שיעור ראשון - סקר

• פותח הנושא az77
  • פורסם בתאריך

az77

New member
שיעור ראשון - סקר

תנסו להזכר בשיעור הראשון שלכם איך הוא הי מלחיץ ? טוב? מה עשיתם ? ואם הרגשתם שהיה רע/טוב זה עבר אחרי כמה שעורים / השתנה או שהרגשתם אותו דבר לגבי הנהיגה שלכם ?

MrJacKasS

New member
אחחחח שיעור ראשון

נוסטלגיה. בשיעור ראשון לא עשיתי כלום חוץ מללחוץ על הגז ולהזיז את ההגה המורה החליף הילוכים ובלם ממה שאני זוכר למדתי את רגישות ההגה ודוושות הגז..עשינו רונדלים במגרש חניה מסוים, ולאחר מכן בשיעור השני כבר למדתי הילוכים וברקס והכל אני בגלל שהיה לי רקע מסוים בנהיגה לפני התחלת הלמידה ידעתי לנהוג פחות או יותר אבל במשך הזמן כמובן שהנהיגה השתפרה

קובי221

New member
שיעור ראשון-

השיעור הכי גרוע שלי, בהתחשב שאף פעם לא נהגתי בשושו או הבני דודים. יש פה הודעה שלי על החוויות הנורא גרועות שלי מהשיעור הראשון
: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=783&msgid=63641845&FlagSybase=1

adidas88

New member
חחח שיעור ראשון

אני זוכרת שפחדתי פחד מוות . המורה שלי דיבר המון ולא כ"כ הקשבתי לו....לא ממש עקבתי אחריו ואז כשהוא אמר לי "סעי" התחלתי לפחד ולא ידעתי מה לעשות .... לא עליתי מ20 קמ"ש... נהגתי רק ברחוב אחד וכל הזמן עשיתי פרסות
זה היה מצחיק ממש. שיעור דיי גרוע. לא נורא העיקר שעכשיו יש רישיון

ניקולי17

New member
היה מלחיץ אבל

ממש כיף! התחלתי בחנייה (טדי בירושלים) ואני זוכרת שכל הזמן שאלתי איך עוצרים... למדתי להזיז ת'אוטו הילוך ראשון-שני

הייתי פנתר בשיעור הראשון

קודם כל הוא לימד אותי את העקרון, היה למורה לוח שהסביר לי מה עושה המכונית וכו'. ואז התחלנו לנסוע, היה קטסטרופה, נכבה המנוע באמצע הצומת כשאני באמצע, ואז אחרי 5 דקות נכבה המנוע בצומת אחר, המורה אומר להחליף הילוך ואני מסתכל אל התיבת הילוכים ולא שם לב לאן אני נוסע וסוטה לנתיב השני לתנועה הנגדית, עד לפה אני תותח. ממשיכים לנסוע, המורה רוצה לפנות לצד שמאל- אני מאותת ימינה ופונה. אני בא להחליף הילוך לוחץ על הקלאץ' ולא מבין למה ההילוך לא מתחלף, ואז המורה אומר תוריד את הרגל מדוושת הגז. ככה בערך עד סוף השיעור.

joy4ever

New member
חחח ../images/Emo9.gif

אני אחרתי לשיעור הראשון שלי ב10 דק'.... מה שנשאר לי הוא חצי שעה...היה טיפה מלחיץ אבל נחמד. הרגשתי שלא עשיתי כמעט כלום חוץ מלהחזיק את ההגה כי לא ממש ידעתי להעביר הילוכים. בשיעור השני הכל כבר היה אחרת...במובן הטוב :)

G e o r g i a

New member
../images/Emo6.gifשום לחץ, שום ציפיות...

איזה לחוצה?! הייתי בעננים.
דילגתי לי לשיעור הנהיגה הראשון בהתלהבות, לא ציפיתי לכלום חוץ מלהתחיל את כל תהליך הנהיגה, אז לא היה לי שום קנה מידה ל"טוב" או "לא טוב". וכאילו שבכלל היה אכפת לי...
השיעור היה 40 דקות. משהו כמו 20 דקות הוא הסביר לי על תפעול המכונית
וכל זה, ובשאר הזמן נהגתי...פחות או יותר..
לא עשיתי יותר מדי..חח. ברגע שיצאתי מהמכונית אחרי השיעור רק ספרתי את השעות עד השיעור הבא

