שיעור נהיגה ראשון

• פותח הנושא qwqwq
  • פורסם בתאריך

qwqwq

New member
שיעור נהיגה ראשון ../images/Emo5.gif

היי היה לי אתמול שיעור נהיגה ראשון - היה מאוד מוזר - כי היו לי יותר מדי דברים שהייתי צריך לעשות (להסתכל במראות, קלאץ',גז, ברקס, הילוכים, לשים לב לתנועה וכ''ו) ומשום מה המורה שלי לא ממש הסביר לי מה, איך ומתי לעשות - ונוצר מצב שהרבה פעמים - הוא אמר לי ללחוץ על קלאץ' ואז בטעות לחצתי על קלאץ ועל הגז ביחד, או שבטעות בלבלתי בין ההילוכים (במקום להעביר ל 3 - העברתי ל 5) בקיצור היה דיי חרא... אז חשבתי אולי תוכלו לתת לי עצות - כדי שאני יהיה כבר מוכן לשיעור הבא... מתי צריך ללחוץ על הקלאץ כשה עוצרים (ביחד עם הברקס או קודם את זה ואחרי זה את זה)? מתי אני צריך להעביר הילוכים? (זאת אומרת - איך אני יודע שהגיע הזמן להעביר הילוך) בקיצור אני צריך עצות כאלה של מתחילים... המון המון תודות לעוזרים!!!!!

qwqwq

New member
ובכלל

אשמח אם תסבירו לי גם את כל הבסיס (לא רק את מה ששאלתי) - ממש את כל הדברים הקטנים והפשוטים בנהיגה (חוץ מהאורות והמראות וכל שאר השטויות האלה, כמובן)...

bill clinton

New member
שיעור ראשון זה נורא מבלבל

אלתצפה לנהוג כמו אבא שלך מהדקה הראשונה. המורה כבר ילמד אותך הכל. לי המורה אמר בשיעור הראשון "אתה יושב ליד ההגה, אני נוהג",וזה נכון, כי הוא בעצם שלט בעניינים. יש בכלל מורים שבשיעור הראשון לא נותנים לך לגעת בהילוכים ובקלאץ'(הם מעבירים במקומך) רק כדי שתלמד ללחוץ על הגז ולעשות סיבוב נכון. לכן אל תילחץ. כמו נהיגה על אופניים זה בא לאט לאט עד שפתאום אתה נוהג.

qwqwq

New member
נראה לי

שבאמת המורה שלי קצת מיהר - במקום להסביר לאט לאט - הוא ישר ''זרק אותי למים'' - אבל סבבה, חוץ ממה שהזכרתי לא היו בעיות - האוטו לא נכבה, הוא לא החזיק לי את ההגה וכ''ו... אז אולי עוד יהיה בסדר...

מור~!

