שיעור בהסטוריה

n i v1

New member
שיעור בהסטוריה

אני רוצה לפרסם כאן שני מסמכים שכתבתי בשנת 98 בדבר הקמת קהילת מדע בדיוני בארץ. אני רוצה שתדעו על כמה מהדברים שקרו אז בארץ, לאלה מכם שהיו קטנים מידי, או שפשוט לא ידעו על זה. לפרויקט שלי קראו "לגעת בכוכבים". בכל אופן, הרבה דברים יראו לכם מצחיקים, הרבה דברים יראו לכם מוכרים. אני רוצה רק שתדעו, שכך זה התחיל מבחינתי. מבחינת אנשים אחרים, הם עשו את הצעדים שלהם שתרמו להקמת הקהילה הזו, שהפורום הזה, בין השאר, הוא תולדה שלה. אז זה דבר מעניין מכל מיני בחינות. אתם מוזמנים להגיב, לשאול שאלות וכל דבר אחר שעולה לכם בראש. להלן: שתי הודעות נוספות שאני מוסיף. כל אחת מהן, מכתב שכתבתי.

n i v1

New member
מכתב ראשון- הצהרת כוונות

פרויקט לגעת בכוכבים Touching The Stars Project לגעת בכוכבים הוא אודות יצירת יחסים חמים מתוך שותפות מרתקת, הפרויקט הוא אודות עידוד המדע הבדיוני בישראל. לגעת בכוכבים שם דגש על יצירת קשרים וחיזוקם בין מעריצי המדע הבדיוני בארץ. מעריצי מדע בדיוני הם בעיני כנמלים, רואים נמלה ויודעים שחברותיה בסביבה. המעריצים נמצאים בכל מקום וכל מה שצריך זה למצוא אותם. לגעת בכוכבים הוא על להוכיח שיש בארץ קהילה עצומה ומגוונת שמדע בדיוני הוא אהבתה ולהתחשב בה. לגעת בכוכבים הוא האפשרות וההזדמנות להתפתחות קהילת המדע הבדיוני בארץ, כל זאת ניתן ליישום באמצעות פיתוח שיחה בקרב המון המעריצים. שיחה יוצרת מציאות, שיחה מגיעה מאדם בעל חזון, חזון בו הפרויקט כבר הוגשם וכל שנותר לעשות הוא לממשו במציאות. דוגמה נפלאה לחזון שהוגשם על ידי שיחה, הוא חזונם של ג'ון ובְּיוֹ טְרִימְבְּל, טְרקרים, שיצרו שיחה בעולם. שיחה זו הצילה ב1968- את "מסע בין כוכבים" המקורית מכליון. הדבר שעמד לנגד עיניהם היה המשך הסדרה והם החליטו לצאת בקמפיין מכתבים רב עצמה שהוכיח שלמעריצים איכפת ואת מספרם הלא מבוטל. ב76-' יצאו הזוג לקמפיין נוסף שבא לשכנע את נאס"א לקרוא למעבורת החלל הראשונה בשם "אנטרפרייז". הקמפיין היה אדיר ממדים, כבן 400,000 מכתבים. לגעת בכוכבים הוא על לתמוך בערוצי הטלויזיה להביא תכניות מדע בדיוני ללוח השידורים. מהות הפרויקט היא לא ביקורת אלא תמיכה והתגבשות בקהילה, השארת התקוות לְטלויזיה עם מדע בדיוני בצד ונקיטת עמדה פעילה למען כך. מהות הפרויקט היא ללכת מְעֵבר, בהעזה, to boldly go, לגרום למציאות עתידית להתגשם. הפרויקט מתקדם בשלושה ערוצים: מכתבים לטלויזיה החינוכית התומכים בהחזרת "מסע בין כוכבים" בכלל והבאת עונות מתקדמות של "חלל עמוק 9" ו"וויאג'ר" בפרט, אותם יש לְמַעֵן לטלויזיה החינוכית ולשלחם אלי. פרטיי בסוף המכתב. שנית, להכנס לאתר של ערוץ 3 באינטרנט ולהודות ולתמוך בקניית העונה החמישית של "בבילון 5" ולבקש לדעת מתי תשודר ולהמליץ על שידור סדרות מדע בדיוני נוספות כגון "זינוק לאתמול" ו"חלל-מעל ומעבר". כל זה בכתובת: netking.com/channel3/ או דרך הדואר האלקטרוני:[email protected] . שלישית, להירשם כחברים ב"אגודה למדע בדיוני ופנטזיה". מהלך כזה יביא לפנייה מאוחדת ומגובשת לתקשורת בעניין זה כ"אור איתן", הוא יוביל להגשמת כנס בי"ל למדע בדיוני בישראל ובנוסף וחשוב מכל, ליצירת קשרים וסביבה שכיף להיות בה לכל אחד ואחת מאיתנו. בכבוד רב ניב קלדרון

