שיעול של כלב

fr3n2y

New member
שיעול של כלב

שלום רב. כלבי החל להשתעל לפני כשבועיים (כנראה בגלל הקור). לקחתי אותו לוטרינר והוא הביא לי סירופ ברונכוליט. לצערי, הכלב (כמו ילד קטן) לא אוהב את הטעם של הסירופ וקשה לי לתת לו מנה (הוטרינר אמר לי חהזריק לו ישר לתוך הפה). האם יש תרופה בצורת כדורים המקבילה לסירופ? כמו כן, האם חייבים לתת לו סירופ או כדורים? או שניתן גם לתת לו כדורים של ויטמינים טבעיים שניתן לקנות בחנויות טבע למיניהם? (שמעתי שכדאי לתת ויטמין C במקרה של שיעול.) תודה רבה. אוהד.

כמה שאלות

באיזה כלב מדובר ? (גדול ? קטן ?) בן כמה הוא ? האם השיעול חריף יותר ביום או בלילה ? האם השיעול רטוב (ליחה) או יבש ? האם מעבר לכך הכלב עירני ? האם אוכל כרגיל ? שותה כרגיל ? (יותר ? פחות ?) האם הוא ירד/עלה במשקל לאחרונה ? האם הרופא נתן לך אבחנה, או חשד למחלה, או שרק כדורים ?

fr3n2y

New member
תשובה

מדובר בכלב מעורב בן 4.5 ששוקל כ 25 ק"ג. השיעול לא מחריף ביום או בלילה. הכלב משתעל דרך האף ולדעתי הוא רטוב. חוץ מזה הכלב עירני ולא ירד במשקל. הרופא בדק אותו וגילה כי בגרונו יש נפיחות. הוא נתן לי את הסירופ ואמר לי לתת לו עד פעמיים ביום.

חזור לרופא

גש אל הרופא לביקורת, אם אחרי שבועיים השיעול לא חלף, כדאי שהוא יחזור ויבדוק אותו.

alice8

New member
אם כבר בשיעול עסקינן....

לפני שבועיים פידל (מעורב שארפיי ודוג דה בורדו) קיבל כדורי דוקסילין (אם אני זוכרת נכון את השם) ל10 ימים לטיפול בשעלת. בינתיים הכדורים נגמרו והשיעול כמעט ונעלם, אבל מידי פעם יש חזרה שלו - בעיקר כשמתרגש כשחוזרים הביתה למשל... שארית השיעול תעלם מעצמה או שצריך לחזור לבדיקה נוספת...?

למעלה