שיעול מתמשך

מיר6

New member
שיעול מתמשך

השתעלתי מעל חודש ימים שיעול טורדני רופא אחד שלא שמע צפצופים נתן לי ונטולין ולורסטין לשבוע . זה עזר כל פעם לכמה שעות וזה שוב חזר . כעבור שבוע הרופא החליף את הונטולין בבודיקורט זה אכן עזר יותר אבל כעבור שבועיים השיעול היה חוזר מידי פעם במשך היום ואז החלו כאבים איומים מתחת לצלעות הימניות ( אולי שרירי הסרעפת )( שכבר שלושה שבועות כואבים נורא. עדין פעם ביום יש לי שיעול קל עם צפצופים קלים שגורמים לי לקחת בודיקורט וזה עוזר לכ 10 שעות. הרופאה השלישית שבדקה אותי שמעה צפצופים קלים בריאה ואמרה שאולי עברתי דלקת ריאות ולכן שלחה אותי לצילום שיצא תקין. בכל זאת יש לי קצת שיעול בבוקר שעובר רק עם בודיקורט והכאבים מתחת לצלע ממש איומים במיוחד בעת קימה מהמיטה או אפילו כשאני נושמת. מה ככה המצב ישאר? אין טיפול? רק בודיקורט שמקל על הסימפטומים אבל לא ממש פותר את הבעיה? מה בכלל יכולה להיות הבעייה? מה לעשות לכמה רופאים עוד ללכת?

שיעול מתמשך

שיעול מתמשך יכול להיות כתוצאה מגורמים רבים כמו ברונכיט, אלרגיה וגורמים זהומיים. הצפצופים אכן מדגימים שיש דלקת בסימפונות. כגורמים זיהומיים קיימים וירוסים או חיידקים רבים שבתחילה גורמים לדלקת ואח"כ הדלקת ממשיכה מספר שבועות למרות שהזיהום חלף. חיידק שחזר לכותרות בזמן האחרון וגם אצל מבוגרים הוא השעלת. האבחנה נעשית בבדיקת דם והטיפול הוא אנטיביוטי. אם יש גורמים סביבתיים יתכן שכדאי לבדוק זאת.

מיר6

New member
האמת שרוב היום אני כבר לא משתעלת

בזכות הבודיקורט אבל הכאבים לא נגמרים ואני עדין תלויה בבודיקורט ( כבר מעל חודש) אולי עדיף לקחת אנטיביוטיקה?

שיעול

ממש לא. זה נכון שיש רופאים שרושמים אנטיביוטיקה במקרים כאלו למרות שאין שום עדות שזה חיידקי וזה רק גורם יותר מאוחר לעמידויות של חיידקים לאנטיביוטיקות. ההחלטה צריכה להיות של רופא מטפל. כמו שכבר אמרתי אולי כדאי לבדוק את הנושא של שעלת ולקחת בדיקה לחיידק כי אז יש טיפול.

מיר6

New member
ביקור נוסף אצל הרופאה

הייתי אצל הרופאה שוב והיא טוענת שזו אסטמה ושאני צריכה לקחת פעמים ביום בודיקורט כרגע ללא הגבלת זמן. בחיים לא הייתה לי אסטמה. ממש מוזר לי שפתאום בגיל 35 נחתה עי אסטמה. והאם שימוש שבודיקורט לא יכול להזיק בכל זאת מדובר בסטרואידים?

למעלה