n i v1

New member
מכתב שני: לאחר זמן מה

תאריך: 06/05/98 שלום לכולכם ברצוני לבשר לכם על תחילתו של השלב הבא בהקמתו של מועדון המעריצים של "מסע". עד עתה זה הסתכם בהודעה לכולכם- סך הכל 85 אנשים בערך ובבקשה שתעבירו את הידיעה לחבריכם וכיוצא בזה. השלב הבא, שאפשר לקרוא לו שלב נקיטת העמדה, הוא השלב בו אתם מוזמנים לנקוט עמדה לגבי המועדון. השלב הזה קטן מקודמו אך חיוני לא פחות. עיקרו - רישמו את שימכם ופרטיכם ושילחו זאת אלי. זו לא הרשמה אלא משהו שדומה יותר לסקר מחויב. תוצאת השלב הזה הוא בקבלכם מידע מפורט יותר על מועדון המעריצים. המידע יכלול מידע רישמי (מפי אורי אביב ויונתן מוזס- מקימי המועדון) ובו: תאריך פתיחת המועדון, פעילויות המועדון, מקומות הפעילות, עלויות הרשמה- שני סוגי הרשמות, כמדומני, האחת, למעריצים "שרופים" המעוניינים להשתתף בכל פעילויות המועדון. השניה, לאנשים שהם לא מעריצים שרופים אלא צופים שאוהבים "מסע" וירצו להגיע להקרנות מיוחדות של סרטים ופרקים. יהיו כמובן הבדלי מחירים בין השניים המידע ישלח בכל דרך אפשרית: דואר, דואר אלקטרוני, פקס. המכתב אלי יכול להיבנות בצורה פשוטה למדי: *שמי המלא: *כתובתי המלאה למשלוח דואר: *גיל: *טלפון: *פקס: *דואר אלקטרוני: *צורות שונות של תקשורת דרך הרשת (ICQ, IRC או צורות אחרות): *שמות חברים ופירטיהם שרוצים לקבל פרטים/להירשם למועדון המעריצים הרישמי של "מסע" בישראל: *אני מעוניין לשאול/ להציע/ לבקש/לתקשר: אנא שילחו את מכתבכם אלי בהקדם האפשרי בכדי לקדם את הקמת המועדון ביעילות ובזריזות האפשרית ובכדי שתוכלו לקבל מידע מהימן בהקדם. ברצוני ליידע אתכם שבקרוב יפורסם המועדון באמצעות מודעות בחנויות ספרים ומחשבים, בבתי ספר ועל לוחות המודעות, עם זאת, הבקשה היא להמשיך ולהעביר את הידיעה מאחד לשני. תודה רבה לכם על נקיטת העמדה למען הקהילה

