שיעול מתמשך

SUPERCOL

New member
שיעול מתמשך

שלום לכולם זה כ 3 חודשים תקף אותי שיעול מתמשך וטורדני שלא נפסק השיעול מגיע אליי ממש בהתקפות מאוד חזקות שלפעמים ממש גורמות לי להרגיש סיחרור והרגשה שתיכף אני נופל הייתי אצל רופא המשפחה שלי ששלח אותי לצילום ריאות וחזה ובצילום זה לא נמצא שום דבר חריג מה עוד יכולה להיות הסיבה לשיעול זה עליי לציין שהתופעה הזו כבר נמשכת כ 5 שנים ותמיד בחודשי החורף תודה מראש לכל העונים אבי

freearth10

New member
כשהרופאים לא מוצאים את הסיבה...

זה מחזק אצלי אפילו עוד יותר את התחושה שזה משהו שאתה לא מצליח לבלוע אבל גם לא להוציא אותו החוצה. חשוב מה קרה בחייך לפני כ-5 שנים, האם עברת איזשהו שינוי שאיתו היה לך קשה. אולי פרידה ממישהו/משהו אולי התחלה חדשה, בה לא הצלחת לאמר את כל מה שרצית ולא עיכלת את מה ששם קרה. ולמה דווקא בחורף, כי החורף זהו הזמן להתכנסות פנימה. כדי לעמוד על קרקע בטוחה אתה צריך לשחרר את החוויה הזאת ללמוד ממנה את כל מה שהיא באה לספר לך ולצמוח משם.
מאיה

טיפול דחוף

אין צורך לסבול כל כך כאשר יש טיפולים שיכולים לעזור לך להיפטר מהמטרד הזה. אני ממליצה במיוחד על הרפואה הסינית, אבל אני משוחדת כי זה מה שאני מכירה ומה שעזר לי. כן, גם אני הייתי סובלת מתקופות ממושכות של שיעולים, זה מצב מאוד לא נעים וכמו שכתבתי, אין סיבה להמשיך ולסבול. שאלת על הסיבה לשיעול, ויכולות להיות לכך סיבות רבות. אי אפשר לאבחן אותך דרך האינטרנט, אבל אציין שלפי הרפואה הסינית, סיבות לשעול יכולות להיות למשל: קור שחודר לגוף, ליחה שתקועה והריאות לא מצליחות לסלק, מצד שני יכול להיות יובש שמגרה את הריאות (אם השיעול יבש) עצב הוא סיבה דומיננטית לקשיי נשימה. האיברים שיכולים להיות קשורים הם הטחול (במקרים של ליחה) הכליות (במקרים בהם קשה לשאוף אוויר) הכבד (במקרים של שיעולים או עיטושים חזקים שבאים בהתקפים) וכמובן הריאות.

יכול להיות אלרגיה חריפה

צריך לבדוק האם אכלת לאחרונה דבר חדש? האם עברת דירה, או שינוי שקרה לך לאחרונה מאז שזה החל?

תודה על תשומת הלב ../images/Emo13.gif

לא שמתי לב, סליחה. בכל מקרה, רצוי ללכת ולעשות טסטים של אלרגיה כי זה רק מחזק את דעתי לגבי אלרגיה. בעיה מהסגנון הזה שחוזר על עצמו בתקופה מסויימת, בזמן מסויים וכו, מצביעה על אלרגיה (לא בטוח ב-100 אחוז, לכן מומלץ לגשת לעשות טסטים) את הטסטים ניתן לעשות ע"י המלצה של רופא משפחה. ישנם כמה סוגים של טסטים ולכן רצוי לגשת ולבדוק מה הכי מומלץ לעשות. סתם שאלה, האם ניסית לקחת סירופ נגד שיעול?

