שיעור בית

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
שיעור בית

איציק הרעיון בא ממך , אבל נראה שיש פה עוד , הרבה . שלא מחוברים לעצמם {מתחסדים} תרגיל. בשעה פנויה , שבו לרגע על השטיח , תעצמו את העינים ותחשבו את מי אתם הכי שונאים בעולם , או במי אתם הכי מזלזלים, אחרי שתדעו את זה אני אכתוב את ההמשך, פשוט ההמשך יכול להרוס . המטרה של התרגיל היא להראות לכם , כמה אתם אוהבים את עצמכם ולמה?. נויה , פותרת משוואות

itsikd

New member
שוב את משתמשת במושג מתחסד

לא יודע מדוע את מחליטה שאני כזה אל תסיקי מסקנות לגבי כי את לא מכירה אותי !!! אני לא מתחסד - אני יודע בדיוק מי אני ומה אני עברתי מספיק תרגילים עם עצמי למודעות עצמית לא כאן המקום לספר פרטים אישיים - אבל אם היית יודעת לא היית מדברת אלי ככה מה כל כך קשה לך להאמין שאני כבר לא שונא אף אחד שאני לא רואה טעם בזה - שוב נויה חמודה אם את לא כזאת זה לא אומר שאין אנשים כאלה !!! אני מאוד מחובר לעצמי - ואני יודע בדיוק מה אני עושה התחסדות חוסר כנות עצבים ושינאה הן תכונות שאני לא מוכן שיהיו אצלי - תקבלי את זה בכל מקרה הרעיון שלך כבר כתבתי עליו למטה אבל ... לשבת ולחשוב למה אתה שונא ולא את מי אתה שונא להבין מה גורם לך לרגשות שאתה בעצם לא רוצה אותם זה מה שיגרום לך למודעות עצמית הסתכלות על עצמך פנימה ולא הסתכלות על אנשים אחרים ומה שהם עושים - להבין כל פעולה ורגש שלך בלי קשר לאחרים - זאת מודעות עצמית נויה חמודה - אין בן אדם עם מודעות עצמית אמיתית שחושב כמוך ששינאה זה רגש שמקומו איתנו !!! אז קודם תפתרי את המשוואה שקוראים לה נויה - בהצלחה !

Nagini Potter

New member
יא, איציק, איזה רגיש אתה....

כולה אמרה מילה אחת שלא מצאה חן בעיניך ואתה מתנפל עליה עם הרצאה... תרגע קצת, אף אחד כאן לא מתכוון להעליב אותך! ואל תתנפל על אנשים תמימים וחפים מפשע! אני אוהבים אותך איציק.... אנחנו א-ו-ה-ב-י-ם אותך, איציק.... ^_^ Nagini Potter

itsikd

New member
לא ענין של רגישות בכלל

היא מתעקשת להוכיח ששינאה זה רגש מקובל וצריך שיהיה ואני לא מוכן שלא להתווכח על זה אולי אני כותב יותר מידי כל פעם - אבל ככה אני אני שמח שאת אוהבת אותי - אבל המטרה שלי היא לא לקבל אהבה אלא להביע עמדה כל מה שאני כותב נכתב מאהבה לאנשים ולא מתוך רגישות או תחושת תחרות או כל דבר דומה היא טוענת שהיא מודעת לעצמה אבל היא לא אם עדיין היא מרגישה צורך להרגיש שינאה !!!

ELY

New member
אני רוצה להגיד משהו...

יש אנשים ששונאים ונוטרים טינה מטבעי ויש כאלו שלא שונאים אף אחד !!! לא צריך להכליל את כל העולם שכולם שונאים, כולם אוהבים, כולם.. כולם.. וכו´... לא כל האצבעות נולדו שוות מודעות עצמית - להיות מודע רק לעצמך ולא לחשוב שכולם כמוך

Nagini Potter

New member
בדיוק!