n i v1

New member
עכשיו במקביל- העבודה של אורי בנושא

מכתב: בפגישה שנכחו בה (חוץ מיונתן וממני) בין השאר תומס גודמן וגיל בידרמן, הציג גיל גישה מאוד ריאליסטית לגבי מד"ב ומסע בין כוכבים בארץ, גישה שלצערי אני מסכים איתה, על אף שאני לא רוצה. גיל טען כי יהיה קשה מאוד להקים מועדון מעריצים כלל-ארצי בארץ, עד לכמעט בלתי אפשרי, והציע לנו להתחיל במשהו קטן הרבה יותר. יונתן ואני עומדים לעשות את הבלתי אפשרי! בשביל לעשות את זה אנחנו נזדקק לעזרה שלכם, ונצטרך לדעת כי אוהדי הסדרה ומעריציה בארץ מגבים אותנו ותומכים ביוזמה הזאת. אנו מקווים להעביר פלאייר או פוסטר לגבי הקמת המועדון בארץ, ונצטרך לקבל את הגיבוי המלא, שמשמעותו החזר תשובה, ממירב המעריצים בארץ. לשם כך נזדקק לעזרתכם, וכן בחמש הנושאים הנוספים שציינתי מטה. המועדון לא יוכל לקום ללא עזרתכם, ואנו זקוקים לה עכשיו! שילחו את כל הרעיונות שאתם מעלים לגבי חמש הנקודות הבאות עד יום העצמאות (אך אל תפרסמו את תוכנן – כפי שהסברתי שוב ושוב), ופרסמו את עובדת הקמת המועדון כמה שיותר בקרב המעריצים בארץ! 1. מקומות מפגש • אחד הדברים החשובים והדחופים ביותר למועדון, מציאת מקומות מפגש מתאימים, למפגשים ארציים (ולכן עדיף שיהיו באזור המרכז) ומפגשים מקומיים. • חשוב להיות פתוח כמה שיותר לכל הרעיונות האפשריים, אבל עדיין לשמור על מידה (קטנה) של ריאליזם. • מקומות מפגש ארציים ישמשו אחת לחודשיים, וצריכים להיות מסוגלים להכיל 300-500 נפש. • מקומות מפגש מקומיים ישמשו לפחות אחת לחודש, אם לא שבועית או דו-שבועית, וצריכים להכיל בין 50-200 נפש. אפשרות למקומות מפגש אף יותר קטנים, 50-100 נפש. • ניתן גם לשקול את מקומות המפגש הסמי-שנתיים או שנתיים, לכינוס כנסים או פעילויות/מפגשים ארציים גדולים ויוצאי דופן, המכילים מעל ל1000- נפש. • "תאי" המועדון המקומיים עדיף שיהיו עדיין במקומות כמה שיותר מרוכזים, ועם אוכלוסיית מעריצים כמה שיותר גבוהה -- קרי: ת"א ואזור המרכז; י-ם; חיפה; רחובות; ב"ש? וכו' 2. סוגי פעילויות • מה אתם רוצים שיהיו הפעילויות, ודגש על פעילויות – לא שירותים כלליים, פעילויות בכנסים, במפגשים ארציים ומקומיים. מה ילהיב אתכם, מה אתם רוצים לראות. שאלה זו אתם יכולים להפנות לכל מעריץ, אוהד וצופה שאתם מכירים, או לא מכירים. 3. פרסום והפצה • מפה לאוזן – תפיצו את השמועה בקרב כל האנשים שאתם רק יכולים, לגבי הקמת המועדון – חלקו למעונינים את הפלאייר שצירפתי ותלו אותו במקומות שאתם חושבים שיתפשו אנשים – בתי"ס כדוגמא אחת מני רבות • מפה לאוזן – לא רק בעולם האמיתי, Cyberspace Rulez. חירשו את IRC על כל ערוציו ורשתותיו. הודיעו כל חצי דקה-דקה: imporTNT msg for all STAR TREK fans! -- msg me! -- אתם יודעים את הפרוצדורה. תאמרו להם שלפני כחודש וחצי יצאה הודעה על הקמתו של מועדון מעריצים לסדרה, וכי תהליך ההקמה באיבו כרגע. מסרו להם את הפלאייר ושהם יפיצו אותו הלאה. דיברנו בישיבה על 5 "מסירות" כאלו עד לישיבה הבאה. אני אומר – עד סוף השבוע! • מדיה אפשרויות פרסום במדיה המקומית והארצית – מקומונים, עיתונים, רדיו, טלוויזיה וכבלים. מילת המפתח: קשרים! -- חפשו אנשים שכותבים טורים בעלי אופי שניתן לקשר אותו למדע-מד"ב-פנטזיה, ושייתכן ויהיו סימפתיים למטרה. אל "תנברו" יותר מדי, שוב, שימרו על זה בחוג מצומצם, ואל תפנו עדיין לשום מקום. • פרסום ע"י פלאיירים חישבו על מקומות טובים להעמיד חבילות של פלאיירים, חכו עם זה, שילחו רעיונות (לא כלליים, ספציפיים – כדוגמת: לא חנויות דיסקים, כן דיסק סנטר בדיזנגוף סנטר ת"א, שם מוכרים בין השאר קסטות של מד"ב ומסע בין כוכבים). חנויות שאתם מכירים שבהם מבקרים מעריצים רבים; חנויות שבהם אתם מכירים את המוכרים וכו' 4. שיווק • משפט המפתח: הרבה חברים ובמהרה, מרגע פתיחת המועדון באופן רשמי. המוח הזדוני שלכם צריך למצוא דרכים להביא את המעריצים להצטרפות למועדון – מה יניע אתכם להצטרף למועדון בעבור תשלום – ומדוע הייתם עושים את זה עכשיו ולא אח"כ. 5. ספונסרים • שוב, קשרים. תמצאו אנשים בעמדות מפתח, דרך משפחה או חברים טובים, בחברות, קונצרנים וכד', שהם: בקשרים טובים או מעריצי/אוהדי מד"ב או מסע בין כוכבים. ייתכן ולא ציינתי את זה קודם, אבל העתיד כבר פה, ואין הרבה זמן להדביק אותו. תשברו את הראש על כל זה, אבל יש לכם שבוע לעשות את זה. רעיונות בכל נושא אפשרי מתוך כל אלו צריכים להגיע כמה שיותר מהר (בשבוע הקרוב – עד יום העצמאות) לכתובת שלי: [email protected] בנוסף, יש תא דואר זמני למועדון, עבור snailmail, לכל חבריכם ומכריכם חסרי החיבור: ת.ד. 6145, ת"א, 61060 כל הפרטים הללו מצוינים בפלאייר שאני שולח בנוסף. תודה מראש על כל המאמצים בעזרתכם תוך זמן קצר יוכל המועדון הזה לעמוד על הרגליים, חושב שתבינו כמה הדברים האלו חשובים, כיוון שבלא הרעיונות שתספקו, המועדון יהיה חסר בסיס, ובלי הפצת המסר, הוא יהיה חסר תומכים. אנו צריכים אתכם עכשיו, ויותר מתמיד! Now, go out there and get ‘em! Qua’pla And may the Force b With us... always and I don’t want 2 c any of u here again without... A SHRUBBERY!!! Uri Aviv AKA Colonel Kurtz signing off Deep from the Cambodian Jungles There are no boundaries on planet Earth. Not only have we failed to realize that we are one people, we have forgotten that we have only one planet. Jacques Cousteau The human race is just a chemical scum on a moderate sized planet orbiting around an average star in the outer suburbs of a one of a hundred billion galaxies. We are so insignificant that I can’t believe the whole universe exists for us. It would be like saying that you would disappear if I close my eyes... Prof. Stephen W. Hawking

