שיעור יתר

jess11

New member
שיעור יתר

שלום רב! אני בת 20 ומאז ומתמיד סבלתי משיעור יתר לא מזמן ביקרתי אצל אנדוקירנולוג והוא הפנה אותי לבדיקות דם של הורמונים בבדיקה יצא לי שיש לי קצת יותר מהטוססטרון הרצוי (ז"א שזה חרג מהסוגריים). שאלתי היא מה זה אומר? ואיך נוכל לטפל בשעירות שלי אם אכן הרופא יגלה שיש לי יתר הורמון גברי? האם יש תקווה לכך שהשיעור המתחדש שלי במקומות נוספים בגוף (כמו מתחת לסנטר בפאות הפנים) יפסק?

שיעור יתר

שלום ג'ס, ראשית באמת צריך להשךלים את הבירור כדי לדעעת במדויק מה ההפרעה. אחרי שזה יגמר, בהחלט טיפול יביא לירידה בטסטוסטרון ולהפחתה בשיעור. כמובן הבעיה, כפי שתקראי לעיתים קרובות בפניות דומות בנושא זה, היא מה קורה אחרי שמפסיקים את הטיפול? בכל מקרה מדובר בטיפול ממושך ורצוי לשלב אותו בטיפול קוסמטי להשגת תוצאות ארוכות טווח. מה שבטוח הוא שתוכלי להשיג תוצאות טובות.

jess11

New member
עוד משהו...

תראה אם לתרופות שיתנו לי לא יהיו תופעות לוואי אז לא תהיה לי בעיה להשתמש בתרופולת גם אם זה יומיומי. האם שותים כדורים כאלה גם בתקופה של מחזור או הריון? אני שואלת הרבה שאלות כי התשובות של הבדיקות יגיעו רק בעוד שלוש שבועות ואני לא יכולה להתאפק.

טיפול בשיעור יתר

שלום ג'ס, זה מאד תלוי מה תקבלי בסופו של דבר. יש תרופות שלוקחים כל הזמן, אבל לא בהריון. יש תרופות שאפשר להמשיך לקחת גם בהריון, ויש תרופות (שהן הרוב) שהן בעצם גלולות למניעת הריון שנלקחות במחזורים של 3 שבועות עם שבוע הפסקה. כמובן שלא לוקחים אותן בהריון.

למעלה