שיעורי בית ואתם?

unholy

New member
שיעורי בית ואתם?

מממ...עלתה בי תהיה לגבי אנשים ושיעורי בית... בבצפר השיעורי בית היו תמיד בגדר המלצה, אז מה באוניברסיטה? תמיד עושים שיעורי בית? עושים שיעורי בית שהם על ציון לפני שיעורי בית שהם לא? עושים את הקשים קודם ואז את הקלים? ומה עם שיעורי בית עם רפרנסים? מעתיקים את התשובות ותוך כדי לומדים או שרק נעזרים בתשובות? מה קורה כשאתם לא מספיקים לעשות? מעתיקים מחברים? והאם כשמחזירים את הפתרונות לש"ב אתם בודקים אותם ישר או שאתם מחכים לסוף הסמסטר לפני הלמידה למבחן? הרבצתי הרבה אה?

Musi© Gi®l

New member
יאפ../images/Emo3.gif

בבית ספר דווקא זה לא היה המלצה. כי בדקו אותם לרוב. באוניברסיטה אצלי לפחות נכון לעכשיו רוב שיעורי הבית לא להגשה. ולאף אחד לא באמת איכפת אם אתה עושה אותם או לא, אבל אם לא תעשה זה יעלה לך ביוקר אח"כ. [יש קורס אחד שכן יש בו הגשה, ועוד קורס שצריך להזין תשובות למערכת ממוחשבת, שזה די כמו הגשה] להעתיק אין טעם, המטרה זה ללמוד תוך כדי, לא? השתדלתי לעשות כמה שיותר מהר, תמיד, שלא יהיה על הראש. אז אין דבר כזה לא מספיקים. גם כי אין תאריך יעד, וגם כי אני לא דוחה בדרך כלל את הש"ב.

ChilD SouL

New member
../images/Emo63.gif

בעיקרון, בסמסטר הראשון ברוב הקורסים [או העיקריים מבין כולם] היה צריך להגיש דוח כל שבוע ובקורסים אחרים היה באופן מפתיע בוחן, לכן היה צריך לקרוא את המאמרים ולדעת על מה מדובר - גם אם אפ'חד לא חייב אותך, כי אין לדעת מתי הם ירצו לעשות בוחן פתע. הסמסטר אין לי הרבה קורסים שצריך להגיש בהם מדי שבוע דוח או לקרוא, למרות שכל שבוע אומרים לנו לקרוא פרק כזה וכזה [אבל היי... אם לא בודקים - לא קוראים
] לשיעור הבא, מדיי פעם נותנים להגיש עבודה - בערך כמו שיש לי לעשות עכשיו ואני רק באמצע. מה שכן, יש לי הסמסטר קורס אנגלית [6 נקודות מזויינות
] ועוד לא יצא לי פעם אחת שעשיתי שיעורי בית אלא פשוט לקחתי את השיעורים והתשובות מחברים שיש להם את הקורס שעה לפניי, למרות שעכשיו יש לי להגיש עבודה ואין לי ממי לקחת את התשובות כי הם לא קיבלו אותה. זין.

lollapalooza

New member
אין לנו שיעורי בית.

ברוב הקורסים יש מאמר/ מאמרים שצריך לקרוא לשיעור הבא, אבל לרוב אף אחד לא ממש קורא. חוץ מזה, פה ושם יש מטלות כמו רפרטים וסיכומים שונים להגשה, אבל זה די נדיר. בסדנאות כמובן יש מטלות, אבל זה משתנה מסדנה לסדנה... אה, רגע! בצרפתית יש לי שיעורים. משתדלת להכין, כי זה לימוד של שפה ואז אני לא אדע כלום אם לא אלמד בבית (חוץ מזהף המרצה עובר עליהם בכל שיעור ואנחנו צריכים לקרוא את מה שעשינו
). וזה הישג, כי מאז ומעולם הייתי סרבנית שיעורי בית מובהקת.

shay4442

New member
אין לנו שיעורי בית

נראה לי שזה רשום בקווי היסוד של החוג שלי.....הכי הרבה זה שמרצה יכול לבקש או להמליץ לקרוא מאמר או פרק מספר לשיעור הבא

M o n a L i s a

New member
ממש לא בגדר המלצה...