n i v1

New member
הקמת המועדון

לאחר ציפייה ארוכה, מגיע הדבר האמיתי גם לארץ! מועדון מעריצי מסע בין כוכבים ישראלי I.S.T.F.C The Israeli STAR TREK Fan Club מסע בין כוכבים הינה אחת מהסדרות הפופולריות והידועות ביותר בכל הזמנים, אך היא הרבה יותר מזה. מסע בין כוכבים הפכה לתופעה, ותופעה מיוחדת במינה. הסדרה הציתה את מוחם, לבבותיהם ויותר מכל את דמיונם של מיליוני אנשים סביב העולם כולו זה ארבע עשורים, בעיצובו של עתיד אפשרי וחיובי לאנושות. מסע בין כוכבים סחפה מיליוני מעריצים סביב העולם כולו להקים מועדוני מעריצים וליצור תרבות שלמה סביב הסדרה. עם ארגונו של כנס המדע הבדיוני הראשון בארץ, סקטור 972, החלו העניינים להתקדם במהירות רבה יותר, ובעקבותיו הגענו למסקנה כי שחר חדש מפציע על עולם המדע הבדיוני בישראל, וכי הגיע השעה להקמת יסודות חדשים בישראל -- מועדון מעריצים למסע בין כוכבים, או ISTFC. בעזרתם של מספר אנשים (מקימי סקטור 972, חברי TTSP ואחרים) הצמיח לו המועדון גידים ועצמות, אך אנו זקוקים כעת במיוחד לכם, המעריצים, המהווים את דם המועדון, בכדי להפיח בו רוח חיים ולעשותו למציאות. המועדון יפתח סוגי פעילויות שונות, ואוהדים מכל התחומים ייהנו מחברות בו, אוהדים מושבעים וצופים נלהבים כאחד. למועדון תהא חשיבות רבה לא רק עבור מעריצי מסע בין כוכבים, אלא עבור קהיליית המדע הבדיוני בארץ ככלל. להקמתו של מועדון זה יהיו השלכות מרחיקות לכת הרבה יותר: מסע בין כוכבים מקדמת את ערכי השלום, השוויון והצדק; הדו-קיום הידידותי, ההדדי ושוחר השלום ושיתוף הפעולה הבינלאומי, הבין-גזעי (והבין כוכבי) עבור עתיד טוב יותר לכל. למועדון הדוגל בערכים אלו תהיה תרומה חינוכית ניכרת בארץ כמו ישראל, מסיבות ברורות. המועדון יוכל לעשות שימוש במספר חבריו כבכוח מניע בכדי לשדל גופים גדולים יותר לטובת המעריצים כולם -- שידורם של פרקי מסע בין כוכבים בטלוויזיה, רכישת סדרות וסרטי מסע בין כוכבים לארץ, מכירת מוצרי מדע בדיוני ומסע בין כוכבים בחנויות, ועוד... אנו צריכים לדעת שאתם אכן תומכים ביוזמתנו! המועדון נמצא כעת בשלבי ארגון מתקדמים, ואנו צריכים לדעת שאתם עומדים מאחורינו. אם אתם מעונינים להצטרף למועדון, אנא שילחו את שמכם המלא, גיל, וכתובת (וכתובת לדואר אלקטרוני), לאחת מהכתובות הבאות: ****** נשמח גם לקבל שאלות, הצעות, רעיונות, מחאות או כל תגובה אחרת. אתם המעריצים ואנו רוצים לדעת מה אתם רוצים ומה אתם מצפים מהמועדון שלכם. הצטרפו אתם, וצרפו אנשים נוספים, ככל האפשר! תודה מראש חברי הועד המייסד

