוא לזה כך) פשוט "נתפר" כדי לקשר בין השירים השונים. אף דמות לא ממש מתפתחת, והכל נראה כמו אוסף של אפיזודות בלתי קשורות זו לזו. בהתאם לכך, היו כמה דמויות שטוחות בעליל, ששוחקו באופן סטריאוטיפי ומנייריסטי (ומפאת כבודם של השחקנים, לא אציין מי גילם אותן). יחד עם זאת, רוב השחקנים עשו עבודה טובה. ראויים לציון בעיקר שגיא לוי המטריף בתפקיד האד, והקומיקאית המוכשרת שרית מקלצקי שגילמה את האמא באופן מבריק. מלבדן, שכחת לציין את סיוון טל בתפקיד שילה. לבחורה יש קול מדהים ונוכחות כובשת. פשוט כוכבת. ואגב, קלייר בן-דוד היא בהחלט זמרת ענקית. ולמיטב ידיעתי, היא אכן בוגרת בית צבי ומרבה להופיע בהפקות שלהם בשנים האחרונות. שורה תחתונה: בתור מחזמר, זו הפקה פשוט נפלאה. בתור מחזה - אני לא כל כך בטוח. בכל מקרה, מומלץ ללכת. זו בהחלט חוויה מיוחדת.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, באמת היה חלש מבחינה עלילתית

אני לא יודעת עד כמה זה תלוי בעיבוד המסויים הזה, לעומת המחזמר המקורי שכנראה גם הוא לא היה כ"כ קוהרנטי... רוב הזמן זה לא הפריע לי כי נהניתי ו"החלקתי" את הפערים הלא מוסברים, התייחסתי בהודעה למה שהציק לי במיוחד. אאל"ט בהופעה שאני ראיתי לא הופיעו שגיא לוי וסיון טל (על השחקנים ששיחקו בתפקידים הנ"ל פשוט לא היה לי משהו מיוחד לציין).

Hippie Jeannie

New member
מספר תשובות

קלייר בן דוד היא בוגרת של בית צבי, ולפי מה שידוע לי השקיעה בתחום השירה יותר מכל תלמיד בית צבי ממוצע, ואכן יש לה יכולות ווקאליות מרשימות. התפקיד של דיון לא היה קיים לא במחזמר המקורי ולא בסרט, והוכנס על ידי הבמאי גדי ענבר במיוחד בשביל קרן הדר, שבטח שמעת עליה. גם היא בוגרת של בית צבי, והיא זמרת מהמדהימות בארץ. בכל אופן התפקיד נתפר במיוחד עבורה. הקשר בין קלוד לשילה באמת נורא מתפספס בעיבוד של בית צבי למחזמר\סרט. וחבל. קצת יותר בכללי - הגרסה של בית צבי קשורה קשר רופף למדי למחזמר ולסרט. נלקחו הרבה אלמנטים הן מהמחזמר והן מסרט, אלמנטים רבים (כמו דיון, כמו הפסיכולוג, ועוד המון) נוספו במהלך תהליך העבודה על ידי גדי ענבר. התוצאה היא מין מיש-מש שהצליח לא רע (אני עוד זוכרת את ההפקה של לפני ארבע שנים, איך הקהל היה מתפוצץ מהגֶגים של הפסיכולוג), אז פשוט המשיכו עם זה. אני מאוד נהנית לראות את הגרסה של בית צבי, אבל פשוט לוקחת אותה בערבון מוגבל בכל מה שקשור למורשת של "שיער". אני נוטה לראות את זה יותר כמשהו עצמאי על בסיס "שיער" מאשר כ"שיער" עצמו, מה שעוזר לי ליהנות הרבה יותר. אם כי אני חייבת להודות שתמיד חסרה לי הדמות של אחותו של קלוד, תמיד אני שוכחת איך קוראים לה, שלא הופיעה בסרט אבל קיימת במחזמר המקורי. למי שיש את הפסקול - היא זו ששרה את "Frank Mills", שזה בעיניי אחד השירים היפים ביותר במחזמר הזה. זה היה יכול להיות כל-כך מקסים להוסיף אותה להפקה בארץ.

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה רבה על התשובות! ../images/Emo140.gif

