שיעור היסטוריה..

שיעור היסטוריה..

הוואריורס המודניים שלנו על סף היסטוריה..

- רק חמישה קבוצות בכל ההיסטוריה עשו פתיחת עונה עם 13 נצחונות רצופים או יותר.
- אמש וואריורס השוו את השיא הנוכחי של יוסטון רוקטס משנת 93-94 וגם של וושינגטון קאפיטולס מ48-49 :)ם)

במשחק הבא הוואריורס אמורים לשבור את השיא ולהיות הקבוצה הראשונה בהסיטוריה עם מאזן של 16-0.
אם יפסידו לעומת זאת יהיו הקבוצה ה-21 בהיסטוריה עם מאזן של 15-1 אחרי 16 משחקים.

יש לוואריורס הזדמנות מיוחדת לנפץ שיאי מאזן היסטורים..

http://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_best_records.html

אגב, NBA ממש אוהבים את קארי, לא שמו את זה בריקאפ של המשחק:

מודיאיי שבר לו את הפאקינג קרסול :)))
&nbsp
ראיתי את זה בלייב וכזה "מממ רגע מה?!#@!"
&nbsp
&nbsp

OrEl74

Well-known member
מנהל
המודעי הזה הולך להיות חתיכת שחקן

ובניגוד למה שחשבנו רק לפני שבוע, כנראה שגם דיאנג'לו ראסל יהפוך לשחקן מאוד משמעותי בליגה הזאת.
&nbsp

billc

New member
על סמך מה אתה אומר שראסל יהפוך להיות מאוד משמעותי בליגה

על סמך מבחן העין?
על סמך סטט יבש משחקן ששיחק הכי הרבה דקות בלייקרס ושני לליארד?
למרות שאני לא מאמין ב+/- היה לו את המינוס הכי גדול במגרש מינוס 17

אז יכול להיות שאנחנו צריכים להתחיל להתלהב מרכז שמשחק 36 דקות ומוסר 6 אסיסיטים, אני עדיין לא קונה מחכה לראות יותר, אני מודה שאני שלא ראיתי אותו בקולג׳ ויכול שבאמת הוא יהיה טוב יותר, אני רק לא בטוח בקשר ל״מאוד משמעותי בליגה״

OrEl74

Well-known member
מנהל
תראה...

קודם כל אני צריך לסייג את דברי כשאני כותב "משמעותי" כי לפחות בעיניי, אין בדראפטים האחרונים אף שחקן שהולך להיות סופרסטאר מטורף שיכבוש את הליגה אבל זה דיון אחר...
&nbsp
יצא לי לראות את ראסל בקדם עונה והוא מאוד הרשים בעיניי, אולי הוא לא התבלט כמו טאונס או אוקפור אבל ברור שלבחור הזה יש המון כדורסל.
במשחק האחרון הוא שיחק עם המון ביטחון, נלחם על כדורים, מסר כשצריך.
אמנם בחירת הזריקות שלו לפעמים די דפוקה מה גם שלא נראה שהוא הצלף הכי טוב בליגה אבל אם רוז למד לקלוע שלשות, כל אחד יכול.
&nbsp
הוא עוד ילד, תן לו צ'אנס ובעיקר תן לו לקבל את הקבוצה לידיים בלי קובי ואז נראה מה הוא באמת שווה.
אני חושב שסטטיסטית הוא יפתיע הרבה אנשים, לאן זה יקח את הלייקרס? ימים יגידו.
&nbsp

picki23

New member
את ג'ון וול אתה אוהב?

רוצה לראות את הסטט שלו בעונת הרוקי? לא מחמיא יותר מדי ברמת האיבודים.
&nbsp
אני פשוט שונא את איך שסקוט גורם להם לשחק יש להם אפסייד שהוא כ"כ אנדרייטד והוא לא עושה איתו כלום.
&nbsp
לפעמים הם משחקים משולש עם היברט בפוסט (התקפה שעמדת הרכז יכולה להיות מומרת בעמדה מס' 2 ). האם היברט הוא איום התקפי? לא. אז איך אפשר לשחק עם היברט בפוסט? אתה יודע שכשהכדור מגיע אליו יש מסירה.
&nbsp
אין כמעט פיק אנד רולים גבוהים לראנדל וראסל, אם יש פיק אנד רול לראסל היברט נותן אותו ואז אין מי שיתגלגל כי הוא איטי מדי ורנדל תקוע על השלוש צריך לעבוד כדי להגיע לפוסט. למה פשוט לא לתת לראנדל כדור ישר לפוסט? הוא מוסר מצוין, עם קצת תנועה בוויקסייד יש משחק וזה הכי פשוט שיש.

