שיעור שלישי רביעי וחמישי

שיעור שלישי רביעי וחמישי

הכנסתי את שלושת השיעורים ביחד מכיוון שהם בעצם משלימים אחת את השני ואני חושב שראוי ללמדם יחד. אני אוסיף גם תרגול. שיעור שלישי: התווית uno y una כמו התווית an, a באנגלית, גם בספרדית קיימות תויות לשמות עצם. את התווית נוסיף לפי מין המילה לזכר uno ולנקבה una. כמו כן, מציינות התוויות בעברית "אחד": כלב אחד, כמה כלבים. תעתיק עברי בספרדית באנגלית תרגום אונה ז'מדה Una llamada A call שיחה אחת און סואניו Un sueño A dream חלום אחד אונה אביטסיון Una hebitacion A room חדר אחד שיעור רביעי: ו' החיבור בספרדית, ו' החיבור יא האות y שנהגית כמו I(אי). לפני מילים שמתחילות באות I או בצירוף HI הופכת ו' החיבור ל e. דוגמאות: הוא והיא él y ella מקסיקו וישראל México y Israel אבות ובנים Padres e hijos שיעור חמישי: יחיד ורבים ישנם שלושה כללים להפוך יחיד לרבים: 1. לכל מילה שמסתיימת בתנועה a e o ------> יש להוסיף סיומת s 2. לכל מילה שאינה מסתיימת בתנועה a e o ------> יש להוסיף סיומת es 3. לכל מילה שמסתיימת בתנועה z------> יש להוסיף סיומת es דוגמאות: רבים יחיד תעתיק עברי לרבים תרגום bonitos bonito בוניטוס יפים delgado delgado דלגדוס רזים bonitas Bonita בוניטס יפות gordas gorda גורדס שמנות arboles Árbol ארבולס עצים Ciudades Ciudad סיודדס ערים luces luz לוסס אורות

תרגול:

תרגול לשיעור שלישי: התוית התווית uno y una הוסף את הקידומת או התווית ע"פ זכר נקבה : דוגמא: המיטה, המיטות, מיטה אחת, כמה מיטות(מיטה=Cama) La cama, las camas, una cama, unas camas תרגול: ---------------- 1. הכוס, הסוכות, כמה כוסות(כוס =Vaso) 2. כמה ספרים, הספר, ספר אחד (ספר=Labro) 3. גבר ואישה, הילדים והילדות(גבר=Hombre, אשה=Mujer, ילד=Niño) !!! Suerte¡¡¡ תשובות: 1. El vaso, los vasos, unos vasos 2. unos libros, el libro, uno libro 3. Un hombre y una mujer, los niños y las niñas

תרגול לשיעור רביעי

ו' החיבור -------------- הוסף/יפי את ו' החיבור ע"פ הכללים דוגמא: הלב ומרקו El corazón y Marco 1. הכלב והכלבה(כלב=perro) 2. הסיפור והסוף(סיפור=Historia, סוף=Fin) 3. הרופא ובית החולים(רופא=Médico , בית חולים=Hospital) 4. עמנואל אורטגה וסלסטה סיד 5. נטליה אוריירו ופקונדו ארנה

ואי אני חייב לעוף אז אני

אוסיף תשובות לרביעי ותרגול לחמישי בצהריים... יום נעים לכולםםםםם

חגית18

New member
שאלה לסנטי...

אני לא ממש פעילה בפורום אבל אני קוראת הודעות מדי פעם...אני מאוד שמחה שהכל הסתדר בינך ובין החבר שלך
... ועכשיו לשאלתי: איפה למדת (או לומד) ספרדית? כמה זמן למדת?

rico y famoso

New member
אפשר לינק לשיעורים הראשונים?../images/Emo87.gif

הקפצה סמויה ואירוטית

קרלוצה

New member
יש את השיעורים הראשונים בקישורים

קטגוריה חדשה של *שיעורים בספרדית*

חח בכיף.

השיעורים הקודמים נמצאים פה בפורום. למדתי ספרדית לבד, במשך שנה...אממ ותודה רבה על התמיכה. חחח חולה עליכם, סנטי

תשובות לרביעי

1. El perro y la perra 2. La historia y el fin 3. El médico y el hospital 4. Emanuel Ortega y Celeste Cid 5. Natalia Oreiro y Facundo Arrena אם אייתתי לא נכון את השמות, מצטער..הבנתם את הכוונה

תרגול לשיעור חמישי

תרגול חמישי: יחיד ורבים זכרו: ב' הידיעה והתוויות זכר רבים:Los זכר יחיד:El נקבה רבים:Las נקבה יחיד:La השלם את החסר. דוגמא: 1. כמה בשרים Una carne -------- 2. כמה בשרים Una carne Unas carnes 3. הפינות ----------- Los rincones 4. --------- una luz unas luces 5. הכלבות la perra --------- 6. -------- la playa --------- 7. ------- el jabón --------- 8. הנדיבים ---------- los generosos 9. הנדיבות --------- --------- 10. -------- el rojo --------- 11. בעלי הבית el dueño --------- 12. כמה שירים una canción --------- 13. כמה פעמים una vez --------- 14. ---------- la guitarra --------- מילון: luz אור playa חוף jabón סבון rojo אדום guitarra גיטרה תשובות ----------------------- 3. el rincon 4. האורות 5. las perras 6. החופים, las playas 7. הסבונים, los jabónes 8. el generoso 9. la generosa, las generosas 10. האדומים, los rojos 11. los dueños 12. unas canciónes 13. unas veces 14. הגיטרות, las guitarras

למעלה