New member
השיעור הראשון הוא רק בשביל להרגיש

את הרכב. להרגיש את ההגה טיפה רועד כשנוהגים. להרגיש איך האוטו מגיב ללחיצה לא רגישה על הגז\בלם\קלאץ'. בעניין הקלאץ': התפקיד הוא להפריד בין הגלגלים כדי שתוכל להכניס להילוך, לכן ברגע שתנסה להעביר הילוך בלי ללחוץ על ה'לאץ' עד הסוף תשמע רעש מעצבן (וגם אחרי כמה פעמים כאלו - תיבת ההילוכים תיהרס). צריך לזכור שההילוך הוא פונקציה של מהירות ולא להיפך. מה זאת אומרת? לא מעבירים להילוך רביעי ואז מגיעים ל70, אלא קודם מגיעים ל70 ואז מעלים לרביעי. אני חושבת שכל מורי הנהיגה מלמדים אותך את המהירות המתאימה לכל הילוך, אבל למעשה כשאתה מתחיל לנהוג לבד אתה מבין שכששומעים את המנוע "מתאמץ" זה אומר שצריך להעלות הילוך, וכשהאוטו מתחיל טיפה לרעוד צריך להוריד הילוך. עוד שימוש של הקלאץ' הוא בגלישה וזינוק בעלייה שתלמד בעוד כמה שיעורים. תחילת נסיעה: הרמת הקלאץ' עד נקודת החיכוך (נקודה בה אתה מתחיל להרגיש את הרעידות של הרכב) לאט לאט, כי אם נרים את הרגל מהר האוטו יקפוץ ויכבה. ברגע שמרגישים את הרעידות הקטנות האלו - מורידים את הרגל מהבלם ומעבירים בגז - שם מתחילים ללחוץ בעדינות (אם תלחץ חזק מדי יווצר מצב שהקלאץ' והגז לחוצים ביחד ותשמע מן "וורוםםםםםםם" מבהיל ומלחיץ). קצת גז והאוטו מתחיל לזוז - זה הסימן להתחיל לשחרר לאט לאט את הקלאץ'. בסביבות ה20 קמ"ש עוזבים את הגז, לוחצים על הקלאץ', מכניסים להילוך שני, עוזבים את הקלאץ' לאט וחוזרים לדלק - וכך הלאה... בשיעורים הראשונים הדברים שהזכרת בהודעתך אכן נראים יותר מדי ולעיתים בלתי אפשרי. הרי איך אפשר גם להסתכל על מוט האיתות ולהתחיל לאותת, גם להסתכל במראה ולראות שאין אף אחד, גם להוריד\להעלות הילוך, גם להסתכל על ההגה כדי להבין לאן מזיזים אותו וגם להסתכל על הכביש כדי לראות אם אתה במקום הנכון. התשובה היא - אין צורך להסתכל על הכל. הדבר היחיד שצריך להסתכל עליו הוא הכביש - אתה מציץ במראה (בין שנייה לשתיים) כדי לראות שאין מאחור אף אחד שמפריע ומיד מעביר את המבט קדימה כדי לראות שאפשר להיכנס. למה בהתחלה זה לא מצליח? כי בהתחלה אתה לא יודע איפה נמצא כל הילוך, בהתחלה אתה לא יודע שמוט האיתות נמצא במרכז ההגה בצד שמאל ואתה קצת מתבלבל עם הדוושות. לאט לאט תלמד להכיר את האוטו ולתפעל אותו "בצורה עיוורת". נכון, צריך קורדינציה, אבל היא נרכשת באמצעות הזמן. צריך לזכור שנהיגה היא עניין של תרגול וניסיון - ככל שאתה נמצא יותר על הכביש, הדברים יבואו לך יותר בטבעיות ותלמד להעריך מרחק\מהירות ושאר ירקות כמו שצריך. אתה לא צריך להיבהל כי בהתחלה זה לא עובד לך. וואו יצא הודעה ארוכה
תבוא רגוע ועם ראש פתוח. אל תפחד לעשות כל מה שהמורה יבקש ממך לעשות. אם לא תעשה את זה נכון, יש לו את כל הכלים לתקן את זה מהצד שלו. חוצמזה שרוב מורי הנהיגה יודעים לנהוג, אז סמוך עליו.

qwqwq

New member
תודה רבה רבה לך!!!

וכמה הערות: לצערי במכונית של המורה שלי - לצערי אי אפשר לשמוע את המנוע כשה הוא מתאמץ - בגלל זה הוא כל הזמן אמר לי: עכשיו תעביר להילוך שני, עכשיו לשלישי וכ''ו - הבעיה שהוא אפילו לא הסביר לי באיזה מהירות אני אמור להעביר הילוכים - הוא רק אמר לי: ''עכשיו תעביר''... ואם הבנתי נכון - אז כשה אני מתחיל לנסוע ומרים את הקלאץ' בעדינות - אני עדיין אמור להשאיר את הרגל השניה על הבלם?? ורק כשה אני מתחיל לראות שהאוטו רועד - ישר להעביר לגז?? ותודה רבה לך על העצות!!

ZetLAW

New member
ברוב המכוניות יש מד RPM שהוא

מד לסיבובי מנוע יש מורים שמלמדים לפי מהירות לכל הילוך אבל תמיד עדיף לעבוד לפי הסיבובי מנוע. למשל תוך כמה שיעורים אתה תלמד זינוק בעליה בדרך כלל כדי להרגיש את החיכוך עם המנוע המורה יגיד לך לשים את היד על ידית ההילוכים שזה דיי מאבד את הריכוז אז בעצם תסתכל על מד ה RPM מתי שהוא מתחיל לרדת תדע שהגעת לחיכוך של המנוע עם הגלגלים

be_roo

New member
אלה דברים שיכולים להיות מוסברים

רק ע"י מורה הנהיגה שלך. יתכן ויש לו את שיטת הלימוד שלו וזה יגיע בהמשך. אם השיטה לא נראית לך, זכותך המלאה לחפש מורה אחר שיתאים לך. הפנה שאלות אלו למורה שלך, לא ניתן ללמוד נהיגה מקריאה.