deddy23

New member
עצומה לשידור הSCI - FI CHANNEL

לאחר קריאה של המכתבים שנשלחו בעבר והיוזמה להקמת מועדון מעריצים (שלצערי עדיין אינני יודע כיצד אוכל להצטרף אליו אם קיים...) החלטתי להעלות נושא כאוב - כשהייתי בארה"ב לפני 4 שנים אחד הדברים שהכי הפתיעו אותי לראות בטלויזיה היה ערוץ מדע בדיוני כשלאחר מכן הבנתי שאין זו כלל הפתעה משום שהאמריקאים דואגים שיהיה להם מהכל בכמויות. עד לאחרונה עבדתי כנציג שירות לקוחות של חברת ערוצי זהב ולא פעם שאלתי את האחראית לרכישת ערוצים האם יש בכוונת ערוצי זהב לכוש את הערוץ הזה וכל פעם קיבלתי את אותה התשובה כי ערוץ זה הינו ערוץ נישה ורק כאשר יש ביקוש רב לסוג מסויים של ערוץ מצד צופים אז יכולה להיות התחשבות מסויימת בבקשה מכיוון שכל רכישת ערוץ היא בגדר הוצאת כספים וכידוע על משהו שאין לו ביקוש החברה לא תוציא כסף לרכישה. אינני יודע מי מכם ראה את הערוץ הזה בארה"ב אך אני יכול להבטיח לכם שבתור חובבי מדע בדיוני בכלל ו"מסע..." בפרט גם אני וגם אתם יכולים להנות מערוץ זה - שידורים חוזרים של סדרות מכל התקופות (גם מצוירות), סרטים, ארועים מיוחדים וכו' - הערוץ הזה הוא ערוץ שיכול לענות על המשאלות של כל אחד מאיתנו לכל תחום המד"ב (כשזה נוגע לצפייה כמובן) בין אם החיבור הוא לYES או לכבלים. לכן אני מציע (אם אכן קיים מועדון מעריצים וגם אם לא) להפנות בקשה לחברות הכבלים ולYES כגוף מאוחד שעומדים מאחוריו כמה שיותר אנשים כי ככל שנהיה רבים יותר כך תהיה הפניה משמעותית יותר, כמו כן אם אכן תהיה עצומה שכזו אף אם בכתב אני יודע למי להפנות אותה בערוצי זהב כך שאולי הסיכויים יהיו טובים יותר. איני יודע דרך מי ומאיפה להתחיל עצומה שכזו אך אשמח אם יהיה מי שידע לעשות זאת (אולי אפילו אתה ניב). דדי ששון.

n i v1

New member
מפתיע שאתה לא יודע

יש מועדון מעריצים למסע בין כוכבים בישראל: סטארבייס 972 יש את האגודה למדע בדיוני ופנטזיה לשניהם יש אתרים שאתה יכול למצוא בדף הלינקים שלנו. יש כאמור את הכנס השנתי בסינמטק, אייקון- אתה יכול לראות תמונות של המפגש שלנו מאייקון האחרון, בו עשינו מפגש פורום. עוד שאלות? וכן- להביא את הערוץ יהיה רעיון טוב

למעלה