שיעור..

yossi7070

New member
שיעור..

מהמאסטר(למי שלא מכיר את הסירטון) על טכניקה,ופילוסופיה של המוסיקה
תקנו אותי אם אני טועה איך יכול להויות שחברת פנדר לא עשתה לו גיטרת
סיגנצ'ור ולג'ון מאייר עשו עם כל הכבוד למאייר הוא יכול לכוון לפרושיאנטה
את הכלים מאחורי הקלעים לדעתי קצת מוזר...http://youtu.be/oN3RY31up5U

salo22

New member
לא נכנס לוויכוח

כי שניהם לא כוס התה שלי, אין היכרות רצינית - אך השיעור הזה נראה קטסטרופה, לפי הסירטון ממש לא הייתי רוצה אותו בתור מורה.

byrdparis

New member
הוא נראה שיכור מהתח#$%

מצטער אבל מסכים עם ידידי למעלה, לפי השיעור הזה.. הוא היה יכול to restring למאייר מאחורי הקלעים..

בלי ויכוחים וקשקשת על פארש, עם כל הכבוד (שאתה רוכש למאייר) - ג'ון מאייר נגן ענק!!!, זה שהוא מרוויח יותר כסף בתור
זמר לבחורות ונשאב לקצת יותר POP מאשר בלוז\רוק, זה עניין שלו.. ווואלה, כנראה שגם אתה ואני היינו פונים לשם עם כמות הפרסום, הכסף וכיוצ' שיש בנישה הזו. את שלו הוא אמר ועשה עוד לפני כמה שנים והוא תכלס די צעיר.

ד"א לפני כמה חודשים היה שרשור ב TGP שדיסקס האם ג'ון מאייר הוא הקלפטון של המאה ה 21..
עזוב כרגע את מה שנאמר שם (למרות שהיו תגובות משני צידי המתרס), אבל עצם זה שזה בכלל עולה להשוואה ולדיון לא קטן בכלל
אומרת לא מעט.

עם כל הכבוד לפרושיאנטה או איך שקוראים לקרוע הזה.

yossi7070

New member
סליחה....

טעות שלי...מאייר יכול למשוך לו כבלים בהופעה (ולא רק לפני 20 שנה כשהוא תלה פוסטרים
של המאסטר בתקופת bloode sugarr) מאייר זה הגיטריסט הסטראט הכי מלוקק שראיתי
הרבה זמן הנדריקס וסטיבי ריי ואן מתהפכים בקיברם ראיתי קטע שלו פעם עם בי בי קינג
ומרוב שמאייר התחנף אליו קינג אמר לו שאם הוא ממשיך עם הדיבורים שלו הוא יורד מהבמה
אין ספק שאחרי מה שפרושיאנטה עבר בחיים זה פלא בכלל שהוא בחיים שלא נדבר על להחזיק
גיטרה אבל איך אפשר להשוות את אחד מגדולי הריפים של המאה ה20 למישהו שאפשר להשוות אותו
ללמישהו סטייל רובי וויליאמס....ולפי התשובה שלך לגבי כמות הפירסום והכסף ,חברת פנדר הקורסת
משתפת איתו פעולה ולא עם פרושיאנטה.ומבחינת נגינה פרושיאנטה מנגן פחות נקי ממאייר
קבל קטע מהופעה תעביר לסוף ההופעה בערך שעה ו42 דקות

gillad e

New member
אין בכלל מה להשוות.

שניהם גיטריסטים גדולים ולכל אחד מהם יש את הקטע שלו, מבחינה טכנית טכנית ג'ון מאייר לא רואה ממטר את פרושיאנטה, תראה קטעים שלהם בלייב, מאייר מנגן נורא נקי והכל במקום ופרושיאנטה מאוד מלוכלך, אבל הליכלוך בנגינה של פרושיאנטה הוא מה שנותן לו את האופי.
אחד מההבדלים הגדולים בינם הוא שמאייר הוא מלומד שיודע מה הוא עושה ופרושיאנטה הוא גאון.

באופן אישי אני מעדיף את פרושיאנטה.

byrdparis

New member
אפשר בבקשה לקבל

קטע לשמוע שאומר "הוא גאון" ?

מסקרן אותי לשמוע מה אתה שומע..

{הערה- הפוסט הזה אינו קנטרני, אפילו לא קצת!}

byrdparis

New member
לא עובד לי

אבל ממה שהבנתי שלחת לי את UNDER THE BRIDGE...
Yawn...

gillad e

New member
אכן

כל הדיסק הזה(BLOOD SUGAR SEX MAGIC) הוא מאסטרפיס לדעתי, אני לא חושב שיש משהו שג'ון מאייר עשה\כתב שמתקרב לזה.
גם קח בחשבון שפרושיאנטה היה בן20-21 שהוא ניגן בדיסק הזה.

