שיעורי בית

tovarafi

New member
שיעורי בית

בני בן 10, הפרעת ADD,הבעייה העיקרית היא בהכנת שיעורי הבית, נסיונות רבים כמו פרסים, עזרה מצידנו,עונשים,לא עזרו עד היום כלל, המורות מתלוננות על כך, והמלחמות בבית הופכות לקשות מיום ליום. חשבתי לנסות בדרך שאינה כל כך מוסרית ולתת לו כמה שקלים בכל פעם שהוא ינסה לשבת ולהכין שיעורי בית, מה דעתכם, האם בכסף אפשר לפתור את הבעייה ?

tovarafi

New member
שיעורי בית

כן מקבל ריטליןבשעות הלימודים בבית הספר, בבית אינו מוכן לקבל,רק לעתים רחוקות מאוד.

zivadina

New member
יש לנו המון עצות לשעורי בית

אבל תדעי לך שיש שיטה כזאת של תגמול על תפקוד נכון, וזה נקרא טיפול התנהגותי-קוגניטיבי. לדעתי, כדאי לקבוע שיטת תגמול שלא תפיל אותך לקרשים. נניח: שקל בכל יום, ואחרי שבוע את מכפילה את היום אם הוא התמיד כל יום. לי הייתה שיטה של לשבת שעה אחת בכל יום עם הילד בשעה הקבועה שהוא בחר, וכך זה דירבן אותו להתרכז, למרות שלא נזקק לעזרה לימודית. אני מקווה שתבואי לכאן עוד כדי לשמוע ולהשמיע, ומברכת אותך ב"ברוכה הבאה!"

דליה.ד

New member
שקל זה המון

אני נתתי חצי שקל לבן 12 בזמנו וזה עבד. כעבור 3 שבועות הוא כבר שכח מהכסף!

שיעורי בית

25/12/2004 1842 שבוע טוב! גברת זיוה לוי בקשה ממני להתייחס לשאלה נ"ל. אתחיל מהסוף: כסף יכול רק להחמיר את הבעייה. אסביר: עיצוב התנהגותי מבוסס על חיזוקים להתנהגויות רצויות, אך הוא לא מסתכם ב"אילוף" אלא אמור ליצור הפנמה של ערכים, מוסריות, אחריות, לא בהכרח בסדר הזה. אם עיצוב התנהגותי נשאר רק בגדר של מתן כסף או לקנות כל פעם דברים-מתנות וכיו'ב, הילד מבין למעשה רק ערך של מסחר, ותו לא. אני הייתי אומר שקודם כל יש מקום לברר אם חוץ מהפרעת קשב וריכוז יש לילד בן העשר ליקויי למידה. יש צירוף של שתי ההפרעות הללו באחוזים גבוהים מאוד, לכן אם לילד יש חווייה שהכנת שיעורים קשה לו מדי, אין ספק שינסה להתחמק. אם אין ליקויי למידה, בשורה טובה בפני עצמה, אז יש כנראה צורך להכין מהתחלה תוכנית התנהגותית שבאופן הדרגתי תחשוף את הילד לעשייה מתוגמלת על ידי חיזוקים אחרים, יותר מבוססים על דברים שבאמצעותם הילד ירגיש טוב,יהנה, ועל יד זאת יקבל מילים שבח על מאמציו. לפעמים יהיה נכון לשלב עזרה של מורה בבי"ס כדי שחלק משיעורי בית יעשו כבר בבי"ס. לפעמים יש מקום לשקול מתן טיפול תרופתי מן הסוג ריטאלין במינון קטן גם בבית אחרי צהריים כדי לסייע לילד להיות מרוכז בלימודיו. בסיכום, יש אמצעים התנהגותיים ואחרים טובים בהרבה מכסף. בהצלחה!

פרחיה2

New member
מנסיוני המר...

