שיעור מס' 1

שיעור מס' 1 ../images/Emo63.gif

ברוכים הבאים תלמידים יקרים
אני המורה החדשה שלכם לפטואה
מדי פעם אני אעלה לכם כמה מילים/מושגים בפטואה (השפה בג'מייקה) ואת הפירוש שלהם, ככה שתסעו לג'מייקה תדעו כמה מילים... וגם נלמד קצת על תרבות ג'מייקה וכאלה... (ד''א זה לא שאני יודעת יותר מכם אני פשוט הולכת לחקור את ג'מייקה על עורה ודרדלוקסאה
) ונתחיל
קצת הסבר על על השפה patwa מפי גיל בונשטיין אנגלית היא השפה הרשמית בג'מייקה פטואה היא השפה המדוברת. זוהי שפה מוסיקלית מלאת הומור, שמשתנה בדומה לסלנג, כולה קיצורי דרך וזלזול בכללי הדקדוק האנגלי. הפטואה מושפעת בעיקר מהשפה האנגלית ומהניבים האפריקאיים. כמו כן, היא מושפעת משפתם של האידיאנים המכונים "ארוואק", שהיו התושבים הראשונים בג'מייקה וחוסלו על ידי הכובשים הספרדים הופורטוגלים, ומהספרדית. גם התושבים הלא שחורים בג'מייקה - הסינים, ההודים, והלבנים - מדברים פטואה. מוסיקת הרגאיי ותנועת הראסטה תרמו לא מעט לחידושי השפה וכן להתפשטות מושגים ומילים מרחבי העולם. מושגים spliff - ג'וינט. one love - ברכת פרידה, בשימוש בין רסטות בעיקר. tam - כובע צמר של הראסטות בהם אוספים את צמותיהם (את הדרדלוקס- רסטות בעברית)
כשאני כותבת רסטות אני מתכוונת לראסטאפרים (שכבר הסברתי לכם מה זה.... לא מזמן) אלו שמאמינים בהיילה סלאסי (קיסר אתיופיה), הרסטאפרים חושבים שהיילה סלאסי הוא התגלמות עלי אדמות של ישו השחור. זה הכל עד לפעם הבאה, מקווה שאהבתם

פיטפיט

New member
נצל"ש....שיקפיץ...

אתמול בערב אני נורא השתעשעתי בהגדה בכל הקטעי "כנען 200" שהיו שם... חחחחחחחח....במיוחד ב"דם ואש ותמרות עשן"... חחחחחחחח...פסח זה חג כתום

Amit Remmus

New member
חחח גם אני הייתי ככה.. ../images/Emo104.gif

חחח כשהגענו לקטע של דם ואש בלה בלה אז חבר של דודה שלי <אמא, הוא כמעט בגיל של סבא שלי!!!> אמר שהוא מכיר שיר כזה ואני בשוק למה הוא מכיר את שב"ק ס' ואז הוא התחיל לשיר, אבל זה היה משהו אחר P:

גם אני!!!!!!!!!!!!! :)

התחלתי לצלם את כל הקטעים במצלמה
ובכלל אני ואחי שרנו את "אחד מי יודע" בסגנון ראפ

איזה מגניב לכם :]

לי אין שותפים בקטע הזה :\ חוצמזה שאני לא מכירה בכלל שירים של שבק ס', הייתי קטנה מדיי

למעלה