שיעול עיקש

שיעול עיקש

יש לי מטופלת עם שיעול עיקש וטורדני כבר שבועיים... לפני שבועיים סבלה מכאב גרון, עשינו דיקור לגרון הכאוב, אחרי הטיפול הייתה הטבה ואז הגיע השיעול שלא עוזב... היא מגיעה אליי מסיבה אחרת לגמרי, אבל מטבע הדברים, אנו מתעסקות בין היתר גם בזה, זהו שיעול יבש, שמגיע בהתקפות של דקות ארוכות, בעקבות תחושת גירוי פנימי באיזור CV17. ניסיתי דיקור, הייתה הטבה אבל, עדיין, לא מספיק. צמחים לא באים בחשבון כרגע (כלכלית), ביקשתי שתיקח בצל, שמן זית, דבש, שתשרה... אבל הטעם מפריע לה מאוד ולא מצליחה לבלוע את זה. יש למישהו רעיון או תרופת סבתא? תודה! מיכל אמיתי

אני לא בטוח שזה יעזור לה

אולי כדאי שתבדוק מה הסיבה לשיעול הזה ... במיוחד שהוא עיקש. האם השיעול הזה לח או יבש? רק אם הוא יבש מומלץ לתת לה תפריטים המכילים דבש, כגון: תה דבש וכו.. בהצלחה.

hal767

New member
שיעול יבש

בדרך כלל, הינו תוצאה של מערכת נשימה עליונה, המסלקת פסולת ורעלים שהצטברו בתוך הגוף. וכל עוד הם ישנם, הבעיה נמשכת. השיעול הוא מנגנון סילוק רעלים מהגוף, באמצעות מערכת הנשימה. הגורמים יכולים להיות מתזונה גרועה, אוויר מזוהם, תרופות למינייהן, ועוד. לעיתים זה קשור לחשיפה לחומרים ועשן מזהמים במקום העבודה, ובוודאי לעישון סיגריות, שתיית אלכוהול וכד'. מאחר ומדובר בזהום פנימי, יש להדגיש את הניקוי הפנימי של הגוף, ופחות להתעסק בטיפול סימפטומטי. תזונה נכונה היא הבסיס, לדעתי, ליצירת תהליך הניקוי. אני דוגל בתזונה צמחונית אורגנית המותאמת למקרה כאמצעי לייצר את התהליך. בנוסף אפשר להעזר בטיפולי מגע, כמו מסג' רפואי, אמבטיות שמש, נשימות עמוקות ועוד.

כפי שציינתי...

מדובר בשיעול יבש... הפציינטית קבלה הנחיות תזונה ונעשה דיקור לסילוק רעלים, להנעת LIV QI, למיגור ליחה... עדיין ישנו מעין גירוי. תפגוש רופא היום, אבל מניחה שהוא יפתור את זה בסירופ לשיעול (אדע בערב). תהיתי, אולי למישהו יש מעין תרופת סבתא, כפי שציינתי קודם, הדבש עם הבצל ושמן הזית. תודה מיכל אמיתי

נעמי66

New member
דיקור וסילוק רעלים

דיקור זה טיפול טוב, אני בעד, אבל כל זמן שהפציינטית תמשיך להזרים לגופה פסולת, על-ידי אכילת מזונות יוצרי פסולת, תהיה בעיה לסלק את הרעלים בעזרת דיקור

אפשר לנסות...

רק את הסירופ שיוצא מבצל ודבש בלבד, ואם גם זה בלתי נסבל, אפשר לנסות דבש לבד. חשוב- שהדבש יהיה טבעי, כלומר- מתגבש. דבש כזה קל יותר למצוא בבתי טבע, ביחס לשאר רשתות השיווק המוכרות את הדבש שבושל כדי שלא יתגבש- ואיבד את הפואנטה
אפשר לשתות גם תה טימין (או- קורנית) שהוא מכייח מעולה, ובחליטה ממש זול (יחסית למיצוי...). כמובן שכדאי לכסות את הכוס, ואם יש צורך בהמתקה- כשהחליטה מתקררת - אפשר להוסיף את הדבש. אופציות נוספת- מבער עם שמן אקליפטוס, ולמרוח עראק על החזה. והכי חשוב- לבדוק מה יש לרופא להגיד, ולוודא שהוא עושה את כל הבדיקות הרלוונטיות לפני הסירופ, או חלילה האנטיביוטיקה. בהצלחה.

מהי האבחנה?

