שיעול

just Orli

New member
שיעול

מה עושים?...
אחרי כמה ימים של כאב גרון קל, ביום-יומיים האחרונים אין כאב גרון, אין חום, אין הצטננות, אין נזלת... רק שיעול תכוף, לעיתים התקפי שיעול מעצבנים מאוד. אני מעוניינת מאוד להיפטר מזה כמה שיותר מהר. הביאו לי בניו פארם איזה תרופה (לא טבעית לדעתי) שמכייחת, אבל אני לא בטוחה שזה הפתרון המהיר או היעיל ביותר. מה דעתכם?

yaeli 101

New member
שיעול

ברפואה סינית אפשר לעזור רבות עם שיעול.
תלוי איזה שיעול זה, עם ליחה, בלי ליחה ועוד תופעות נלוות לשיעול. אבל עד שתמצאי מטפל טוב אני אתן כמה הצעות לפתרון ביתי. חלקן עובדות יותר , חלקן עובדות פחות - שוב בגלל שלא עשיתי לך תשאול מלא ואני לא יודעת מה אופי השיעול בדיוק.
1. תה עם קינמון - רצוי לשתות את התה כשהוא חם - חמים, לא לחכות שיתקרר. הקינמון מניע כמה דברים תקועים ויכול לעזור הרבה.
2. אפשר לנשום אדים - לשים בקערה מים רותחים, אפשר להוסיף קצת חומרי ריח כמו שמן אקליפטוס (אבל בזהירות ולא לפתוח את העיניים מעל הקערה), ולנשום את האדים. כדי שרוב האדים באמת יגיעו לפנים רצוי לשים מגבת על הראש כשהראש מעל הקערה.
3. אפשר לתופף על בית החזה כדי לפתוח אותו מעט .
4. לחמם מעט כוס יין אדום, וללגום לאט, כל עוד הוא חם.
5. להרתיח מים בסיר ולאחר הרתיחה להוסיף שתי שיני שום וכף אחת של אורֵגָנו. מרתיחים עוד כ5- דקות ומוסיפים כף דבש. יש לשתות לאחר שהמשקה מתקרר.. צמח האורגנו נחשב כצמח שעוזר לשיעול.
6. וכמובן אי אפשר לשכוח את עניין הבצל עם הדבש.אם השיעול עם ליחה, רצוי להמנע מהדבש.

נראה לי שיש כאן מספיק רעיונות, עד שתסיימי את כולם השיעול בטוח יעבור

רפואה שלמה

just Orli

New member
נשמע נהדר... חבל שלא ניסיתי את זה במקום

הכדורים... עכשיו השיעול פחות או יותר עבר, אבל במקום זה נתקע בגרון

פתאום הבנתי למה אומרים שזה משהו שאמור להוציא את החיידקים מהגוף והכל. עכשיו המצב רק הדרדר

אבל אני אנסה בכל זאת את מה שאמרת, אולי זה יעזור לגרון גם.
תודה!

just Orli

New member
אגב, אין ליחה כמעט

ועד עכשיו גם הגרון כמעט לא כאב - רק שיעול נורא מעצבן.

freearth10

New member
זה נתקע בגרון

מה נתקע בגרון? זה משהו שאת אמורה להוציא החוצה ובמקום זה את תוקעת אותו בגרון. כשתדעי מה זה הזה הזה, וגם באיזו דרך תוכלי להוציא אותו מבלי להיפגע, אני מניחה ש"החיידק" הזה ישתחרר ולא ידרדר את מצבך.
חשבי, מה קרה בחייך בסמוך מאוד להופעת השיעול, איזו סיטואציה היתה שם שלא מצאה חן בעינייך ובה לא אמרת את כל מה שרצית לאמר. מה קרה מאז? האם זו הפעם הראשונה שבה את עומדת בפני סיטואציה שכזאת? אם לא, מה המשותף בחייך אז והיום? האם אז למדת משהו ממנה? מה את למדה ממנה היום? ומחר? כשסיטואציה דומה תכנס לחייך מה אז תעשי?
מאיה

אבי 122

New member
תודה על התשובה המעניינת

שאלה:
מה היא הדרך הקצרה להגיע לנמאמרים
ספציפים שמעניינים אותי- באתר שלך ?

תודה

למעלה