עוד חודש בגרות בחיבור חכו לזה
ניתן לבוחנים איזה ארבעה עמודים יפים על הדג נחש,אני לא מרחמת על מי שהולך לבדוק לי את הבגרות בחיבור מחר מתכונת שנייה,נראה מה ייצא לי מזה הפעם. נ.ב איזה נושאים פלצניים נותנים בבגרויות חיבור זה פשוט נורא. אני שונאת לכתוב חיבור בזיקה לטקסט,כל כך שונאת. הכי מעניין זה לכתוב מהראש,ממה שאתה מרגיש. אפילו המשוררים והכותבים הכי גדולים אמרו כי כל עוד הכתיבה באה מהלב היא תעבור אל הקורא. מה שאתה מרגיש בבטן ועובר אל הדף עשוי לעורר תחושת הזדהות ו/או ריחוק מהטקסט הכתוב. אני אקח את עצמי בתור דוגמא אישית,אני לא מסוגלת לקרוא טקסטים שאני לא מרגישה חיבור אליהם, כיוון שהם פשוט לא מצליחים לעורר בי עניין. הרבה פעמים חיבור הכולל דעה בתוכו מעלה אצלי שאלות מהותיות,ולפעמים זהו כל היופי שבכתיבה. כשאתה כותב נכון ומהלב,הכתיבה מגיעה בצורה זורמת יותר. בוא נאמר שבעיקרון אצלי לא משנה איזה נושא ייתנו אני תמיד אצליח בסופו של עניין למצוא נקודה בתוכו להתחבר אליו. נושאים מופשטים ברובם של המקרים הם פחות ברורים לקורא,ולכן פחות משמעותיים לו. כל היופי הוא במורכבות של המילים,בזיקה שבין הכתוב לקורא. שבין הנמען לטקסט עצמוץ[ סליחה על המגילה,הייתי חייבת לומר זאת. ויסלחו לי כולם