יש לי שאלה

טוב, יותר משאלה אחת: אם האדם פונה לרפואה המשלימה, מה זה משנה אם הבעיה נובעת מאלרגיה או ממשהו אחר? לפי נסיוני, העובדה שפתרו הרופאים כל בעיית נשימה שיש לי ב"אסטמה" או "אלרגיה", לא שינתה כלום לגבי האבחנה הסינית. תמונת הדופק היתה אותה תמונת דופק, הסימפטומים הצביעו על אותם דברים והאבחנה של הרופאים היתה חשובה אך ורק לרופאים, שהציעו תרופות או חיסונים לא יעילים. אשמח לשמוע כיצד האבחנה אם מדובר באלרגיה או לא משנה את הטיפול שאתה נותן, וגם מה אתה עושה במקרים שבהם אין אבחנה (במקרה הזה אמר כותב ההודעה המקורית שכבר חמש שנים שהרופאים לא מוצאים דבר). ועוד שאלה: האם בשאלתך האם הוא ניסה סירופ נגד שיעול אתה מרמז שכדאי לו לנסות?

תשובה

ראשית אני לא רמזתי על ניסיון סירופ נגד שיעול, אני מציע שאכן כדאי לקחת. (וישנם הרבה טבעיים, אני לא מתכוון דווקא לסירופ שניתן ע"י רופא) שנית, אני אכן ממליץ פעם נוספת לגשת ולעשות טסטים ולבדוק אם אכן מדובר באלרגיה. כנראה שלא אני ולא את נוכל לאבחן במדוייק את הבעיה ללא יידיעה של הבעיה עצמה. אני אכן אשמח מאוד לטפל ולתת עצה לבעיה במידה ואדע מה הבעיה, לא אוכל לייעץ אם אני לא יודע מהי. במקרה הזה אני דווקא לא כ"כ בטוח שדיקור יעזור אלא צמחי מרפא. וזאת גם לאחר שאוכל לתת אבחנה מדוייקת. לשאלתך, במקרים שאין אבחנה אני לא נותן עצה. (כמו במקרה הנ"ל, לכן המלצתי לעשות טסטים, לחזור עם חוות דעת ונוכל להתקדם, אלא אם פונים במסר אישי וזה מתקדם בצורה שונה). יום טוב

וואו, מעניין

תארתי לעצמי שדרכינו שונות, אבל לא תארתי שעד כדי כך. ללא אבחנה רפואית אתה לא מטפל? אני מאבחנת רק באמצעות הרפואה הסינית. אבחנה מערבית היא לא התפקיד שלי, וכמו שאולי יכולת להבין, בחלק ניכר מהמקרים היא לא מעניינית אותי. ואני חשה שאני דווקא כן יכולה לטפל בבעיה מבלי לדעת איזה שם נתנו לה הרופאים (כך שחבל שכתבת שאני לא יכולה...) מנסיוני, סירופים נגד שיעול לא עוזרים במצבים כרוניים. דיקור, מנסיוני, דווקא כן עשוי לעזור, אך כמובן שצמחי מרפא הן דרך יעילה גם כן. בכל אופן, אם אין אבחנה... כמו במקרה הזה, שבו האדם הלך לרופאים וחזר ללא אבחנות, לא תטפל?

כנראה שלא הבנת אותי

האבחנה שהתכוונתי אליה היא לאו דווקא אבחנה מערבית. אני התכוונתי לאבחנה באופן כללי. ולא אני לא אטפל אם אין לי אבחנה. (ושוב גם מערבית וגם סינית) אני אעדכן אותך שגם את וגם כל אחד אחר לא יוכל לטפל באף בעיה ללא אבחנה (ושוב ... אני מתכוון גם לרפואה הסינית). לגבי הסירופ ... ניסיונך שונה משלי כמו שהזכרת ולכן אם ניסיון אין להתווכח, אין ספק שדיקור אכן יעיל מאוד (רק שדורש טיפולים רבים כך שסירופ עובד מהר יותר, ולכן יהיה ניתן לשלב בין השניים, בגלל זה צריך אבחנה) לגבי דרכנו השונות ... מי אמר שהם צריכות להיות דומות? אני בטוח שכל מטפל אחר היה עובד אחרת ממה שאת עובדת, וזה מה שמבדיל בנינו ... בכל מקרה, ניסיון הוא מה שמדבר ולכן ניסיונותי מוצלחים ואני אכן מדבר מניסיון, כמו שאת מדברת מניסיון. בהצלחה

עניין של הגדרות

אני מניחה שגם אצלך נעשית אבחנה לפני כל טיפול, לכן אני לא מבינה אם יש כאן בכלל נושא לדיון. בסך הכל הופתעתי מהדרישה לאבחנה רפואית. דרכנו בכל אופן לא צריכות להיות שונות, את זה בטח שלא אמרתי. גם לא רמזתי שאינך מדבר מתוך נסיון.