אני אשמח לקרוא את הדעה שלך לגביי ג'ון מאייר :)

byrdparis

New member
שמע,

נראה לי קצת לא פייר לבוא עם בומבה כזו של אלבום שלם של להקה מפורסמת ואיכותית כמו RHCP... (שעשתה מהפכה עם האלבום הזה לא פחות)
ולהנחית הכל על כשרונו של פרושיאנטה (וכמובן לבטל בדרך את מאייר), יש שם עוד כמה כוכבים בלהקה, לפחות את פלי
חייבים להזכיר, שאם זכרוני אינו מטעה אותי, נשמע בבירור באלבום הנ"ל (לא שמעתי אותו שנים!, אני גם לא מחובבי RHCP בכל מקרה) ובכלל, אלמנטים שלא קשורים כל כך למוסיקה פרופר.

לגבי ג'ון מאייר.. לדעתי הוא אחד הכוכבים היום, למרות שהאלבומים האחרונים שלו ירדו ממלכת הגיטרה ועברו קצת לעבר
ה POP, אבל אין מה לעשות; בחור צעיר שהצליח מהר להתפרסם ונראה טוב על פי קהל הבחורות שפשוט מתעלפות סביבו.
יש לו חוש הומור, הוא חכם ויודע בדיוק מה הוא עושה.
סה"כ למד 2 סימסטרים בברקלי לדעתי, אבל כפי שאמרת, הוא יודע מה הוא עושה עם הגיטרה, הוא משכיל ומנגן נקי ונכון.
לדעתי הוא בלוזיסט מדהים, הקטעים שלו עם ביבי קינג - מדהימים, הוא מנגן הנדריקס נפלא ועוד כאלה..
אבל כן, אין לו חספוס, אני דווקא אוהב את זה (למרות שמעריך את הנדריקס ו SRV, אני מעדיף לשמוע את EJ..)

ג'ון מאייר כיום נתפס יותר כ SONG WRITER מאשר גיטריסט, אבל אם הייתי צריך לבחור אצל מי ללמוד היום לכייף ולצאת
עם אחלה סאונד לבלוז באצבעות, אני ללא ספק הייתי הולך לכמה שיעורים עם ה"ילד" הזה.
ד"א, מי שלא ראה, יש סדרת קליפים של מאייר מקליניק שהוא עשה בברקלי, מאד מאד יפה! ומעשיר.

gillad e

New member
אני מכבד את דעתך ומבין מאיפה אתה מגיע

אין ספק שג'ון מאייר הוא אחד מגיבורי הגיטרה החדשים וכבודו במקומו מונח וכמו שכתבתי קודם, הוא גיטריסט פנטסטי עם סאונד וטכניקה מצויינת אבל הוא לא גאון ואין שום דבר שהוא עשה לפי דעתי שמתקרב לרמת היצירתיות של פרושיאנטה, אין לי ספק שמבחינת מורה ג'ון מאייר לוקח, כי הוא יודע ומדבר את "השפה" ושיש מה ללמוד ממנו.
פרושיאנטה לא יכול ללמד כי הוא לא יודע את השפה והוא לא מלומד.

ידוע שstadium arcadium זה דיסק שהוא הפיק והיה הכותב המרכזי בו והדיסק הכפול הזה הוא גם מאסטרפיס, הגישה שלו לכתיבת שירים היא מאוד שונה, אני ממש לא ממעיט בערך שאר הפפרס' אבל הם תלויים ברמת הכותב המרכזי שלהם והדיסק החדש בלי פרושיאנטה ממחיש כמה הוא חסר וכמה הוא היה חלק מרכזי בלהקה, אין להם בדיסק החדש שיר אחד נורמאלי.

אבל כל אחד ומה שעושה לו את זה :)

tbd

New member

חלק מהעובדה שפרושיאנטה נתפס כגאון, זה בדיוק הדיסונאנס הזה...

בין איך שהוא מדבר/נראה לבין היצירה/נגינה שלו .

gillad e

New member
יצא לי לראות אותם איתו בסיבוב הקודם איתו.

הם נתנו כל כך בראש בהופעה ההיא שקשה לי לשמוע אותם עם גיטריסט אחר, עם נבארו הם היו להקה אחרת והיום הם צל של מה שהם היו פעם.
ביצירת מוזיקה זה לא משנה כמה אתה יודע אלא כמה דמיון יש לך ואיך אתה מוציא את זה לפועל ופרושיאנטה התברך בזה.

byrdparis

New member
אמרתי זאת בעבר

מרענן, נחמד וטוב לדון עם אדם בעל הבנה, יכולת הבעה ונימוס כשלך.

מקבל את מה שאתה אומר מילה במילה.

המשפט החותם שלך, די ממצה בסופו של דבר את הדיון, שהתבסס בכלל על תפוחים ותפוזים ללא שום תחרות בסופו של דבר.

למעלה