fatnoam

Active member
צריכים לשחק כל השנה פיק בין ראנדל לראסל

אם הם באמת רוצים לפתח את הצעירים.
&nbsp
ראסל מוסר נהדר ויכול למצוא גם את המתגלגל וגם קלעים בפינות (ארטסט וקובי, שזה מה שהם אמורים לעשות ותו לא בהתקפה).
&nbsp
בכלל הייתי משחק איתם תרגיל שהיינו עושים הרבה בליגה ב׳, שתי חסימות של הגבוהים על קו השלשה באמצע, בעוד הכנפיים יורדים לפינות.
אם הרכז (ראסל) לוקח את הצד של ראנדל אז פיק אנד רול רגיל, והיברט הולך לחסום לקלעי בוויקסייד.
אם הרכז לוקח את הצד של היברט, הייתי עושה פיק אנד פופ ואז ראנדל (הגבוה השני) מתגלגל לסל, ראסל מעביר את הכדור להיברט ורץ לתת סקרין לקלעי בסטרונג סייד, ובנתיים מה שאמור לקרות זה ראנדל משתמש בפיזיות שלו כדי לקבל את הכדור קרוב לסל, והיברט אמור להזין אותו פנימה (מהגובה שלו זו אמורה להיות מסירה טובה), או אם השחקן של היברט מכווץ, היברט אמור לקחת מיד ריינג׳ שיש לו בו יותר ביטחון מאשר במהלכי לואו פוסט שפשוט אין לו.
&nbsp
שחקני הליגה הם כשרונות הכי גדולים שיש, מה הבעיה להתאים אליהם את התרגילים? אין שום סיבה לנסות לדחוף אותם לשיטה שלא מתאימה להם. מספיק יש את הסרטן של קובי בקבוצה...

picki23

New member
ליגה ב'?

בבוגרים?
&nbsp
אגב התרגיל הזה הוא הרחבה של Horns.
&nbsp
ראיתי שתי דוגמאות שלו :
&nbsp
1. הרכז מתחיל מהצד הגבוהים עולים מהelbow לקו השלוש, נותנים חסימה כפולה. בסטרונג סייד יש פיק אנד רול, בוויק סייד יש חסימה לקלעי. משתנה עם הצדדים/ ההחלטה של הרכז ללכת ימין אן שמאל.
&nbsp
2. הרכז מתחיל את התרגיל באמצע קו השלוש, כשהגבוהים עולים מה Elbow למעלה וכעת יש לו חסימה לבחור מבין 2.
&nbsp
הייתה תקופה שבוסטון ביג 3 היו עושים משהו דומה

fatnoam

Active member
כן בבוגרים

שיחקתי כמה שנים לא ברציפות, כשהיתה קבוצה באזור. התאמנתי גם קצת עם אליצור חולון לפני כמה שנים.
&nbsp
בנוער היינו משחקים את התרגיל הזה כל הזמן כפי שתיארת אותו בדיוק, הקטע זה בגלל שהייתי משחק סטרץ׳ פור כשהגארד היה משחק לצד שלי היינו משחקים פיק אנד פופ והגבוה השני היה מתמקם בצבע. תמיד הייתי עולה לג׳אמפ ומוריד לו במקום לזרוק, כדי לגרום לשומר שלו להסתובב לריבאונד במקום לשמור. אפקטיבי. בגלל השינוי הזה, בשביל הספייס הרכז היה הולך לחסום ולא מסתובב ליידי כדי לא להביא עוד שומר.
&nbsp
זה דומה למה שתיארת כגרסא 2. בגרסא 1 לא הבנתי את המטרה של החסימה הכפולה. נשמע לי צפוף.
&nbsp
&nbsp
בסלטיקס אני דווקא זוכר את רונדו עובר פיק אחד, ואז בצד השני היה לו את ריי אלן שיוצא מחסימה של גבוה לקליעה, ובצד השני את פול פירס באייסוליישן, שזה קצת שונה ממה שתיארתי.
&nbsp
&nbsp