והרשה לי לצטט מה שאמר פרופסור אהרון בן זאב, רקטור אוניברסיטת חיפה ואחד המומחים המובילים בעולם לחקר הרגשות (אוי, איזו פרסומת אני עושה לו.... הוא אמר את זה בראיון למעריב לנוער, דרך אגב) בקשר לכעס: "האם צריך להראות כעס או לא? לדעתי צריך, אבל תלוי בנסיבות, כי אין כללי זהב.צריך לכעוס, כי רגשות מבטאים דברים משמעותיים עבורנו. ואם לא אבטא כעס, איך ידע זה שפגע בי שהוא פגע בי באופן משמעותי?" הא לך! והנה מה שהוא אמר כששאלו אותו אם אפשר לבטל את הרגשות השליליים, או כמו שאתה קורא להם, הלא נחוצים: "כשאנחנו מכירים ומודעים לרגשותינו, אנחנו יכולים לכוון אותם. ולכוון פירושו לא לבטל את הרגשות, כי לרגשות יש תפקיד חשוב בחיים. אומלל מי שאין לו רגשות או מי שמנסה להדחיק אותם ולפעול רק לפי השכל." וול, איציק דארלינג, איי רסט מיי קייס. האוניברסיטה איז און מיי סייד! Nagini Potter

itsikd

New member
גם לאהרון בן זאב יש עוד מה ללמוד

יש הבדל בין לכעוס / לשנוא לבין לכוון את הרגשות למקום הנכון מה שאני אומר שבעצם לא סותר את דבריו הוא פשוט אם אני מרגיש רע ממישהו אני ישר בודק למה אני מרגיש ככה במקום לשנוא אני מנווט את הרגשות פנימה בכדי לחקור את עצמי לא מדחיק החוצה ומתעלם - אלא מכוון לכיוון הרצוי לי לא אמרתי בשום שלב שכעס ושינאה לא מנסים לצוץ אצלי אלא שאני לא נותן לצאת ככעס או שינאה אלא מסובב אותם כדי ללמוד על עצמי עוד משהו חדש - לשפר את עצמי ! זכותו של הדירקטור לדיעה משלו - אבל אני מבטיח לך שיש עוד חכמים בעולם שחושבים אחרת !!

Nagini Potter

New member
המפי. לא הבנת את הקטע של הכיוונון.

הרעיון בלכוון הוא, שאתה לא בודק אם יש סיבה לכעוס ואז מפסיק לכעוס בכל מקרה שהוא, אלא בודק באמת אם יש סיבה לכעוס, ואם יש (אם אף פעם אף פעם אף פעם אין לך סיבה לכעוס, אתה פשוט לא אנושי, מצטערת להגיד לך. או שאתה חי בחברת רובוטים. תבחר מה שמתאים לך.) אם יש סיבה לכעוס אז אתה חושב ´האם כדאי לי להראות את הכעס או להפנים ולהתעזר בסבלנות? המפי.´ ואז, לפעמים - תלוי במצב - אתה מתנהג בסבלנות, ולפעמים - תאמין או לא - אתה ממש מראה את הכעס שלך. כן איציק, תאמין או לא, אתה מסוגל לכעוס. כן, אפילו אתה, היצור המושלם המחובר לעצמו כל כך. (אני יודעת! אני יודעת שאתה לא חושב שאתה מושלם! אני רק מגזימה כדי להראות לך עד כמה אתה נשמע לי מגוחך, ואפילו אל תגיב על המשפט הזה, טוב?) אתה לא חייב לצעוק ולרסק כיסאות על הקיר, אבל שייראו שאתה כועס. לכעוס זה אנושי, ואם לא בא לך להיות אנושי - מאן, ד´אט´ס יור פרובלמ. אוי, כמה אנגלית אני מדברת היום...... The Inglish Talker Nagini Potter

itsikd

New member
תסבירי לי משהו

את אומרת שאת לא כועסת על אף אחד ומצד שלי את אומרת לי שאני לא אנושי שאני לא כועס ושוב אני חושב על עצמי ולכן אני כל הזמן בודק את עצמי ומנסה להוציא מעצמי רק טוב חוץ מזה - את לא הראשונה ולא האחרונה שחושבת שאני לא אנושי יותר מידי כנה ואמיתי ולא שונא ולא כועס (באמת כועס) יש לי קטעים של איבוד סבלנות אבל לא יותר מזה

