שיעורי נהיגה-

b o t t e n

New member
גם לי אמא מימנה הכל.

אח"כ גם קיבלתי את הרשות לנהוג באוטו של אמא מתי שהיא לא צריכה אותו. אבל בתמורה הייתי צריכה להיות נהג בוס לאחיות שלי. לא מעט אחרי הרישיון התגייסתי לצבא. וגם אח"כ נסעתי הרבה בתחבורה ציבורית. בשנת 98' חסכתי מספיק כסף לאוטו משומש. סבתא הוסיפה חלק ואז קנינו משהו חדש במבצע של קרנוצהשוטרים
הוא היה אמור להיות חצי-חצי שלי ושל אחותי. אבל מאחר והיא ןאח"כ גם הבא אחריה למדו בירושליים, ואני בת"א, אז האוטו הפך להיות שלהן. כרגע הוא מושבת ומעלה עובש בחצר של אמא. אין כסף לתקן אותו ולעשות לו טסט. ואף אחד כרגע לא צריך לנהוג עליו. ולא שווה למכור אותו.

אור 4

New member
אנחנו שילמנו על הכל

לשני הילדים הגדולים שלנו, ואני מניחה שנשלם גם עבור הבת שתתחיל ללמוד בעוד חצי שנה. למזלנו הם עברו בטסט ראשון, אבל בכל מקרה היינו ממשיכים לשלם, גם היה מדובר בעוד כמה טסטים. יש לילדים שלי חברים שמשלמים עבור חצי מעלות כל שיעור, יש להם גם חברים שמשלמים על הכל, יש להם חברים שלא לומדים נהיגה כי אין כסף. בקיצור - מגוון רב. אין סיכוי שארכוש רכב עבור ילדי. יש לנו שני רכבים והם לוקחים רכב רק אם המבוגרים - אלה שמפרנסים אותם - לא זקוקים לו.

Julia23

New member
לדעתי זה תלוי מה גיל הילד

אם הוא עדיין בתיכון ולומד, לא כדאי שהוא יעבוד אם הוא לא מסוגל לעבוד וללמוד בו זמנית, ואז עדיף שההורים יממנו. אם הילד עובד במילא, או אחרי תיכון וכאלה, עדיף שהוא ישלם על עצמו.

DeaDsOuL

New member
אצלי אני שילמתי..

אמנם אני בת יחידה, אבל העדפתי לטוס עם השכבה שלי לפולין מאשר לעשות רישיון (מתוך טענה שרישיון אני יכולה לעשות תמיד ופולין דרך הלימודים יותר טוב ומשתלם ולא יכול להיות שוב לפחות לא דרך התיכון) ההורים שאלו מה אני מעדיפה והעדפתי את הטיסה. בהמשך אני מימנתי לעצמי

תמי19966

New member
שעור נהיגה

אני חושבת לשלם לילדה שלי ת כל הרישיון,וזה מסיבה מאוד פשוטה אני היתי צריכה לשלם את כל הרשיון בעצמי וזה היה קשה.

תמי19966

New member
שעור נהיגה

אני חושבת לשלם לילדה שלי ת כל הרישיון,וזה מסיבה מאוד פשוטה אני היתי צריכה לשלם את כל הרשיון בעצמי וזה היה קשה.

אני בת 23

ועדיין אין לי רישיון.. ההורים שלי לא הסכימו לשלם לי ובכלל אין לנו אוטו בבית (להורים אין רישיון בכלל).. בצבא לא עשיתי כי ... לא היה זמן?! ועכשיו אני לא יכולה לעשות, כי יפסלו לי אותו בגלל איזה שטות שעשיתי..
משהו מאוד מטומטם-נהגתי באוטו של חבר שלי בחנייה והמשטרה תפסה אותנו. אז עכשיו אני מחכה למשפט (שנה+) ולעבודות "התנדבות" ורק אח"כ אני מקווה שאני אוכל להתחיל ללמוד
..

ther MeסAn

New member
בעקרון, אני ממש נגד

בגיל הזה כבר צריכים להתחיל ללמוד להסתדר בלי אמאבא. למה ילד בגיל הזה צריך רישיון בכלל? שתהיה לו דרך יותר קלה להעביר את ארגזי הוודקה ממסיבה למסיבה? אני בת 17... דוד שלי מתעקש לקנות לי מכונית ונעלב כשאני מסרבת ואמא מתעקשת לשלם על שיעורי נהיגה [אצל אמא יש אנטרס נסתר אבל זה סיפור ארוך]... בקיצור, הזוי.
רוב החברים שלי עובדים ומשלמים לבד ובהחלט רואים הבדל בינם לבין המפונקים שההורים שלהם מגשימים כל פיפס שלהם. הורים, תבינו- לגדל ילדי שמנת זה מזיק~

מפונקת - קללה מקפיצה

זה היה די נבזי לקרוא לה מפונקת. את באמת לא מכירה אותה ואני לא מתפלאת שהיא קפצה, אם אותי זה היה מקומם. אם ההורים מסוגלים לשלם ורוצים זה בסדר גמור, זה לא בא בניגוד לכך שהילד לומד להיות עצמאי...עובדה היא שהיא מרגישה לא בנוח ובאה לברר פה איך זה אצל אחרים. בעולם אידאלי ההורים מסוגלים ורוצים לשלם אבל הילד רוצה לשלם בעצמו. לדעתי גם אם הילד מסוגל לשלם בעצמו צריך לראות שזה לא בא על חשבון הלימודים...שהכסף לא הופך לאובססיה. חוץ מזה וזה בהערת סוגריים, נעים שהם תלויים בנו, עד גבול מסויים:)

שיעורי נהיגה

הילדים שלנו עוד קטנים לחשוב על כך אני למדתי במימון ההורים = היה להם חשוב שאלמד בגלל שהיתה לי טרואמה לאחר תאונה עם חברים הם שילמו גלובלי לכל השיעורים לבסוף לאחר 20 שיעורים עברתי טסטס ראשון = יצא ששילמו יקר! גם הפתיעו אותי ברכב אבל מאוד זקן ואהוב = הרכב היה בגיל שלי - בדיוק השתחררתי מהצבא אח שלי למד ע"ח הצבא האישלי היחידי מבין אחיו שלמד על חשבונו בלבד - לאחר שאמא שלו החליטה שבשום אופן היא לא מממנת לו את השיעורים כי הוא לא תלמיד מצטיין 8 לא היה לה מספיק היא רצתה אותו על ציונים של 10

למעלה