גם כסף לא עזר... הדבר היחיד שעזר לבן יקיר, הוא שישבתי לידו כל שעות הכנת שעורי הבית.. כשישבתי לידו זה לפחות לא לקח 5 שעות אלא רק שעתיים. כיוון שאין לו לקויים אחרים חוץ מ ADD, כל מה שהייתי צריכה לעשות זה לדאוג שלא יעשה "הפסקות חלום" בין אות לאות שהוא כותב.. זה היה בתקופה שהוא לא לקח ריטלין {}מכיתה א' ועד כיתה ז'}. בכיתה ח', התחיל עם הריטלין והמצב השתפר פלאים, למרות שלא רציתי לתת לא ריטלין אחרי הצהריים כי אז זה היה מונע ממנו לאכול גם ארוחת ערב { אחרי שלא אכל בבוקר ובצהריים}, וגם מונע שינה בלילה. כיוון שה-SR עובד עליו גם אחרי השעות, בדרך כלל זה עזר גם לשעורי הבית. אם כי כשהיה צריך לעשות עבודות וללמוד למבחנים הייתי צריכה שוב ללמוד ולעבוד איתו, כי יש לו בעית ארגון, ואסטרטגיות הלמידה שלו הן לא משהו...

דליה.ד

New member
לנו יש כל מיני פטנטים

היה שלב בו הוא ביצע את השיעורים במחשב - יש ילדים שאוהבים את זה כך. היה שלב שכתבתי את תשובותיו - בעיקר בדברים שנדרשה כתיבה מרובה, היה שלב שהורידו לו 50% משיעורי הבית ביוזמת בית הספר.

papylove

New member
מנסיוני כאמא לילדה add

אמנם היא רק בכיתה ב' ושנה שנייה מטופלת. כיום הילדה לוקחת קונצרטה דבר העוזר לאורך כל היום. בתחילת הדרך (שנה שעברה) התחלנו עם ריטלין 10 מ"ג והייתה מקבלת רק בבוקר. לשבת על שיעורים היה פשוט סיוט מה שהיה צריך לקחת חצי שעה נאמר לקח בין שעתיים - לא לסיים בכלל. הרבה פעמים עשיתי בשבילה ועוד כל מיני פרסים ושיטות (שחלקן גם לקחתי מרעיונות החברים). ככל שעבר הזמן החומר הנלמד בכיתה הרי נעשה יותר קשה, יותר תרגול בבית כך גם המצב שנעשה בלתי אפשרי שלא להזכיר את המפגשים אחר הצהרים אם החברות. כיוון שהיא ילדה ואין את משחקי הרדיפה אחר הכדור והריצות (יותר משחקי בובות,ציור, גזירה וכ"ו) גם זה היה קשה. היו גם ריבאונדים איומים אם הריטלין הרגיל. אחרי הוועצות אם הרופא המטפל הילדה התחילה לקחת גם ריטלין אחרי שעות הלימודים והפלא ופלא ואכן לילדה יש את היכולת לשבת ולהכין שיעורים. בגלל תופעות הלוואי והסבסוד החלקי של קופת החולים החלטנולעבור לקונצרטה שאכן משפיע לרוב שעות היום אין תופעות לוואי ועוזרת הן בשיעורים הן לחוגים ולחברים. לגבי השעורים גם היום ישנם מקרים שאני יושבת ליד הילדה בחדר על ידי כך שאני יושבת לידה כאילו נותן לה כוח היא אומרת שכשאני יושבת לידה היא חושבת יותר טוב. אם הדבר עוזר לה אני לא רואה שום סיבה למה לא לשבת לידה. זה גם זמן טוב בשבילי לנוח מעט,לשבת ולעצום עין ואפילו סתם לשבת ליד הילדה נותן הרגשה טובה. נכון שעם הזמן יהיו יותר שיעורים וכן צריך ללמד את הילדה שלא תמיד תהיה האפשרות לשבת לידה אבל גם לזה מצאנו פתרון אולי זמני אבל פתרון לעיתים כשיש לי עבודה רבה בבית אני מתחילה עם המטבח וכך היא יושבת לידי בשולחן אני עושה את שלי היא את שלה אנחנו אחת ליד השניה וכל אחת בשלה

למעלה