Chris Redfield

New member
הפעם הראשונה שלי

היה בנזונה. אחריו הדבר היחיד שעניין אותי זה מתי יצא לי שוב לנהוג. בהתחלה היה קטע עיוני, שאני מאמין היה לכולם, אבל המורה שלי דאג להריץ צחוקים תוך כדי, ככה שזה עבר ממש מהר. נהיגה? אני זוכר שהדבר הראשון ששמתי לב שאני לא יודע לעשות, זה לפנות, אז לא הכרתי את ידידתינו הטובה "יד רודפת יד" פשוט נואשות ניסיתי לסובב לכיוון הרצוי ללא כל התחשבות במה שקורה לאוטו תוך כדי. המורה נתן לי לנסוע בהילוך רביעי, ממש התרגשתי מזה. המהירות הייתה מסחררת. חחחח
המורה שלי גם צ'יפר אותי בשיעור של שעה במחיר של שיעור רגיל.

100vardit

New member
השיעור הראשון-וואו-הלם מוחלט...

זה היה שיעור יחסית חביב,לא עשיתי הרבה,כי המורה עשה את רוב הדברים... וקצת היה מפחיד ליסוע על מהירות גבוהה...אבל-סך הכול השיעור הראשון זכור לי כטוב וסבבה שלא כמו השיעורים שאחריו-שהיה לי בלאגן עם הרגליים לחצתי גז במקום ברקס ולהפך-נורא ואיום!! העיקר שעכשיו אני יודעת לנהוג(למרות שעוד אין לי רישיון-אולי יהיה לי ביום רביעי-שיהיה לי בהצלחה!!! תודה)

Ninja 007

New member
בהצלחה ורדית בטסט....

שיעור ראשון שלי היה די נחמד רק הגה-תאוצה-בלימה חח איזה שוק. עוד משהו - אני היחיד שלא נהניתי מכל תהליך הלמידה??

השיעור הראשון

היה אחלה. תאמת רק חיכיתי לו ואת הרקע של הרכב ידעתי מאבא שלי שמגיל קטן הייתי שואל אותו איך עושים כל פעולה ככה שבהגה הייתי אחלה והקושי בהילוכים לא הורגש בזכות המורה כמובן, ועל ה10 דקות ראשונות הוא העלה אותי לכביש מהיר ונהנתי מהמהירות. זהו ההתחלה בנהיגה היא מאוד קלה ע``פ רוב, המורה אחלה בשיעור הראשון ועושה לך הכל ואתה חושב שאתה נהג כבר 20 שנה רק בשיעור הבא אתה תבין שרק בשביל להעביר הילוכים צריך לשבור תראש שלא לדבר על נהיגה אמיתית על כל המשתמע.

tttttttttt1

New member
וואי השיעור הראשון שלי (שהיה אגב לא

מזמן,אני רק שיעור 9)...היה ממש כיף..חיכיתי מחוץ לבית ספר וחיכה איתי עוד ילד שגם בדיוק התחיל ללמוד אטז אני זוכר שהפצצתי אותו בשאלות...חחחח....אבל היה כיף..רוב השיעור המורה דיבר ואז כשהוא אמר לי סע הרגשתי דווקא הרבה ביטחון עצמי,התחלתי ליסוע וכל השיעור אני הייתי זה שהחליף הילכוים וברקסים וכל זה...טיפה עזרה מצד המורה אבל סה"כ היה ממש כיף...

tttttttttt1

New member
אה וגם נראה לי כבר בשיעור הראשון

נסעתי להילוך שלישי....משיעור אחר כך כבר שני שלישי ורביעי....... אני מממש נהנה משיעורי הנהיגה עד כה..
בהצלחה לך בשיעורי הנהיגה שלך

יש לי כבר רישיון

תאמת גם אני אהבתי את השיעורים והרגשתי ביטחון. מאחל לך בהצלחה

רן88

New member
השיעור הראשון שלי

התרגשתי ופחדתי מלנהוג. אחרי כמה דקות של שיחה עם המורה על האוטו ועל סתם דברים הוא אמר לי "סע" (אני השתמשתי רק בהגה, הוא בשאר). עניתי לו "אתה בטוח? יש פה פנייה עוד 20 מטר, לא חבל לך על האוטו?", הוא אמר לי "אל תדאג, יש לי מספיק ניסיון בזה". התחלנו לנסוע והפנייה הזאת אפילו הייתה בסדר, התיקונים בהגה באו אחרי זה, אבל נסעתי רק בדרכים. בכלל, נכנסתי למגרשי חניה רק כדי לתרגל חניות בשיעורים מתקדמים.

למעלה