אבל אף אחד גם לא ממש מקפיד בבדיקה...חוץ מקורס בודד. אנחנו מגישים בערך 3-4 תרגילים מידי שבוע +דוחות מעבדה (שדורשים השקעה גדולה יותר), מהם אני מעתיקה אחד בלי להתעניין והשאר מעתיקה תוך כדי הבנה או קודם מנסה לחשוב מה הייתי עושה בלי לכתוב. אני תמיד אומרת לעצמי בכל תחילת סמסטר שאני אעשה הכל לבד כתוצאה מהעומס המטורף שזה יוצר לפני המבחנים...אבל זה אף פעם לא קורה.

Lir האחת

New member
אצלנו

במסלול הפסיכולוגיה, רוב שיעורי הבית הם קריאה. השתדלתי לקרוא לפני השיעור, כדי שלהגיע יותר מוכנה וגם כדי שבסוף הסימסטר יהיה לי יותר קל לפני הבחינות. לדעת שעברתי על החומר לפחות פעם אחת. כמובן שלא הייתי תמיד מספיקה לקרוא ולסכם הכל, אבל השתדלתי לעמוד בקצב של השיעורים בקורסים החשובים.

אצלנו...

שיעורי הבית הם בעצם "הגשות" שיש כל שיעור ושיעור...כלומר- נדיר שאנחנו לא מקבלים שיעורים. בגלל שרוב המקצועות הם מה שנקרא "סדנא" - צריך בשיעור עצמו להגיש את העבודה שעשית- כלומר, לתלות אותה בכיתה- כי כל שיעור מתחיל בביקורות של המורים- שעוברים עבודה -עבודה.. בד"כ הם שמים לב אם מישהו לא מגיש או עם חסרה עבודה על הקיר. ככה שאצלי בלימודים, להגיע בלי שיעורים? יכול להיות בעייתי..

dudmel

New member
אצלנו

כל שיעורי הבית הם חובה, למעט אולי תרגיל אחד או שניים בכל קורס. בכל מקרה בלי הכנה של שיעורי הבית אין שום סיכוי שבעולם לעמוד בקצב של הקורסים, וחוצמזה כבר הבנתי ששיעורי הבית הם ההכנה הכי טובה למבחנים. מעבר לזה שאני משתדל להגיש הכל בזמן, לפני תחילת הלמידה למבחנים אני קודם כל פותר שוב את כל שיעורי הבית. אבל כמובן שלא תמיד אני מספיק להכין הכל (בגלל שאני עצלן, לא בגלל שאין זמן...) ובמקרים כאלה (נדירים למדי, למען האמת) אני נאלץ להעתיק... אבל בד"כ אני אעדיף לא להגיש בכלל מאשר להעתיק.

יש מקצועות שהם חובת הגשה

ויש שלא. בשני מקצועות יש חוברת פתרונות תרגילים שמרצה אחד כתב - ולכן הוא לא מתעסק כמעט בכלל בפתרון בכיתה - אלא אומר לנו להסתכל בחוברת.

ViolSastrad

New member
אצלם...

כלומר אצלינו
... יש בד"כ חובת הגשה של 70% מכל התרגילים. אין ציונים על התרגילים למעט מספר קורסים שבהם הציון הסופי של התרגילים הוא לרוב 10% מהציון הסופי... לא תמיד עושה ש"ב, בעיקר כי חלק מהשאלות בלתי פתירות בעליל... בקורסים שאין השפעה על הציון הסופי אני לפחות "מראה מאמץ" (רושם לפחות את מספר השאלה
). כאשר יש פיתרונות - אני נעזר בהם (פותר כל תרגיל ומיד בודק בפתרונות) ובקורסים בהם יש השפעה של ציון התרגילים על הציון הסופי (ואני לא מצליח לפתור לבדי) - נעזר בחברים... ו.... לא קוראים לזה שיעורי בית!!!
זה לא בי"ס ממלכתי
... זה נקרא "תרגיל"

