שיעורי בית

שיעורי בית

מישהו ראה את הכתבות בערוץ 10 על שיעורי בית?
מה דעתכם בנושא שיעורי בית? האם הם יותר מועילים או דווקא מייצרים נזק? מה המטרה שלהם בכלל ומי צריך לעשות אותם?
אני כל הזמן אומרת שיש לילדים יותר מדי שיערוי בית וכשאמרתי למורה את זה בפעמים שונות ובנוסחים שונים כל התגובות שלה היו שהיא מבינה את הקושי שלי כי אני בהריון, או שגם היא ילדה בזמן שהבת שלה עלתה לא וזה היה קשה...
מה הקשר? אני מדברת על הגישה לעניין ולא אם זה קשה לי או לא?

schlomitsmile

Member
מנהל
תגובה מתנשאת של המורה
אולי נובעת מחוסר האונים שלה- לימדו אותה שצריך לתת הרבה שיעורים, אין לה תשובה עניינית לתת לך, אז זה מה שיוצא לה...

לגופו של עניין, אני לא רואה פסול בשיעורי בית באופן גורף.
לפעמים טוב לחזור על החומר, לתרגל, או גם לחקור מראש, עצמאית, נושא ספציפי שאח"כ בכתה עוסקים בו "מלמעלה" (למשל כל תלמיד חוקר בע"ח יונק אחד, ואח"כ בכתה לומדים על משפחת היונקים).
הכל שאלה של מינון ושל דרך- שיעורי הבית לא צריכים להשניא ולהמאיס את הלמידה, אלא להעמיקה.
כדאי שהמורה תתן משימות לבית מתוך מחשבה,
ולא סתם מעמ'X עד עמ' Y .

אני לא יודעת

אם זה נובע מהתנשאות אבל בטוח יש כאן בעיה בהבנת הנשמע והנקרא... היא פשוט לא מבינה אותי ולןא מקשיבה לי.

דינהלה1

New member
אני חושבת כמו שלומית

תרגול בבית הוא הכרחי אבל עד גבול מסוים. במידה ונראה לך שיש הגזמה במתן שיעורי הבית אולי כדאי דרך ועד ההורים של הכיתה לפנות למורה/ליועצת/למנהלת כדי לעשות חשיבה נוספת בנושא. אצלנו רק הגדולה שלי בינתיים בבית ספר. היא מכינה שיעורי בית לבד. פונה אלי כשהיא לא מבינה או מתקשה. מידי פעם אני בודקת אבל משתדלת שהאחריות תהיה עליה. היא בכיתה ב' ועד כה לא הרגשתי שהם מקבלים יותר מידי.

schlomitsmile

Member
מנהל
כשבנאדם מעלה סוגיה עקרונית ובמקום התייחסות עניינית לדבריו מפנים את האצבע למצבו האישי,
שמתואר כסוג של חולשה שבגללה לכאורה הוא אומר מה שאומר,
בעיניי יש בזה התנשאות.
זה לא אומר שהיא טיפוס מתנשא באופן כללי

תגובה כזאת יכולה כאמור לנבוע גם למשל מתחושת מצוקה,
כשלא יודעים מה להשיב עניינית ולא יכולים להודות בכך...

yaelli10

New member
אני רק יכולה לספר לך מה קורה כאן

כלומר שם (בהולנד
) אין שיעורי בית ! רק פעם בשבוע מחלקים משימה שהיא. את רוב העבודות הם עושים ביום הלימודים עצמו. לכן גם יום הלימודים הוא עד 14:45 עד לחטיבה. מהחטיבה יש שיעורי בית, אינני יודעת באיזה היקף ילדיי טרם הגיעו לחטיבה.

דינהלה1

New member
אצלנו יש "אופק חדש"

התלמידים החלשים מקבלים תיגבור בכיתה מידי פעם. שאר התלמידים מקבלים שיעורי בית....הבת שלי לומדת 3 פעמים בשבוע עד רבע לאחת ופעמים עד אחת וחצי...יום שישי עד רבע ל12.

schlomitsmile

Member
מנהל
גםאצלנו יש אופק חדש-וכולם מקבלים שעות פרטניות זה כבר שנתיים ככה-
המנהלת הדגישה באסיפת ההורים בפתיחת השנה,
שכל תלמיד זקוק לשעות האלה.
מי שחלש במקצוע כלשהו- צריך תגבור,
מי שחזק- צריך אתגר נוסף,
מי שבאמצע- צריך עידוד נוסף.

זה לא ממש שייך לסוגיית שיעורי הבית

לא עושים שם שיעורים, עובדים על חזרה/הטרמה.
יש גם פרטניות-חברתיות:
המחנכת משוחחת עם קבוצה קטנה או תלמיד אחד,
על נושאים שונים, מחיי הכתה או מעבר לזה.

לגבי שיעורי-בית- יש חדר הכנת שיעורים (בתשלום מסובסד),
שניתן להשאר בו פעם-5 פעמים בשבוע,
ולהכין שיעורים בעזרת מורה שעוברת בין כל הילדים.