Nagini Potter

New member
אני אכן לא כועסת

אבל זה מקרה ותו לא. אני לא מנסה לא לכעוס, זה פשוט יוצא ככה. ושימשיך לצאת ככה, הלוואי אמן טפוי ושות´. וואי העברית יפה הזאת מה זה מתאימה לי... ^_^ אני מסכימה איתך שכעס לא צריך להביע בלי שליטה, והרבה פעמים הכעס לא מוצדק, אבל ברגע שאתה מבין שהוא לא מוצדק הכעס אמור להתפוגג מעצמו - אם הוא לא, אז זה סימן שמשהו דפוק אצלך במערכת.... (אין לי מושג איזו מערכת, אל תשאל אותי....) אבל לפעמים הכעס מוצדק. ולפעמים צריך להביע כעס. אני עוד לא נתקלתי במקרה כזה (שאני זוכרת....) אבל עוד יש לי זמן - אני רק בת 13. בקיצור - אני אומרת שצריך לשלוט בכעס. אתה אומר שצריך לבטל את הכעס בכלל. וזה דבר שאסור אסור אסור לעשות! חוץ מזה - בן כמה אתה בכלל? יש לך אייסיקיו? שלי - 111205531 אני אשמח לדבר איתך על כעס ושינאה, אבל תזכור שאני לא אוהבת וויכוחים, אז רחמים עליי....... היי, מצאתי משהו שאני שונאת! אני שונאת וויכוחים! טוב, זה לא כל כך שונאת, יותר מסתייגת אבל.... וואט דה הל!....^^ The Argument-Hater Nagini Potter

itsikd

New member
פשוט יוצא ככה ??

אל תיפגעי אבל הגיל שלך מסביר את הגישה הזאת יש לי 20 שנה נסיו בחיים יותר ממך ועלי לא מקובל שפשוט יוצא ככה - פעם הייתי כמוך פשוט לא הייתי כועס - היום אני גם מבין למה אז חמודה - את לא שונה ממני פשוט את עדיין לא מודעת לעצמך מספיק זה יבוא עם הזמן האמת אני שמח שאת חושבת ככה - כי זה אומר שיצא ממך אחלה בן אדם עשיתי לי את היום

Nagini Potter

New member
או! אז עכשיו גם אני שמחה! ../images/Emo13.gif

וכן, פשוט יצא שלא כעסתי יותר מידי, ואני בטוחה ששנאתי - אבל אני לא חושבת שאי פעם הראיתי את זה יותר מידי. אולי על האחים הראיתי - אבל כשאתה אומר לאח שלך שאתה שונא אותו אף אחד לא מאמין לך, כולם חושבים שאתה סתם מעוצבן, ככה שזה בסדר..... וכמו שאמרתי - אני תמיד מחפשת ´למה הוא עשה את זה´, אני תמיד שואלת אנשים למה הם עשו דברים, לא משנה כמה זה ברור למה הם עשו, ותמיד מתברר שאנשים הם פחות מרושעים ממה שזה נראה - כמו הקטע הקלאסי שמישהו נופל על מישהי ככה שהוא שוכב עליה ובדיוק אז נכנסת אישתו ורואה אותו עליה וחושבת שהם עשו משהו........ ואם היא רק היתה שואלת - כמו שאני הייתי עושה - זה היה מונע הרבה צרות....... אז כמו שאמרתי, אני תמיד מסתכלת מהצד השני, וזה שומר אותי מלכעוס, ובדרך כלל גם מלשנוא. כמובן ששנאתי וכעסתי המון - כשהייתי ממש קטנה. ומעצבן שתמיד כשאני אומרת שאני בת 13 פתאום קוראים לי ´חמודה´... אני יודעת שאני חמודה (אני לא) מאוד, אבל אל תתייחס אליי כאל ילדה קטנה! The Unyoung Nagini Potter

דז

New member
שיעורי בית

תמחק מתחסד , תנסה את התרגיל שלי , ולא זה לא למה אתה שונא מישהו, מצאת מישהו שאתה שונא כולם, זה תרגיל טוב מלמד הרבה

itsikd

New member
אוקי - קיבלתי

אבל כיום אני לא שונא אף אחד !! היתה תקופה שחשבתי שאני שונא - ואז עשיתי על עצמי תרגילים כאלה ובאמת זה מאוד עזר ושוב הבעיה שלי איתך היא שאת מקבלת את השינאה ולא נלחמת בה

דז

New member
שיעורי בית

תחשוב על היטלר , או על ערבים , או עלי אמרת שאני בחרתי ברשע , אדם שטאתה לא מקבל הכי רע .