iknow

New member
אצלנו

רוב שיעורי הבית הם בציון תקף, ואם לא תקף, אז לפחות מגן. אני משתדל לעשות את כל שיעורי הבית, גם המגן לבדי לגמרי, כאשר קודם אני עושה את אלו שמעניינים אותי יותר. בגדול, עושה רושם שאני לא טוב בלימוד מרוכז לקראת בחינה ככה שזה מאוד עזר לי בסמסטר שעבר, וכנראה יעזור לי מאוד גם בעתיד, כל העסק הזה של שיעורי הבית. הסמסטר יש שני קורסים שבהם אין שיעורי בית בכלל, אלא רק מספר תרגילים לתרגול אישי, ואותם אני לא עושה, אבל במקרה הזה מדובר בקורסים שנחשבים למאוד מאוד קלים אז אני גם לא מרגיש רע עם זה או משהו.

שיעורי ../images/Emo82.gif

באו"פ שיעורי הבית הם מטלות שצריך להגיש למנחה [מרצה אם תרצו
] ומקבלים ציון על כל מטלה אני האמת לא מגישה מעבר למינימום הנדרש
....רק רוצה לצאת ידי חובה למרות שיודעת שכמה שמגישים יותר ככה מפנימים יותר את החומר לקראת המבחן לגבי העתקות- אני לא חושבת שזה במקום שסטודנט באוניברסיטה יעתיק שיעורים מחברים שלו [כאילו..למי אתה עושה טובה שאתה לומד באוניברסיטה? מה זה גנון פה?]....עברנו את שלב הבית ספר, לא ככה ?
אז לא, אני לעולם לא מעתיקה שיעורים... בוא נגיד ככה- קרה כמה פעמים, למשל בסטטיסטיקה, שהייתה שאלה שלא הבנתי- אז העדפתי לוותר מראש על 10 נקודות מאשר להעתיק את התשובה מאנשים [כי הרי מה הטעם להעתיק אם אני לא מבינה את השאלה? אז פשוט שלחתי את המטלה בלי לענות על אותה שאלה שלא הבנתי] כשמחזירים את המטלות בדוקות, אני מעדיפה לבדוק ישר מה הטעויות ולא לחכות לרגע האחרון

unholy

New member
הרעיון בסופו של דבר

הוא לקבל ציון יותר טוב אין מה לעשות... נאמר את וחברך הטוב...נקרא לו לצורך העניין...מוטי! אז את ומוטי באים לראיון עבודה...את היית פיירית ולא העתקת ולכן קיבלתי 5 נקודות פחות בממוצע ממנו בקורס...מוטי היה תחמן והעתיק וקיבל 5 נקודות מעליך...שניכם מרשימים אותו הדבר פחות או יותר...שניכם מוכשרים ויודעים את החומר...ולו יש יתרון של 5 נקודות עליך... באוניברסיטה לא סופרים לך כמה אתה הוגן אלא כמה קיבלת...זה כמו שתבואי לעבודה ותגידי יש לי בקורס הזה 95 אבל תתייחסו לזה כמו 65 כי היה פאקטור כי היה מבחן קשה מאוד... ציון הוא ציון הוא ציון...

@יעל@

New member
שיעורים:

לא תמיד עושים שיעורים, באנגלית השתדלתי לעשות, בקורס קיץ הייתה לנו מרצה / מורה שבדקה את השיעורים אז עשיתי. אם לא הספקתי אז לא הספקתי, משתדלת לעשות לפני תחילת השיעור, חוץ מהאנגלית, יש מאמרים לקרוא, שלא תמיד אני קוראת, אני מחכה למתרגלת או המרצה שיסכמו אותם, אם אני לא מבינה את הסיכום שלה / לא מצליחה לרשום את ההרצאות, אז אני מצלמת את המאמר ומסכמת אותו לבד.

למעלה