מבחינה זאת, אני לא רואה הבדל משמעותי
בין "המודל ההולנדי"למה שמוכר לנו:
הנקודה היא שהתלמיד נדרש להכין מטלות שונות
בעקבות/לקראת השיעור, בעצמו.
לא משנה היכן הוא יושב כשהוא עושה זאת-
בביתו או בתוך ביה"ס בשעות שהוקצו לכך.

דינהלה1

New member
אז ככה

קשה לי להשוות בין אופק חדש לבין מה שנעשה בשנים קודמות כי אין לי איך. המידע שיש לי הוא מה שהוסבר לנו . מה שאני כן יודעת זה שכל הזמן אני שומעת שבחו"ל
הילדים נמצאים במסגרת בית הספר הרבה יותר שעות מאשר בארץ. בסוף השבוע שודרה כתבה בחדשות שגם העלתה את הנושא והראו איך זה במדינות אחרות.
לגבי השיעורים לא הוצע לנו מסגרת של הכנת שיעורים עם מורה. יש אפשרות במסגרת הצהרון אבל האמת שקשה לי להעריך מי יושב עם הילדים בנושא כי הצוות מרובו כולל מטפלות ואין ממש מורה עד כמה שידוע לי.
משיחות עם חברות אני שומעת שהילדים בכיתות הגבוהות יותר נעזרים הרבה מאוד בהורים ואני בטוחה שהורים רבים היו מעדיפים שתשב איתם מורה במסגרת שעות בית הספר מאשר להגיע הביתה אחרי יום עבודה מחוץ לבית ולהתחיל לחזור איתם על החומר הלימודי. שלא לדבר על משפחות שיש כמה ילדים בגילאים קרובים .

rona73

New member
גם אנחנו בחו"ל

הילדים רק התחילו כיתה א'.עד עכשיו מסיימים את הכל בבית הספר שהוא עד 16:30.
הם לומדים עד 12:00 ,אוכלים בחדר אוכל ,נחים ומשחקים בחוץ וחוזרים לכיתה לעשות שיעורי בית עם המורה של אחה"צ. בסופ"ש יהיה להם שיעורי בית .

schlomitsmile

Member
מנהל
זה תלוי בביה"ס, בעיקר במנהל/ת יש כיום לא מעט אוטונומיה למנהלי בתיה"ס.
ברוב בתיה"ס יש גם הנהגות הורים (מה שבזמננו נקרא ועד הורים)
ואם יש שיח פורה בין הנהגת ההורים להנלת ביה"ס, אפשר להזיז דברים לכיוון הרצוי בעיני ההורים.
מה שכתבתי היה איך זה אצלנו, כאמור- בכל בי"ס זה קצת אחרת.

יותר שעות בביה"ס לא בהכרח מעורר את התפעלותי

תלוי מה עושים בשעות האלה.
האמת- די להיפך... צריכים לשכנע אותי שיש באמת סיבה טובה
להשאיר את הילדים שלי עוד שעות בידי המערכת.

דינהלה1

New member
עדכון

בינתיים קיבלתי הודעה מהמורה שנוספו 2 שיעורים למערכת השעות של בתי. שיעור אחד הוא חוג שכולל גם לימוד וגם עבודת יצירה. השיעור השני הוא תוספת ללימודי חשבון כנראה נושאים נוספים מעבר למה שלומדים בכיתה.

efratramati

New member
אני לא יודעת אם יש יותר מדי שיעורים, אבל

אם קשה לכן, אני מזמינה אתכן לצפות בסדרת הוידיאו (במתנה) שלנו
"איך להפוך את שיעורי הבית מרוטויילר מאיים לפייה מחוייכת"
כדי לקבל גישה אתן מוזמנות להירשם באתר של אסטרטגיות למידה
מעבר לכך אני מזמינה אתכן לבקר בדף שלנו בפייסבוק.

תהנו.

זה עניין של גישה

מה זה יותר מדי?
בעיני העובדה שיש עמוד אחד ביום זה הרבה.
יש כאלה שיגידו שעמוד אחד זה כלום.
אני מסתכלת על ה"כל יום" ולא על ה"עמוד אחד".

efratramati

New member
שיעורים בעיני איבדו את משמעותם

יש נטייה להתייחס אליהם בתור סוג של עונש ולא בתור אמצעי להעמיק את הלמידה.

ופה מתחילה הבעיה.

הרצינות התהומית והחשיבות שמיוחסת להכנת שיעורים. עצפ ההכנה הפך לעיקר ולא הלמידה.

אני סבורה שההורים יכולים לקחת על עצמם את שינוי הגישה הזה. וכדי להעביר לילד את ההבנה מה חשוב ומה תפל.

דינהלה1

New member
אצלי קורה שעזרה לבתי בשיעורים הופך ללימוד

שמתי לב שהרבה פעמים יוצא שאנחנו מלמדים אותה בנוסף למה שהיא לומדת מהמורה בכיתה וזה עוזר לה מאוד. היא מקבלת מאיתנו טיפים חשובים שתורמים לה להבנה.

efratramati

New member
הורים שרוצים יכולים לקחת תפקיד מהותי

בלמידה של הילדים שלהם.

למעלה