ELY

New member
אם לספר סיפור אישי...

כשהייתי קטנה הייתי נוטרת לכולם טינה, אני גם טיפוס ששונא (לצערי) אבל הבנתי עם הזמן שלנטור טינה למישהו פירושו להעניש את עצמך ולהתעצבן במקומו למה לי? למה לי לסבול כל כך? למה לי לשנוא? למה לי לחשוב על מושא השנאה שלי בכלל? כבר שכחתי את כל האנשים ששנאתי ועכשיו אני מתמקדת בהצלחות שלי

itsikd

New member

לא יודע מדוע את מחליטה שאני כזה אל תסיקי מסקנות לגבי כי את לא מכירה אותי !!! אני לא מתחסד - אני יודע בדיוק מי אני ומה אני עברתי מספיק תרגילים עם עצמי למודעות עצמית לא כאן המקום לספר פרטים אישיים - אבל אם היית יודעת לא היית מדברת אלי ככה מה כל כך קשה לך להאמין שאני כבר לא שונא אף אחד שאני לא רואה טעם בזה - שוב נויה חמודה אם את לא כזאת זה לא אומר שאין אנשים כאלה !!! אני מאוד מחובר לעצמי - ואני יודע בדיוק מה אני עושה התחסדות חוסר כנות עצבים ושינאה הן תכונות שאני לא מוכן שיהיו אצלי - תקבלי את זה בכל מקרה הרעיון שלך כבר כתבתי עליו למטה אבל ... לשבת ולחשוב למה אתה שונא ולא את מי אתה שונא להבין מה גורם לך לרגשות שאתה בעצם לא רוצה אותם זה מה שיגרום לך למודעות עצמית הסתכלות על עצמך פנימה ולא הסתכלות על אנשים אחרים ומה שהם עושים - להבין כל פעולה ורגש שלך בלי קשר לאחרים - זאת מודעות עצמית נויה חמודה - אין בן אדם עם מודעות עצמית אמיתית שחושב כמוך ששינאה זה רגש שמקומו איתנו !!! אז קודם תפתרי את המשוואה שקוראים לה נויה - בהצלחה !

itsikd

New member

דז יקרה,

כל אדם נמצא ברמה זו או אחרת של התחברות לעצמו. מי פחות מי יותר. זהו אלמנט ששייך לאינטילגנציה הרגשית. מי שעובד על זה, ורואה בחיים מסע, מגיע יותר רחוק. זה לא קל, את יודעת. יש כאלו שמתעקשים לא לעשות את זה, וחושבים שהם יודעים יותר טוב מכולם. שם המילה התחסדות מתאימה. אדם שלא מחובר לעצמו, אבל נאבק על כך, לא ראוי לכינוי הזה. ושינאה.. שינאה זה רגש שרצוי מאוד לא לעבד בתוכך!!! וגם אני, כמו איציק, מוכנה להשבע: לא שונאת אף אחד! גם לא אנשים שעשו לי רע. אפילו לא את אותו אדם שאהבתי כל כך כשהחליט שצריך לסיים את הקשר. גם לא אז, כשזה קרה. כן, זה כאב. נורא. אבל לשנוא?! מעולם לא שנאתי אותו. וכל כמה שאני מנסה לחשוב על כל מיני אנשים, שהאינטראקציה איתם הייתה לי קשה, אני לא מוצאת שנאה. נהפוך הוא: אני מוצאת בהם כלים חיוניים להתפתחות האישית שלי!

itsikd

New member
ממשיכה לנגוע ../images/Emo8.gif

טוב יש מישהי פה בדיעה שלי עם יכולת ניסוח יותר טובה משלי למעשה - הרבה יותר טובה משלי

למעלה