0 אור 0

New member
אני מאד ממליצה

על אבחון של רפואה משלימה (רפלקסולוגיה למשל) - אנחנו מגלים דברים רבים שאינם מתגלים באבחון הרפואה הרגילה. כפי שכתב גיא - לפעמים אפילו שולחים לבדיקה "קונבנציונלית" נוספת, אבל לא תמיד. והטיפול הוא ברפואה משלימה - לאו דוקא בסירופ או טיפול תזונתי כלשהו. אפשר לטפל בכל אחת מהשיטות: רפלקסולוגיה, דיקור וכו'

נכון מאוד

וזה בדיוק מה שרשמתי, אני לא אוכל לטפל ללא אבחנה. ישנם דרכים רבות לאיבחון כמו, לשון, דופק, רפלקסולוגיה, אירידאולוגיה, ועוד ועוד ... אבל לעיתים חייבים לשלוח לבדיקה קונבנציונאלית בכדי לקבל תמונה מדוייקת יותר. ולכן אני לא אוכל לטפל ולא ארצה לטפל ללא אבחנה ...

harduf9

New member
דרך המלך

אני משלב בין האבחנה הרפואית לבין האבחנה שלי. לעיתים אני מסכים איתם ולעיתים ממש לא. לפעמים אני שולח לבדיקות מסוימות בשביל לאשש או לשלול אבחנה מסוימת (בד"כ לאשש). אבל במקרה הזה אני חושב שהרפואה הקונ' סיימה את תפקידה ואני הייתי פונה לכיוון שמאיה נתנה. כמובן שהייתי מעדיף לאבחן את האדם לפני כל המלצה אבל ללא אבחנה זו הדרך בה הייתי בוחר. בריאות שלמה גיא הרדוף

נעמי66

New member
שיעול כתוצאה מהצטברות פסולת ורעלים

אחת הסיבות העיקריות לשיעול היא הצטברות-יתר של פסולת ורעלים ברקמות הגוף, ואת זה אי אפשר לראות בצילומי ריאות וחזה. הפסולת נוצרה כתוצאה מתזונה שעיקרה מזונות יוצרי פסולת, והשיעול יפסק כאשר הזרמת המזונות הללו תיפסק, והגוף יוכל לנקות את עצמו. סירופ לא יסלק את הפסולת, גם לא צמחי-מרפא.

hal767

New member
שיעול הוא תגובת דחייה של הגוף

למשהו שלא מתאים לו וחדר לתוכו. בדרך כלל, מנגנוני ההפרשה הרגילים של הגוף מנסים לסלקו, אבל אם הם עמוסים מידי ואינם עומדים בקצב הדרוש, מתחילה להיווצר הצטברות החומרים הלא רצויים בגוף. אז מגייס הגוף מנגנונים נוספים לבצע את העבודה. אחד מהם הוא השיעול. כל עוד יש צורך, ימשך השיעול. השיעול אינו מחלה. הוא חלק מדרך הריפוי העצמית של הגוף. החורף הוא בעייתי במיוחד בעיניין זה. בגלל מזג האוויר הקר, ישנה נטייה להסתגר בבתים, לאטום אותם, לאכול יתר על עמידה מזונות מבושלים ותעשייתיים חסרי/דלי ערך תזונתי ועשירים בפסולת. השילוב של מקום לא מאווורר ואכילת "מזונות" כאלה מייצרים בגוף הרבה פסולת וכן, לעיתים, הוא מקבל מעט מידי חמצן. זה יכול להסביר את התופעה. הפתרון הוא לדאוג להמצא במקומות מאוווררים, להתרחק ממעשנים, להיזון מתזונה טבעית נכונה. עיסוי רפואי, רפלקסולוגיה ועוד יוכלו לעזור. יש גם לבדוק חשיפתך לרעלים שונים כמו חיסונים ותרופות, הנילקחים בעונה זו ע"י אנשים רבים, חומרי ניקוי, עשן סיגריות ואחרים שרעילותם באה יותר לידי ביטוי כשנמצאים בבתים סגורים. מאד משמח אותי שלא היו ממצאים רפואיים. זה סימן שעדין לא נגרם נזק.

למעלה