גם המלצות ותרופות סבתא קשורות פעמים רבות לאבחנה הכללית של המטופל. למשל, אפשרות של שיעול שלא נפסק לאחר מחלה יכולה להעיד על יובש, או ליחה שתקועה (גם אם השיעול לא פרודוקטיבי), או חולשה (כי לא מצליחים להיפטר ממנו) או סטגנציה. בכל אחד מהמקרים, ההמלצה תהיה שונה. אני מצאתי שפעמים רבות מה שמסלק שיעול שנתקע (סטגנציה) הוא פעילות גופנית מאומצת, שמביאה איתה התנשפויות חזקות והזעה. פעמים אחרות תרגילי נשימה יכולים לעזור (בהתאם למטופל). חליטות של טיליה (לינדן) ו/או סמבוק עשויות לעזור, ויש שעושים מהן מיצוי אלכוהולי. אפשרות נוספת היא עיסוי המרווחים המטטרסליים בכף הרגל. אם אני לא טועה, לפי הרפלקסולוקגיה הם מייצגים את המרווחים הבין צלעיים. לפני שנים רבות קיבלתי טיפול רפלקסולוגי כשהייתי במצב דומה, ולא אשכח שני דברים: 1. זה נורא כאב 2. זה עזר פלאים... בהצלחה

wasabi

New member
ginger-lemon-honey

1/2 לימון סחוט כוס מים חמים 1 כפית דבש 2 פיסות ג'ינג'ר טרי לערבב היטב זה גם טעים, הדבש עושה נעים בגרון והג'ינג'ר יוצר חום שעוזר לרכך את הליחה ולאפשר לה לצאת. עבר לי תוך לילה אחד. משקה נוסף: משקה צנון מגורר 1/2 כוס צנון/צנונית מגוררים (מומלץ צנון לבן אם אפשר להשיג) 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד (אופציונלי - הופך את המשקה להרבה יותר חזק) 1/2 כוס מים 2-3 טיפות רוטב סויה (אופציונלי) טיפונת מלח ים להרתיח את המים עם קמצוץ מלח ים. להוסיף את הצנון והג'ינג'ר ולהרתיח דקה עד 3 דקות (ככל שמבשלים יותר, המשקה יותר עדין) לסנן במסננת ולהוסיף 2-3 טיפות רוטב סויה (תמרי) טבעי למשקה דווקא יש טעם מתקתק ומעניין, בטח לא בעייתי כמו בצל טרי. לצנון, כמו לג'ינג'ר ולבצל יש חריפות שיש לה איכויות מכייחות. בהצלחה, קרני http://www.veggy.info

0 אור 0

New member
יכול להיות שזה טעים, יכול להיות

אפילו שלאנשים מסויימים זה עוזר, אבל מתכון כזה יכול מאד לא להתאים לסוגי שיעול מסויימים מצד אחד, ויכול אפילו להזיק לאנשים רבים - המרכיבים בו בהחלט אינם פשוטים ומובנים מאליהם, ויש אנשים שלהם אינם מתאימים.

wasabi

New member
למי ולמה זה לא מתאים?

ברור שלא כל מתכון מתאים לכל אחד ולכל מצב, אבל אם כותבים שזה לא מתאים, אז כדאי לכתוב גם למי ולמה. אשמח לדעת. קרני http://www.veggy.info

0 אור 0

New member
אני כרגע במצב של ראש אטום

אבל גם הג'ינג'ר וגם הצנון הם מרכיבים שיש להם המון הסתייגויות - גם למצבים בריאותיים וגם סתירה לתרופות. וכמובן שיש המון אנשים שאסור להם מלח ו/או סויה (בצקות, כליות ולחץ דם)

0 אור 0

New member
הרחבה לגבי הג'ינג'ר

חוץ מזה שהוא מחמם ולכן לא מתאים לאנשים שסובלים מעודף חום, אז יש אזהרות ספציפיות: לפי האיורוודה אין להשתמש בזנגביל לאנשים הסובלים מחום (כללי, לא כתוצאה משפעת) ובמצבים של: אנמיה, צרבות, חום, הריון, כיבי קיבה ומעיים,צריבה בשתן או במקומות אחרים. לפי גאמנון השימוש עלול לגרום לצרבות, גזים , התנפחות ושימוש יתר אף עלול לגרום להפרעות בקצב הלב ולדיגאון , אסור למשתמשים בתרופות לבעיות לחץ דם ולסובלים מאבני מרה אזהרות נוספות: מתי לא משתמשים : לא להניח קומפרס על הראש , לא בהריון , לא תינוקות, חום גבוה, גידולים ממאירים , לחץ דם גבוה

למעלה