שיעור עם לאו דה שיו

שיעור עם לאו דה שיו

אתמול יום שישי , התארחתי באימון מיוחד עם קבוצת ה"בא גווה ". הוזמנתי לשמחתי ע"י אחד מחברי הפורום הכותב כאן להשתתף בשיעור . פעם לפני כמה שנים טובות למדתי אצל מאמן שאני מאוד מעריך , למדתי ממנו דבר חשוב שאני סוחב איתי עד היום ומשתדל להעביר אותו לתלמידיי הבכירים יותר . "כשאתה מגיע לסמינר תתמקד במה שהמאמן עושה ופחות במה שהוא אומר " . למאמן ההוא אצלו למדתי זה היה נכון ומסתבר שאצל כולם זה כך . לכן החלטתי לצפות בשיעור מהצד , להתמקד במאמן ולנסות לקלוט עד כמה שניתן (במיוחד שהתחום מרוחק במידה מסויימת מהתחום בו אני עוסק ) . אגב , זה היה מוצדק , מפני שבראיה מהצד היו הרבה דברים "קטנים" שהוא מבצע כתרגולות המשך או כחלק מהתרגול עצמו שאינם באים לידי ביטוי בתרגול עצמו לתלמיד. שילוב של אחיזות/בריחים/לחיצות וכו'... דברים קטנים אבל משמעותיים בעיניי. הגעתי למפגש עם אחד מתלמידי הותיקים (צעיר בן 63 מלא אמביציה ורצון ללמוד). האימון נערך על הדשא באוירה מיוחדת מאוד . לשמחתי הגעתי לשיעור בנושא "היאבקות סינית" (מבטיח ללמוד את השם עם הזמן). האימון נסב סביב השימוש בעבודת היאבקות / הפלות כשילוב בשיטת האם "בא גווה". כבר מההתחלה , מצא חן בעיניי מה שראיתי מולי . המאמן בעל יכולות תנועה מדהימים ביותר . האימון נערך בצורה מקצועית ומאורגנת המראה על מקצועיות וניסיון מיוחד . חימום ספציפי לאימון ולנושא השיעור , הכנה גופנית וכו'... שהתמקדו בתחום הנלמד . לאחר החימום התחיל השיעור בנושא היאבקות . הרעיון בבסיסו של הישעור נסב סביב השילוב של התקפות ומעברים להפלות . לו עצמתי את העיניים ולא התייחסתי להפלות עצמם , ההסברים , הנקודות , העקרונות עליהם דיבר לאו דה שיו תאמו אחת לאחת את "תורת העבודה" בהתגוננות רחוב , כפי שאני דוגל ומאמין בהם . מעבר לכך , התרגולות היו מרשימים מאוד , שילבו בצורה מעניינת מעברים בין הגנות/התקפות יד או רגל להפלות מוכרות מתחום ההיאבקות/גודו תוך שילוב אלמנטים מהבא גווה . הרצינות , האוירה בה הועבר השיעור , היחס המיוחד לו זכה כל תלמיד ותלמיד בשיעור , המעבר בין תלמיד ותלמיד התיקונים והזמן שניתן לתרגול עשו את שלהם . ראיתי עד כמההתלמידים נהנים באימון עצמו מהתרגולות והמאמן במיוחד. כך גם "התלמיד הצעיר שלי" , שהתלהב מהיכולת של לאו דה שיו "לטפל" בכל אחד באופן אישי כאילו היה היחיד בשיעור באותו הרגע . ההתלהבות של לאו דה שיו בהעברת השיעור נראה כאילו הוא נהנה לא פחות מהתלמידים ובמיוחד מהעובדה שהם נהנים . לאחרונה היה כאן שרשור בעניין "הבלימות" הסיניות , בתחילה נשמע הדבר מוזר , אבל בשיעור ראיתי את הדבר מתבצע . משונה מאוד , לא רגיל אבל מתבצע . בציטוט של תלמידי בן ה - 63 : "הייתי חייב לנסות את הבלימות האלה על הדשא , זה נראה מוזר אבל זה עובד . אני חייב לנסות את זה על משטח קשיח או על אספלט ולראות אם זה עובד גם שם... " (עוד לא ניסינו אבל הוא בטח ינסה ויאמר לי איך זה עובד) . לסיכום , מעניין , מרשים , מהנה , שונה מאוד ודומה מאוד . דיברנו כאן על "עקרונות עבודה " עקרונות העבודה באמת זהים אצל כמעט כולם, כאן ראיתי שהם יותר מדומים . תודה על ההזמנה בשמי ובשם התלמיד שנהנה מאוד באימון . תודה ל"פא גינג"- חנן ולזאב פוקס על האירוח וההזמנה . חיים התגוננות רחוב

הייתי עם אחי בשיעור הראשון.

עשינו רשימת טכניקות והלכנו לתרגל בבית.

avshalomat

New member
חזרתי לא מזמן מהשיעור האחרון

בסדנה, והיה כיף גדול כל מה שאמרת מרגיש כנכון ביותר עבורי, הן מבחינת היחס האישי, הידע המדהים, המשתתפים, נהנתי מאוד מאוד, יכול להיות שאבוא מחר לשיעור בפארק הירקון (ב19:00) ואוהד חבל שלא תיאמנו הגעה משותפת הייתי יכול לשבת עלייך או משהו אני בטוח שזה היה עוזר למיניסקוס שלך

Safu

New member
אחחח, איזה מורה.