picki23

New member
אסביר יותר טוב

בגרסא 1 בהתחלה יש צפיפות, כי הרכז מתחיל מהצד ונע לכיוון הצד השני כשיש חסימה כפולה.
&nbsp
לרכז שתי אופציות, אבל לפני כן נגיד שהוא התחיל מימין, עמדה מס 4 הקרובה אליו (ימין) ועמדה מס 5 רחוקה ( שמאל).
החסימה מתבצעת ממש באותם מיקומים של הגרסא השניה אלא כחסימה כפולה ולאו דווקא כאופציה.
&nbsp
הרכז נע מימין לשמאל כשהוא מצפה לקבל חסימה כפולה קודם מ4 ואז מ5.
&nbsp
לפנינו 3 תרחישים בסיסיים:
&nbsp
א'. מקבל חסימה מ4 ומקבל חסימה מ5 ולכן הוא פנוי לחדור לסל מצד שמאל של קו השלוש/ לזרוק אם הוא גבר.
&nbsp
ב' מקבל חסימה מ4 ורואה שהשומר שלו הבין את הפואנטה ולא נותן לחסימה עם 5 להתבצע אזי הוא ישחק פיק אנד רול עם 4, 5 הולך לחסום לשוטר ל curl .
&nbsp
ג' מקבל חסימה מ4 ו5 אבל אין לו אופציה של חדירה לסל. 5 מתגלגל ו4 חוסם לקלעי מהוויק סייד ל curl.
&nbsp
------
לגבי רונדו והסלטיקס, לא הצלחתי למצוא סרטון שממחיש. דוק ריברס אוהב מאד חסימות כפולות למעלה.
&nbsp
אם אתה משחק בטוקיי אני חושב שקוראים לזה FIST 19 רק ששמה גבוה אחד מתגלגל ואחד Pops out

fatnoam

Active member

fatnoam

Active member
ואגב וול וראסל שני שחקנים מאוד שונים

וול מבוסס על אתלטיות עילאית, ראסל על כשרון כדורסל. אני הייתי מודאג אם לראסל יהיו אותו מספר איבודים בתחילת הקריירה כמו לוול. זה מראה שכשרון הכדורסל שלו לא כזה טוב. דיברו עליו בתור הפרוספקט עם הקורט ויז׳ן הכי טוב בדראפט, להזכירך, אז הוא אמור להיות טוב מאוד בתחום הזה מלכתחילה.

picki23

New member
לא משתווה לו מבחינת איבודי הכדור

ההשוואה נועדה על מנת להראות איך שחקן שהתחיל באופן בינוני את עונת הרוקי שלו צמח להיות שחקן טוב ואף מצוין.
&nbsp
ג'ון וול קיבל דקות

billc

New member
יש לו מזל שהוא משחק בלייקרס ואפילו עם סקוט

אישית אני חושב שהוא לא מקבל דקה אצל קרליל,פופ, מאמן אטלנטה, דיטרויט, ואחרים.

יכול להיות שהוא יתפתח להיות שחקן טוב יש לו מסירות יפות פה ושם, אבל הרבה שחקנים יש להם את זה. בא נאמר כך, הוא צריך להיות מאוד שמח שהוא נבחר עלידי הלייקרס ובחירה גבוה, זה מכריח את הלייקרס לנסות בכוח לפתח אותו ולתת לו דקות
ויכול זה יציל אותו ויגרום לו להיות טוב.

שמתי לב שבהרבה מקרים לא שומרים עליו חזק בכלל, אז חלק מהזריקות שלו חופשיות לגמרי שיכול לאפשר לו לנפח מספרים, השאלה אם קבוצות היו מחשיבות אותו לגיטימי, והיו מפעילות עליו לחץ, האם עדיין היה לו לגיטמיות?? בכל מקרה אני מסכים שמוקדם לשפוט.

picki23

New member
לא מסכים איתך

אני רואה כל משחק של הלייקרס...
&nbsp
אני חושב שהרבה זמן לא ראיתי רכז בשנה ראשונה משחק פיק אנד רול חכם ולאט כ"כ יפה.
&nbsp
הוא יוצר הפרדה כ"כ טובה שלך נדמה שלא שומרים עליו. יש גם מקרים שהוא קולע שלשות פנויות.
&nbsp
אני רוצה שהוא יחדור יותר לסל הוא נראה כאילו הוא לא מוצא את עצמו שמה.
&nbsp
כרגע הוא צריך להשתפר בהגנה ובחדירות לסל האסיסטים כבר יבואו לבד.

למעלה