על קרן הדר שמעתי (בעיקר מהפורום הזה למען האמת), אבל אין לי ממש מושג מיהי - לא חושבת שהזדמן לי לראות או לשמוע אותה מופיעה (או לראות אותה בכלל, למעשה). אם התפקיד הזה לא אינטגרלי (היתה לי תחושה שזה אכן המצב) אז מי שרה/שרות במקור (במחזמר המקורי) את התפקידים שדיון שרה? באשר לדמויות של הפסיכולוג, המורה, ההורים וכו' - אני חייבת לציין שזה היה משעשע במידה (היו כמה בדיחות לשוניות לא רעות), אבל היתה לי תחושה שזה מאד "מלאכותי" ותלוש ולא ממש מתחבר לשאר המחזמר, ואותי זה גם לא הצחיק בטירוף. לא נעים להודות, אבל זה בעיקר הזכיר לי מופע של בי"ס יסודי, בגיל שזה נורא מצחיק את התלמידים לעשות כאלה חיקויים מאונפפים של המורים, היועצת הפדגוגית וכאלה מין. כיוון שזה הומור דיי ילדותי אני חושבת שהוא דיבר בעיקר אל שכבת הגיל הצעירה (הנערה שישבה לידי לא הפסיקה לצחקק. מצד שני היא לא הפסיקה לצחקק רוב המחזמר, ובשלב בו כולם התפשטו היא לקתה בהלם קל (לא מן הנמנע שהיא פשוט היתה נפעמת מרוב אושר) אז אני באמת לא בטוחה שהיא יכולה להחשב למדד מייצג). באשר לאחותו של קלוד - נשמע מעניין, מה תפקידה בכוח? את השיר אני מכירה מהפסקול, אבל אף פעם לא התעמקתי בו יותר מדי, הוא לא מהפייבוריטים שלי, ונדמה לי שהוא בין השירים שקיימים בפסקול אך לא מופיעים בסרט (כולל Air ועוד משהו, Abie Baby / Fourscore כמדומני?) וגם במחזמר של בית צבי הוא לא היה, אאז"נ. דווקא שיר מאד חמוד, הוא פשוט ממוקם שם באמצע בין כל השירים המאד קופצניים וסוחפים ולרוב אין לי סבלנות לעצור ולהאזין לבלדה באמצע, אז אני מדלגת עליו. עכשיו האזנתי לו במיוחד פעמיים ואפילו קראתי את המילים, וגיליתי שאפילו ג'ורג' הריסון (ובעקיפין הביטלס) מוזכרים בו ואני אפילו לא ידעתי!
בושה.
אגב, אילו הפקה/ות של שיער יצא לך לראות? ועוד כמה שאלות של גירסאות - אני מבינה שרק בבית צבי שינו כך את המחזמר? האם בכל הפעמים שהוא הועלה בבית צבי זו היתה אותה גירסה, או שבעבר העלו גירסה נאמנה למקור? האם הגירסה הישראלית שהיתה בזמנו בשנות ה-70 (עם צביקה פיק) נאמנה למקור? ואיך בעצם הולכת העלילה של המקור? לפחות מבחינת קווים כלליים... מצטערת אם אני מציפה בשאלות, אני מוצאת את כל הנושא מסקרן מאד.

Hippie Jeannie

New member
אנסה לענות כמיטב יכולתי

את התפקידים שדיון שרה שרים במקור אנשים שונים, מן הסתם. את אקווריוס שרה מין כוהנת כושית גדולה, כפי שרואים בסרט, חלק מהשירים של דיון הם במקור של שילה או ג'יני. אגב, אם ראית את הסרט בטח שמת לב ש"How can people be so heartless" ("איך אפשר לחיות בלי רגש" או משהו בסגנון בעברית, אם איני טועה) לא שייך לשילה אלא לאשתו של האד. יש המון המון שינויים בקיצור. אני מסכימה אתך שכל הדמויות של הפסיכולוג ודומיו הן קצת מאולצות ומלאכותיות. מצחיקות באופן אינפנטילי לא-מזיק שכזה, אבל תלושות. אבל שוב, לא מזיק, אז אם זה מצליח אז ווטאבר. אני לא לגמרי סגורה מה התפקיד המלא של אחותו של קלוד. הידיעה שלי מצמצמת בזה שהיא אחותו, שהיא בת 14, שהיא שרה את פרנק מילס ומצטרפת באיזשהו שלב אל ההיפים. כפי שהשיר מעיד עליה, היא סובלת מאהבה נכזבת, החמודה. והשיר באמת משלב כל מיני אלמנטים של שנות השישים, גם הביטלס (ג'ורג' הריסון אכן מוזכר שם), גם קולנוע ווייברלי שמצוין שם ועוד כל מיני, שיר חמוד נורא. והוא אכן מופיע בפסקול אך לא בסרט. יצא לי לראות את כל ההפקות של שיער שעלו מאז 2002 בבית צבי, שזה לדעתי שתיים או שלוש, לא יותר. לא ראיתי שום הפקה שלא במסגרת בית צבי. כן, רק בית צבי שינו כך את המחזמר, זתומרת עם הפסיכולוג והכל, ובעבר זו הייתה בדיוק אותה הגרסה. כשמשהו מצליח אני משערת שמעדיפים לדבוק בו. הגרסה שהועלתה בשנות ה-70 עם צביקה פיק הייתה יותר נאמנה למקור מאשר בית צבי, אם כי לא נולדתי אז לכן אני לא ממש יכולה להגיד עד כמה נאמנה למקור. אני יודעת שהיה שם את הדמות של אחותו של קלוד, ואני יודעת שמשהו קצת לא מובן עם צביקה פיק כי הוא שר גם את השירים של ברגר וגם את השירים של קלוד אז אין לי מושג מה הוא בדיוק שיחק שם, זה די הזוי. זהו, נראה לי.

ט ו ט

New member
ראיתי אתמול

נורא נהנתי , העובדה שהם התערבבו בהקהל ריגשה סחפה .. דווקא השחקן שהכי נהנתי ממנו היה וולף (דניאל אפרת) שהתחבב עליי כבר במיקה שלי (אלישע )

ט ו ט

New member
אופס ...

בכל מקרה , חשבתי שההצגות של בית צבי הם רק של התלמידים הנוכחים לא גם של הבוגרים ..

trilliane

Well-known member
מנהל
באמת זכרתי ששכחתי לציין לטובה

את היציאות של השחקנים מחוץ לבמה - זה הפך את הבימוי למעניין ומדליק לאללה. בהצגה שראיתי דניאל אפרת לא השתתף. אני חושבת שהשחקן שגילם את ווף היה סבבה, אבל עכשיו אחרי שכולכם מביעים התפעמות בדיוק מהשחקנים שלא הופיעו בהצגה שראיתי, אני מתחילה להתבאס... אולי אני באמת צריכה לנסות לצפות בזה פעם נוספת.

יופי! ודניאל אפרת מביים ומשחק שם

מעניין אותי לראות איך המחזמר יהיה,אני לומדת קולנוע ו"שיער" זה הסרט שבחרנו ללמוד עליו בקטגוריית מחזות זמר.

למעלה