הייתי גם. ואני רוצה להודות בשמי ובשם כל מי שרוצה שאני אודה בשמו, לזאב ולחנן ולכל מי שנטל חלק. על הארגון והתרגום והעזרה והכל. היה מצויין, אני לא יודע כמה מאוצר הידע האדיר הזה הצלחתי להפנים, אבל לקחתי אתי המון נקודות למחשבה. וכמובן, תודה ענקית ללואו, שאני בטוח שהוא קורא קבוע כאן. אסף

avshalomat

New member
הרי אין ספק לואו ידוע עיברית מושלם

ולכן אין לו בעיה לקרוא בפורום....

מאוד רציתי לבוא אתמול, אבל היתה לי חתונה

של חבר מהעבודה בצהריים, ואחר הצהריים היה יומולדת של אחיין. אולי בשנה הבאה.

fa jing

New member
../images/Emo41.gifלואו דה שיו...

חיים... תודה רבה על הפירגון והשיתוף בחוויות שלך אני שמח שנהנית ומקווה שיצא לנו להיפגש עוד הרבה בעתיד. נהנתי לשוחח עמך לפני השיעור ולהחליף נקודות למחשבה בזמן ההפסקות בין לבין, תמסור לדויד גם כן תודה רבה שהוא הגיע ונטל חלק בשיעור. מהשיחות עם דויד ומהשאלות שהוא שאל אותי ניכר היה שהבחור מתלהב וסקרן לגבי אמנויות לחימה, אני מקווה לשמור על שמחת חיים וסקרנות שכזו בנוגע לנושא זה, גם כשאגיע לגילו (הוא בעצם לא כל כך מבוגר...). הסדנא כרגיל לא מאכזבת אבל מעבר להכל זה לואו דה שיו, ההתלהבות שלו סביב העשיה של אמנוית הלחימה, הצורה המתודית ומלאת הניצוץ בדרך שהוא מעביר את החומר, הצימוד בין העקרונות- לטקטיקה- ולטכניקה הוא מעולה ומלווה לא רק בהסברים אלא גם בדוגמא חיה הלכה למעשה בשיעור עצמו. לגבי התנהלות המורה לואו בזמן השיעור ותשומת הלב הרבה שהוא חלק עם האנשים אין לי מה להוסיף תיארת זאת יותר טוב ממני ומה גם שאני לא אשמע אובייקטיבי בכלל, תודה לך. לכל האחרים שרצו ליטול חלק בסדנא אך לא יכלו מסיבה כזו או אחרת יש לכם הזדמנות נוספת להגיע היום לפארק הירקון מול גשר העץ לשיעור חרב ישרה(היום נאמר לי כי לואו למד את חלק מהחומר על החרב מאחד האנשים בעלי ההבנה הגבוהה ביותר בנשקים סינים בטיוואן- שמו פרח מזכרוני) ולאחר מכן לשיעור על אפליקציות של הטאי ג'י צ'ואן. אלו שגם לא יוכלו להגיע למפגש היום מוזמנים להגיע בשנה הבאה כשהמורה יגיע. תודה לכל המשתתפים בסדנא, תודה ענקית לזאב פוקס (המורה שלי) ותודה רבה כמובן למורה לואו דה שיו. חנן

Yin

New member
שעור טאי צ'י עם לואו דה שיו

ביום ראשון בערב העביר לואו שעור בעקרונות הטאי צ'י. היה גם שעור חרב לפני כן, אך לא הייתי בו. הוא דיבר, הסביר ובעיקר הדגים עקרונות של שאיבת כח מהיריב, המשכיות ופה ג'ינג. כרגיל, גישתו לעניין מלאת ידע, ישומית מאוד, יחודית ומרעננת גם למי שעוסק בטאי צ'י כמה וכמה שנים. אני שמח שאהד קדם ביקש מלואו להעביר שעור ייחודי לטאי צ'י ושלואו נעתר. תענוג צרוף. עדי

השיעורים עם לואו היו מצויינים

בשיעור הטאי צ'י, אהבתי את הנסיון שלו "לעורר" את אנשי הטאי צ'י, וללמד המשכיות במגע, ואגרסיביות - שני תחומים די לא מפותחים אצל רוב אנשי הטאי צ'י. שיעור החרב היה מצויין בעיני. לואו לימד מתוך ראייה של הכוחות המיוחדים של החרב (למי שמכיר, כמו בטאי צ'י גם בחרב יש חלוקה ל 8 או 13 כוחות), הכוחות שעליהם עבד היו טסי - דקירה, ופי - חיתוך (כמו גרזן). לכל כוח הוא לימד תבנית קצרה לתרגול אישי, ותבנית זוגות מורכבת לתרגול היישומים בתנועה ותנועת נגד. לכל מי שאוהב לתרגל חרב, זה היה שיעור מרתק. חלק מהשמחה של yin אני מעביר לזכותו של זאב, שממנו ביקשתי שלואו ילמד אותנו גם נושאים שנוגעים לטאי צ'י ולחרב.

fa jing

New member
חושב בקול רם...

מקווה לראותכם בשנה הבאה (מכל ה-
) בסדנא הגדולה ולא רק בסדנאות תוך בית ספריות. בטאי ג'י כמו בחיים בכדי לקבל צריך גם לתת, לא יפה רק לקבל. חנן

למעלה