qwqwq

New member
אני יודע שהוא אמור ללמד

אבל בכל זאת, חשבתי - אולי אני אגיע לשיעור הבא כבר ''מוכן'' - וישר יבין על מה הוא מדבר כשה הוא יסביר את הכל... הבעיה שאפילו את הדברים הבסיסיים ביותר אני יודע ממש בקושי - כמו מה לעשות כשה מתחילים לנסוע, מה לעשות כשה עוצרים (האם ללחוץ גם על הקלאץ' ומתי להעביר את ההילוך - לאיזה הילוך בכלל להעביר וכ''ו...)

SeanZoR

New member
כן: כשמתחילים ... לא :"כשה מתחילים"

כשהוא כשמתחילים וכשעוצרים ובקשר לשאלה , אל תדאג\י בקשר לזה , סה"כ שיעור ראשון. בהתחלה הם תמיד אומרים לך מה לעשות ולא מסבירים.

DOR LTD

New member
הנה קצת עזרה

עזוב עכשיו את החלק הטכני של מה שהקלאץ עושה , בוא נדבר על מה שקורה על הכביש. יש לך 3 דוושות : גז ברקס וקלאץ אם אתה במצב של עמידה או במהירות ממש איטית והרגל שלך לא על הקלאץ או על הגז האוטו נכבה בגלל זה כשאתה במהירות ממש נמוכה אני מדבר על 5 קמ"ש ככה תתכונן להיות על קלאץ שלא יווצר מצב שהאוטו יעצר בלי שאתה על הקלאץ. תחילת נסיעה במישור: רגל ימין בלם רגל שמאל קלאץ , בלם יד להוריד, יד על ההגה תמיד ולהעביר לראשון. לשחרר קצת לאט לאט מהקלאץ עד שיש רעידות ואז לשחרר את הבלם. אם זה מנוע דיזל האוטו יתחיל לסוע רק משחרור הקלאץ לאט לאט ואם זה בנזין אז תצטרך לתת קצת גז... אם תתן יותר מדי גז כשהקלאץ עוד לחוץ יתר על המידה אולי תשמע את הוררווווווווםםםםםםםםםםםםםםםם שדיברו עליו קודם, זה לא נורא בכלל זה לא מזיק לאוטו זה רק מלחיץ אותך ולא מזיז את האוטו.כדי שהוא יזוז צריך לשחרר עוד את הקלאץ בעוד שהגז לחוץ ואז ככה ב15 20 קמ"ש לוחץ שוב על קלאץ ולפני זה מוריד מהגז ומעביר לשני ושוב לאט לאט מוריד מהקלאץ ועובר לגז.. עצירה: מגיע נגיד לרמזור: אם אתה בהילוך שלישי אז תוריד תרגל מהגז תלחץ קצת על הבלם ואז על הקלאץ ותוריד לשני .אם אתה נוסע בראשון כבר אז קודם ללחוץ על קלאץ ואחרי זה בלם תוך כדי שאתה לא עוזב את הקלאץ אחרת האוטו נכבה. אל תמהר לדעת הכל זה עוד יבוא לך עם השיעורים אל תדאג אני עכשיו בשיעור 14 חלק חלק נכבה לי כבר האוטו 3 פעמים

ZetLAW

New member
תיקון קטן בעצם יותר עצה

"אם אתה נוסע בראשון כבר אז קודם ללחוץ על קלאץ ואחרי זה בלם תוך כדי שאתה לא עוזב את הקלאץ אחרת האוטו נכבה." אפילו אם אתה בראשון תמיד עדיף להאט לפני שלוחצים על הקלאץ ואז שאתה ממש במהירות נמוכה אז להוסיף יחד עם הבריקס את הקלאץ מכוון שאם אתה לוחץ על הקלאץ לפני הבריקס האוטו מתקדם מכוון שאין מה שיעצור אותו.

qwqwq

New member
טוב אנשים

תודה רבה רבה רבה רבה לכם על העזרה!! עזרתם לי מאוד!! מחר יש לי עוד שיעור, נראה מה יהיה...

למעלה